Social media marketing

Veel mensen profileren zich tegenwoordig online via sociale netwerken als LinkedIn, Twitter en Facebook. Ook steeds meer bedrijven maken een online profiel aan, om op deze manier mee te gaan met hun tijd. Social media zijn een prima manier om met je doelgroep te communiceren, maar welke platformen zijn geschikt voor welke doelgroep? En hoe kun je je vervolgens het beste profileren? Wij helpen je om de juiste weg te vinden.

Facebook

Facebook kent wereldwijd meer dan een miljard gebruikers die dit platform actief gebruiken om in contact te blijven met familie, vrienden en collega’s. Facebook groeit snel en wordt daarnaast steeds belangrijker in de communicatie van bedrijven. Door op de juiste manier op gebruikers in te spelen met acties en aanbiedingen, kun je veel  rendement halen uit je marketingcampagnes.

Twitter

Twitter is razendsnel, groeit nog steeds en biedt de mogelijkheid om een sneeuwbaleffect te creëren bij het verspreiden van nieuws of acties. Een bericht op Twitter kan binnen enkele minuten door miljoenen mensen gelezen worden. Daarnaast is Twitter ideaal om op de hoogte te blijven van specifieke onderwerpen. Door de juiste mensen of organisaties te volgen, blijf je op de hoogte van alle trends.

LinkedIn

LinkedIn is het snelst groeiende zakelijke sociale netwerk en biedt veel mogelijkheden om je te laten zien. Voor medewerkers en zzp-ers is LinkedIn een goede manier om te netwerken en om jezelf te profileren. Organisaties kunnen LinkedIn gebruiken om nieuws te verspreiden, nieuwe medewerkers te werven, reclame te maken en meer naamsbekendheid te krijgen.

Google+

Google+ is het sociale netwerk van Google. Google lanceerde het sociale netwerk in 2011. Op Google+ heeft eenieder een profiel en kunnen gebruikers kringen aanmaken en daaraan anderen toevoegen. Met de kringen kan je bijvoorbeeld collega’s scheiden van je vrienden en familie. Content kan je delen via apps of de website met geselecteerde kringen. Google+ kent een nauwe integratie met diensten als YouTube, Google Hangouts, Chrome en Gmail.

Google+

Koppelen sociale netwerken

Het bijhouden van de verschillende sociale netwerken kost tijd. Veel organisaties kunnen het zich niet veroorloven om hiervoor een full-time medewerker in dienst te hebben. Wij helpen organisaties om alle netwerken te koppelen aan je website. Het voordeel daarvan is dat nieuws zich automatisch verspreid. Op deze manier is het bijhouden van sociale netwerken niet langer een tijdrovende klus.

Social media campagne opzetten? Wij staan voor je klaar!