WordPress

WordPress themes. Waar kan je de beste kopen?

Websites om de beste WordPress themes te kopen

Het wordt steeds populairder om bij de ontwikkeling van WordPress websites uit te gaan van bestaande themes. De afgelopen jaren is de beschikbaarheid van kwalitatief goede themes sterk verbeterd. Onder andere vanwege het aanbod van betaalde premium themes.

Themes zijn een goede oplossing als er beperkte budgetten zijn en er snel geleverd moet worden. Doordat we regelmatig klanten en eigen projecten hebben waarvoor we themes gebruiken, houden we het aanbod goed in de gaten. In dit artikel onze ervaringen waar je de beste WordPress themes vandaan kan halen.

[av_notification title=” color=’silver’ border=’solid’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’normal’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
Dit artikel is herschreven: Waar koop je in 2012 de beste WordPress Themes? Neem ook een kijkje op onze website ThemeThumbs, waar meer dan 1300 WordPress themes worden gepresenteerd op categorie, prijs en technische functionaliteiten.
[/av_notification]

De beste aanbieders van Premium WordPress themes

1. WooThemes
De themes van WooThemes zijn van technisch hoogstaande kwaliteit. Het Woothemes Framework kenmerkt zich door een krachtige en flexibele backend. De templates zijn makkelijk aan te passen en ook qua zoekmachine optimalisatie (SEO), vertaling, integratie met andere plugins is alles goed geregeld. Ook durven ze het aan om WordPress op vernieuwende manieren in te zetten (o.a. projectmanagement website).  Als laatste voordeel zouden we kunnen noemen dat het forum prima werkt. Technische vragen worden snel en servicegericht beantwoord. Nadeel van Woothemes is dat niet alle ontwerpen even sterk zijn.

2. Elegant Themes
Verfrissende ontwerpen, technisch sterk (o.a. veel flexibiliteit). En nog goedkoop ook! Ze bieden een bepaalde stijl aan, die bij je organisatie en website moet passen. De themes zijn wel druk qua invulling, wat ze vooral geschikt maakt voor MKB bedrijven en non-profit organisaties en minder voor zzp’ers. Persoonlijk hebben we goede ervaringen met het gebruik van themes van Elegant themes.

3. StudioPress
StudioPress is de ontwikkelaar van het Genesis Framwork. Evenals WooThemes kenmerkt StudioPress zich door een uitstekende technische backend. En evenals WooThemes zijn niet alle themes mooi. Maar met goed zoeken kan je er echt wel een aantal sterke themes uithalen. Zeker als je op zoek bent naar een WordPress theme met een zakelijke uitstraling. Het als Woothemes heeft StudioPress een prima forum voor betalende gebruikers.

4. Templatic
Templatic heeft een aanbod van WordPress themes voor diverse doeleinden: restaurants, webshops, corporate, et cetera. Net als Woothemes weten ze WordPress op originele manieren in te zetten. Je kan er makkelijk een goede e-commerce website mee opzetten. Qua technische functionaliteiten heb ik mindere ervaringen. De flexibiliteit van het theme waarmee wij hebben gewerkt was matig.

5. Organized Themes
De themes van Organized Themes zijn erg visueel en vooral geschikt voor kleine en non-profit organisaties.

6. Graph Paper Press
Net als Organic Themes zijn we bij Graph Paper Press ook erg onder de induk van het ontwerp. Artistiek, modern. Als je indruk wilt maken met je ontwerp, koop dan een WordPress theme bij Graph Paper Press. De themes zijn wel in eerste instantie bedoeld voor fotograven, wat ze voor veel andere doeleinden niet geschikt maakt.

7. Frogs Themes
Met een aanbod van 3 themes een kleintje, maar wel meer dan het benoemen waard. De themes zijn stuk voor stuk fantastisch qua ontwerp, originaliteit en beleving. Met name van het 365 Pro theme zijn we onder de indruk. Houd ze in de gaten!

8. Press75
Wil je iets gaan doen met multimedia (video’s, foto’s), dan is een bezoek aan de Press75 website zeker de moeite waard. Sterk aan de ontwerpen is dat ze sterke focus hebben. Ze zijn gericht op een bepaald doel en de elementen van het theme zijn in overeenstemming met dat doel.

9. Organic Themes
Organic Themes is sterk qua design. De WordPress themes zijn vaak minimalistisch ontworpen. Geen poespas. Dat maakt ze erg geschikt voor een diversiteit aan doeleinden.

10. iThemes
Website die al lang aan de weg timmert met WordPress themes. Toen ik destijds op zoek was naar WordPress themes met een fotoslider op de homepage, waren zij de enige die dat aanboden. Ze waren vooruitstrevend qua ontwerp, maar dat vinden we ze nu niet meer. Ze bieden wel een Theme Builder aan om zelf aan de slag te gaan. Dat is weer erg interessant!

11. Voosh Themes
Eenvoudig maar doelgericht design. Voosh Themes heeft een uitgebreid aanbod van minimalistische ontwerpen. Zeker een aanrader als je een eenvoudig en goed WordPress theme zoekt.

12. AppThemes
Appthemes maakt themes voor het verrichten van een taak, bijvoorbeeld een vacaturesite. Met hun themes spreken ze dus niches aan. Dat maakt de themes minder algemeen, maar des te interessanter voor een specifieke doelgroep.

13. Pagelines
Een jonge website met enkele themes. Ook al hebben de huidige themes ons nog niet helemaal overtuigd, toch denken we dat er iets goeds uit kan komen. We zullen zien…

[av_notification title=’Update’ color=’green’ border=’solid’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
Dit artikel is herschreven. Lees in de nieuwe versie waar je in 2012 de beste WordPress Themes kan kopen
[/av_notification]

Verkoopsites van WordPress Themes

En dan zijn er nog marktplaatsen waarop iedereen zijn themes kan verkopen.  Er zijn veel van dit soort websites. Ik noem er een aantal.

Overige premium themes websites

Website met themes springen als paddestoelen uit de grond. Er zijn veel kleine websites te vinden. De meeste hebben redelijke ontwerp in combinatie met matige techniek. Wat ons betreft horen ze niet in het rijtje van de beste. We mogen ze echter niet allemaal over een kam scheren. Er zijn uitzonderingen, dat wel. Bekijk de links en oordeel zelf.

Er zal vast nog veel meer te vinden zijn op internet. We zijn dan ook erg benieuwd naar jij de beste themes koopt!

Eén reactie op “WordPress themes. Waar kan je de beste kopen?”

 1. Bedankt voor het interessante artikel.Ik ben een en ander aan het bekijken en zag dat bij Organic themes gelinkt wordt naar Organised themes. Bedoelen jullie deze laatste?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

 • WordPress onderhoud

  WordPress website vast in maintenance mode

  Leer in dit blog wat de ‘maintenance’ modus van WordPress is en hoe je je website snel weer online kan krijgen!

 • Beste gratis WordPress themes 2021

  Beste gratis 20 WordPress thema’s van 2022

  De beste gratis WordPress thema’s van 2022 op het gebied van performance, duurzaamheid, aanpasbaarheid en compatibiliteit met Gutenberg.

 • wat is dropshipping

  Wat is dropshipping? En dropshipping met WordPress (kort stappenplan)

  Dropshipping is een methode voor het online verkopen van producten die niet op voorraad worden gehouden door een verkoper zelf. In plaats daarvan koopt de…