Om sociale organisaties en zorg-instellingen en in de gemeente Krimpenerwaard gemakkelijker met elkaar in contact te brengen, heeft Sowmedia de Sociale Kaart Krimpenerwaard ontwikkeld: een online kaartenbak voor organisaties in de Krimpenerwaard. Medewerkers van deze organisaties kunnen inloggen en contact opnemen met elkaar. Bewoners en geïnteresseerden kunnen bovendien alle instellingen in de gemeente terugvinden. Zo vinden burgers niet alleen de meest dichtstbijzijnde tandarts of fysiotherapeut, maar kan een verloskundige ook snel de actuele contactgegevens van de huisarts vinden.

De sociale kaart heeft een gebruiksvriendelijke interface, waarbij op basis van je locatie gezocht wordt naar organisaties in de omgeving. De locaties worden overzichtelijk op een kaart getoond, zodat bezoekers snel inzichtelijk krijgen waar de organisaties zich bevinden.

De sociale kaart is gebouwd als plugin voor WordPress in combinatie met het thema Enfold. De plugin biedt bovendien ook de mogelijkheid om als (deels) afgeschermd intranet en ledennet te functioneren: organisaties kunnen meerdere leden bevatten, waarbij elke organisatie – en elk lid – een eigen profielpagina krijgt.

“Sowmedia heeft met deze online kaart een dienst ontwikkeld die organisaties in het sociale- en zorgdomein van de Krimpenerwaard verbindt en zo randvoorwaarden creëert om professionals beter te laten samenwerken en het aanbod voor bewoners inzichtelijk maakt. Beide aspecten dragen bij aan het verbeteren van kwaliteit van zorg en ondersteuning dicht bij huis.”