wordpress_header

De beste 100 gratis WordPress thema’s van 2014

Update

In juli 2015 hebben we een nieuwe blog geschreven met daarin onze selectie van de beste gratis WordPress themes van 2015.

Met de groei van WordPress neemt ook het aanbod van thema’s fors toe. Er zijn zowel gratis als betaalde thema’s beschikbaar. Wij hebben een onderzoek gedaan naar de beste gratis WordPress thema’s die het afgelopen jaar beschikbaar zijn gekomen. Dat heeft geresulteerd in dit overzicht van honderd gratis WordPress thema’s.

Aandachtspunten van gratis WordPress thema’s

Bij Sowmedia gebruiken we voornamelijk betaalde WordPress thema’s. Toch zijn er ook veel gratis thema’s die goed genoeg kunnen zijn om een prima website mee te bouwen. Wel zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een gratis thema.

  • Gratis thema’s zijn soms goed en soms niet. Kijk of er beoordelingen van anderen te vinden zijn voordat je de keuze voor een thema maakt.
  • Doordat thema’s gratis zijn, hoef je niet veel support van de ontwikkelaar te verwachten. In bepaalde gevallen kan je bij een community terecht waar medegebruikers je kunnen helpen.
  • Kijk voor het gebruik of het gratis thema ook de functionaliteiten heeft die je verwacht.
  • Er zijn gratis thema’s met een betaalde versie. Bepaalde functionaliteiten zijn dan alleen in de betaalde versie aanwezig. Dit kan bijvoorbeeld een slider zijn. Maar ook Google Fonts, responsive webdesign of bepaalde lay-outs voor de pagina’s.
  • Let op de gebruikslicentie van gratis thema’s. Voor persoonlijk gebruik hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken over de licentie. Wil je een commerciële website beginnen, dan wordt dit soms niet toegestaan door de maker van het thema.

100 beste gratis WordPress thema’s

Mocht je zelf aan slag willen gaan met een gratis WordPress thema, dan is er een breed scala aan mogelijkheden. Elk thema onderscheidt zich met een eigen uitstraling en functionaliteiten. Het ene WordPress thema richt zich op de blogger, terwijl een ander thema de fotograaf of kunstenaar als doelgroep heeft. We hebben onze WordPress thema’s onderverdeeld in drie categorieën.

Algemene WordPress thema’s

In de categorie algemeen, vind je een grote selectie van gratis WordPress thema’s. Deze WordPress thema’s kunnen zowel een zakelijke als een niet-zakelijke vormgeving vormgeving hebben. Het ene WordPress thema oogt een stuk speelser dan het andere thema. Op deze manier is er voor elke doelgroep wel een bijpassend thema te vinden.

Blog en Magazine WordPress thema’s

In de categorie Blog en Magazine, vind je de mooiste gratis WordPress thema’s voor je blog of magazine. Met een magazine-thema is het gebruik van afbeeldingen of andere media een belangrijke eigenschap. Veel van dit soort thema’s zijn te herkennen aan een minimalistische vormgeving, waardoor het oog van bezoekers naar jouw content wordt getrokken.

Portfolio en Fotografie WordPress thema’s

In Portfolio en Fotografie vind je de mooiste WordPress thema’s om je eigen werk op een mooie manier tentoon te stellen. Met een gratis portfolio-thema kan je bijvoorbeeld je foto’s, je video’s of kunstwerken laten zien aan de rest van de wereld. Om een portfolio-website nog persoonlijker te maken, kan je wat informatie over jezelf neerzetten zodat bezoekers weten wie je bent.

  • suze schreef:

    Thanks for sharing such a nice collection of theme . currently i am using TemplateToaster tool but in future i will definitely use any theme from this collection .