8 Plugins voor je WordPress Website die niet mogen ontbreken!

plugin tips

Als je een WordPress website bezit, weet je ongetwijfeld wel hoe belangrijk het is om de juiste plugins te hebben. Daarmee maak je de website efficiënt en gebruiksvriendelijk. Er zijn talloze plugins beschikbaar. Wij geven in dit blog de 8 beste WordPress plugins aan waarvan wij vinden dat die niet mogen ontbreken op jouw WordPress website.

1: Gravity Forms

Gravity Forms is een krachtige plugin voor het maken van formulieren. Of je nu een contactformulier, een enquête of een bestelformulier nodig hebt; met Gravity Forms kun je eenvoudig aangepaste formulieren maken en deze op je site integreren. Ook biedt Gravity Forms veel mogelijkheden voor het maken van aangepaste formulieren en integratie met andere services. Zoals e-mail marketing software.

2: Search WP

Deze plugin maakt het zoeken op een website veel beter en efficiënter. Het maakt gebruik van geavanceerde zoekalgoritmen en kan zelfs zoeken in documenten en afbeeldingen. Search WP maakt het zoeken op je website veel efficiënter dan de standaard zoekfunctionaliteit van WordPress.

3: Yoast SEO

Yoast SEO is waarschijnlijk de populairste SEO-plugin voor WordPress websites. Het biedt een uitgebreide set aan tools en functies om je website beter vindbaar te maken. Denk daarbij aan het aanpassen van meta-descripties en titels, maar ook analyse van je content en suggesties voor verbeteringen.

4: WooCommerce

Als je een online winkel wil starten, is WooCommerce een erg handige plugin. Het is de meest uitgebreide e-commerce plugin voor WordPress en biedt eindeloze mogelijkheden voor productbeheer, betalingen en verzendingen.

5: WP Rocket

WP Rocket is een caching-plugin die ervoor zorgt dat je website sneller laadt. Het biedt ook andere prestatieoptimalisatie, zoals minificatie van bestanden en lazy loading van afbeeldingen. Laadsnelheid is belangrijk voor de gebruikerservaring en de vindbaarheid van je website. WP Rocket maakt gebruik van caching en andere prestatieoptimalisatie om je website sneller te maken.

De techniek en veiligheid van je WordPress
website liever uitbesteden?

Met WordPress beheer van Sowmedia heb jij altijd onze WordPress experts voor je klaarstaan!

6: Astra Pro

Astra Pro is een premium-versie van de populaire Astra-theme en biedt veel extra mogelijkheden. Je kunt meer aangepaste pagina-ontwerpen maken en krijgt meer typografie-opties. Dit maakt het gemakkelijker om je website er professioneel uit te laten zien.

7: Redirection

Redirection is een geschikte plugin voor het beheren van verwijzingen op je site. Het maakt het mogelijk om oude URL’s naar nieuwe URL’s te verwijzen, zodat je geen verkeer verliest als je de URL van een pagina verandert. Redirection maakt het beheren van verwijzingen op je site eenvoudiger en voorkomt zoekmachine problemen.

8: WPML

Als je een meertalige website wilt creëren, is WPML de beste plugin hiervoor. Het biedt veel mogelijkheden voor het publiceren van content in verschillende talen en maakt het gemakkelijk om de taal van je website aan te passen aan je doelgroep.

Elke plugin die we hier hebben besproken is noodzakelijk voor een effectieve en functionele WordPress website. Van Gravity Forms voor interactie met bezoekers en verzamelen van informatie, tot Yoast SEO voor zoekmachineoptimalisatie; elke plugin biedt specifieke functies en mogelijkheden om je website te verbeteren en te optimaliseren. Het is belangrijk om te weten welke plugins het beste bij jouw specifieke behoeften passen, maar in het algemeen zijn deze plugins onmisbaar voor elke WordPress website.

Kom je er niet uit?

Stel je vraag aan een van onze WordPress experts.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder