WordPress

Onze 9 favoriete WordPress themes in 2013

Onze negen favoriete WordPress themes

We gebruiken voor onze klanten de beste WordPress themes die op dit moment beschikbaar zijn. We merken dat ze het vaak moeilijk vinden om zelf een keuze voor een theme te maken. Ze hebben niet het technische inzicht en (soms) het oog van de designer om de keuze te maken. In dit artikel delen we daarom onze favoriete themes. Deze themes kunnen we aan iedereen kunnen aanbevelen.

1. Enfold - $ 55

Enfold WordPress theme

Enfold is een theme van Christiaan Kriesi, een Oostenrijkse themebouwer die inmiddels meer dan 60.000 themes heeft verkocht. Enfold is een vrij recent theme (16 april 2013), maar direct het meesterwerk van Kriesi. Wat ons betreft in ieder geval! Wij ontwikkelden de volgende websites op basis van het Enfold: Yuki boekhouden, Bata Industrials veiligheidsschoenen, Portbase, LOSGIO: Landelijk Overleg Sociaal-Geneeskundigen in Opleiding, Van der Spek Uitvaart (Rotterdam en omstreken) en diverse andere websites. Wat maakt dat Enfold bij ons op nummer 1 staat?

Nadelen: nadeel is dat dit theme beperkt is in het aanpassen van stijlelementen vanuit de backend. Je moet al snel in de css (of custom css) aanpassingen doorvoeren.

2. Striking - $ 55

Striking WordPress themeStriking is het oude paard van de stal (verschijningsdatum: oktober 2010). Maar nog steeds staat dit theme strak aan top wat betreft aanpassingsmogelijkheden via de backend. Striking zit technisch solide in elkaar. Waar andere themebouwers meerdere themes zijn gaan maken, heeft Kaptinlin zich gericht op het perfectioneren van dit theme. Opdrachten met Striking zijn nog niet buiten budget gelopen, omdat we nauwelijks technische tegenvallers te verwerken hebben met dit theme. De demo ziet er niet erg aantrekkelijk uit. Daardoor wordt niet duidelijk dat je er met de aanpassingsmogelijkheden die je krijgt zelf – en met gemak – er mooie visuele resultaten uit het theme kan halen. Striking gebruiken we vooral voor kleinere projecten, waar ondernemers zelf aanpassingen moeten kunnen doen. We hebben het theme gebruikt voor een reeks van websites, zoals: Stichting Kinderen van Caïro, Kingswork. En nog steeds gebruiken we het theme regelmatig!

Nadelen: Het theme heeft geen Content Builder/Layout Editor.

3. Modernize - $ 50

Modernize WordPress themeModernize was één van onze eerste themes waarmee we werkten met een layout builder. Goodlayers introduceerde deze fantastische functionaliteit al in januari 2012. Dit zal ongetwijfeld één van de redenen geweest dat het theme meer dan 12.000 keer verkocht is. In de loop van de tijd heeft het theme steeds meer functionaliteiten gekregen, zoals de integratie met WooCommerce.

Nadelen: De aanpassingsmogelijkheden qua stijl vanuit de backend zijn beperkt.

4. Metro Style - $ 45

MetroStyle WordPress themeMetro Style is een theme met, zoals de naam al zegt, een metro design. De stijl van het theme sluit aan bij het nieuwe design dat door Microsoft wordt toegepast in onder andere Windows 8. We vinden het theme er mooi uitzien en ook onze ervaringen met de backend zijn positief. Het theme zit solide in elkaar. Sowmedia heeft dit thema gebruikt voor de realisatie van de website van IBISapps.

Nadelen: Metro Style heeft geen layout builder en is beperkt wat betreft integratie met externe plugins

5. PressGrid -$ 40

PressGrid WordPress themePressGrid is een Pinterest-achtige website met masonry stijl. Dit theme is vooral geschikt voor het opzetten van een nieuwsblog, online magazine of een website waarin nieuwsitems centraal staan. Wij krijgen veel positieve feedback op de website die we met dit theme hebben gebouwd: Fenixlofts.

6. Justlanded - $ 55

just-landed-wordpress-themeJustlanded is het perfecte theme om een landingspagina mee te maken. Het theme is vooral een aanrader wanneer je de website wilt gebruiken om één product te promoten en te verkopen. Je kan zeer snel en makkelijk een professionele productwebsite opzetten.

7. Nimble - $ 55

Nimble WordPress themeNimble is het perfecte theme voor fotografen en organisaties die een visuele website willen hebben.

8. Expression - $45

Expression WordPress themeExpression is een ander theme dat aan te bevelen is voor fotografen en organisaties die een visuele website willen hebben. Wij hebben fotograaf Rogier Bos in Rotterdam geholpen met het opzetten van zijn website in dit schermvullend theme.

9. Gonzo - $45

Gonzo 100513-Gonzois een theme dat zich uitermate goed schikt voor het opzetten van een magazine of nieuwswebsite in WordPress. Sowmedia heeft dit theme gebruikt voor de realisatie van de website van het online magazine Feedbek over werk & werkplezier.

Heb je zelf ook een aanrader voor een WordPress theme? Laat het ons weten via een reactie.

12 reacties op “Onze 9 favoriete WordPress themes in 2013”

 1. Dank Erwin, wat ik mij afvraag. Als Dynamix een klassieker is maar wel met een goede waardering, welk thema wordt dan bij jullie als ‘nog beter’ en wellicht qua vormgeving ‘nog moderner’ betiteld? Uiteraard is dit alles ook persoonlijk en afhankelijk van de doelgroep van de klant maar ik ben wel benieuwd welk thema, vergelijkbaar met de mogelijkheden van Dynamix, bij jullie in groep naar boven komt. Groet, Willem

 2. Het meest vergelijkbaar met Dynamix is voor ons denk ik Striking. Ook een wat ouder theme en goed verkocht. Striking bevat veel mogelijkheden om het theme visueel naar de hand te zetten. Ik durf de exacte vergelijking tussen Striking en Dynamix niet aan. Met beide kan je vast mooie websites maken!

 3. Themeforest is ook voor mij een marketplace waar ik de laatste tijd steeds vaker een template koop. Wanneer de je de goede developers vindt, krijg je echt prima werk voor weinig geld.
  Bedankt Erwin voor de selectie ik zal bij het volgende project zeker opnieuw gaan kijken.

 4. Beste Angele,
  Met de reguliere licentie mag je het theme op één website gebruiken. De extended licentie geeft je de mogelijkheid om het theme onbeperkt te in te zetten. Deze heb je dus meestal niet nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

 • WordPress onderhoud

  WordPress website vast in maintenance mode

  Leer in dit blog wat de ‘maintenance’ modus van WordPress is en hoe je je website snel weer online kan krijgen!

 • Beste gratis WordPress themes 2021

  Beste gratis 20 WordPress thema’s van 2022

  De beste gratis WordPress thema’s van 2022 op het gebied van performance, duurzaamheid, aanpasbaarheid en compatibiliteit met Gutenberg.

 • wat is dropshipping

  Wat is dropshipping? En dropshipping met WordPress (kort stappenplan)

  Dropshipping is een methode voor het online verkopen van producten die niet op voorraad worden gehouden door een verkoper zelf. In plaats daarvan koopt de…