Alles wat je moet weten over Managed WordPress hosting

wordpress hosting
Managed WordPress hosting is een oplossing die speciaal is ontworpen voor WordPress-websites. Het wordt gewoon beheerd door je hostingprovider. Meestal omvat het alle aspecten die je van een hosting mag verwachten. Denk aan de serverconfiguratie, beveiliging, back-ups, software-updates en prestatieoptimalisatie. Dat scheelt, want zo kun jij je concentreren op andere zaken. Zoals het maken en beheren van je website.

Daarnaast wordt bij Managed WordPress hosting alle technische taken voor je uitgevoerd door de provider, zoals het updaten van de WordPress-core en plug-ins, het beveiligen van je website tegen aanvallen en het uitvoeren van regelmatige back-ups. Dit kan je veel tijd en hoofdpijn besparen, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over de technische details en je je kunt concentreren op de inhoud van uw website. Superfijn, toch?

Hoeveel verschillende soorten managed WordPress hosting zijn er?

Er zijn grofweg 5 verschillende soorten hosting die beschikbaar zijn, afhankelijk van je behoeften en budget. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  1. Shared Managed WordPress Hosting: dit is een combinatie van shared hosting en managed WordPress hosting. Het biedt de voordelen van managed WordPress hosting met de kosteneffectiviteit van shared hosting. Je deelt nog steeds een server met andere websites, maar je WordPress-installatie wordt beheerd door de hostingprovider.

  1. Managed VPS WordPress Hosting: met deze optie krijg je een virtuele privéserver die speciaal is geoptimaliseerd voor WordPress-websites. De hostingprovider zorgt voor de configuratie, beveiliging en updates van je WordPress-installatie. Je hebt ook meer controle over de serverinstellingen dan bij shared hosting.

  1. Managed Dedicated WordPress Hosting: dit is de duurste optie voor managed WordPress hosting. Jez krijgt een volledige server die alleen voor je WordPress-website wordt gebruikt. De hostingprovider beheert de server en je WordPress-installatie om de prestaties en beveiliging te optimaliseren.

  1. Managed WordPress Hosting met cloudinfrastructuur: deze optie maakt gebruik van cloudinfrastructuur om de prestaties en schaalbaarheid van je website te verbeteren. De hostingprovider beheert je WordPress-installatie en zorgt voor automatische updates en back-ups. Deze optie is zeer schaalbaar en kan worden aangepast aan de behoeften van je website.

  1. Managed WordPress Hosting met aangepaste ontwikkeling: dit is een op maat gemaakte oplossing die is ontworpen voor websites met speciale vereisten. De hostingprovider werkt met je samen om een op maat gemaakte WordPress-installatie te maken die is geoptimaliseerd voor je specifieke behoeften. Dit is een premium optie die meestal duurder is dan andere opties voor managed WordPress hosting.

De techniek en veiligheid van je WordPress
Website liever uitbesteden?

Stel je vraag aan een van onze WordPress experts.


Waarom is managed WordPress hosting duurder dan normale hosting?

Over het algemeen is Managed WordPress hosting duurder dan een normale hosting. Dit komt door de gespecialiseerde diensten en functies die het biedt. Het vereist bijvoorbeeld specifieke serverconfiguraties en infrastructuur die geoptimaliseerd zijn voor WordPress-websites. Dit betekent dat de hostingprovider meer investeringen moet doen in hun infrastructuur en hardware. Het gevolg: hogere kosten.

Daarnaast biedt managed WordPress hosting vaak 24/7 ondersteuning via verschillende kanalen, zoals live chat, e-mail en telefoon. De ondersteuningsteams zijn vaak goed opgeleid en gespecialiseerd in WordPress, waardoor ze complexe problemen sneller kunnen oplossen. Dit vereist extra middelen en personeel, wat bijdraagt aan de hogere kosten.

Automatisch updaten

Managed WordPress hosting omvat ook automatische updates van de WordPress-core en plug-ins en regelmatige back-ups van je website. Dit vereist geavanceerde technologieën en tools die de hostingprovider moet leveren en onderhouden, wat bijdraagt aan de hogere kosten. Daarnaast bieden managed WordPress hostingproviders vaak extra beveiligingsfuncties en -services, zoals malware-detectie, firewalls en SSL-certificaten. Dit omvat extra beveiligingssoftware en -tools die de hostingprovider moet aanschaffen en onderhouden, wat de kosten verhoogt.

Kortom, de gespecialiseerde diensten en functies die bij managed WordPress hosting horen, bieden betere prestaties, beveiliging en ondersteuning, maar deze extra voordelen dragen bij aan de hogere kosten.

Hoe kies je de juiste managed WordPress hostingprovider?

Het kiezen van de juiste managed hosting provider is een belangrijke beslissing voor het optimaliseren van je website. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste provider.

Een belangrijke factor is specialisatie. Kies een managed hosting provider die gespecialiseerd is in WordPress hosting. Deze providers hebben vaak betere technische kennis en expertise om je website optimaal te laten presteren. Daarnaast moet je ook de prestaties van de provider controleren. Zorg ervoor dat de provider de nieuwste technologieën en hardware gebruikt om de beste prestaties te bieden.

Een ander belangrijk aspect is beveiliging. Controleer of de managed hosting provider de nieuwste beveiligingsmaatregelen biedt om je website te beschermen tegen aanvallen en malware. Kies een provider die regelmatige scans, back-ups en updates uitvoert om ervoor te zorgen dat je website veilig blijft.

Ondersteuning is ook belangrijk. Controleer of de managed hosting provider 24/7 ondersteuning biedt via verschillende kanalen, zoals live chat, e-mail of telefoon. Kies een provider die snel reageert op je vragen en problemen.

Prijs is ook een factor om te overwegen. Vergelijk de prijzen van verschillende managed hosting providers en controleer goed wat er bij de prijs is inbegrepen. Kijk naar de functies die je nodig hebt en kies een provider die aan je behoeften voldoet.

Tot slot is het belangrijk om klantbeoordelingen te controleren. Zoek naar providers met positieve beoordelingen en een goede reputatie. Door rekening te houden met deze factoren kun je de juiste managed hosting provider kiezen voor jouw WordPress-website.

De techniek en veiligheid van je WordPress
Website liever uitbesteden?

Stel je vraag aan een van onze WordPress experts.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder