Wordpress

We delen onze kennis over WordPress, plugins, thema’s, online marketing en onderhoud & veiligheid. Op zoek naar WordPress tools? Raadpleeg dan ook eens onze WordPress tips & tools database.

Meta description

WordPress

/
Het maken van overtuigende meta descriptions is iets wat vaak wordt verzaakt. Zorg dat jij dit niet doet en leer een blitsende tekst te maken.
Error 404

Error 404: wat is het en hoe los je het op?

/
De error 404 laat bezoekers op je website vertrekken en zorgt voor een slechtere ranking. Leer in dit blog hoe je de error 404 kunt voorkomen
Keyword onderzoek

Keyword onderzoek: hoe de juiste keywords selecteren in 2021?

/
Na het lezen van dit artikel weet je hoe je een keyword onderzoek moet uitvoeren en hoe je hoger kan ranken in Google en andere zoekmachines.
technische SEO

Wat is technische SEO? Hoe je jouw website techniek optimaal maakt voor Google

/
Na de technische SEO-tips in dit artikel ben je in staat om, samen met jouw backlink en contentstrategie, een top ranking te bereiken.
click & collect

Click en collect: hoe maak je jouw webshop klaar voor deze regeling?

/
Voldoet jouw webshop al aan alle eisen voor de click & collect-regeling? Leer in dit blog hoe je een perfect bestel- en afhaalsysteem creëert.
Website snelheid optimalisatie

Website snelheid optimalisatie: een perfecte Google Pagespeed score

/
Voldoet jouw website al aan alle snelheids-optimalisatie eisen van Google Pagespeed Insights? Anno 2021 is het belangrijk dat je een website hebt die met lichtsnelheid laadt. Er zijn een aantal handige website snelheid optimalisatie hacks waarmee je jouw website razendsnel kunt maken. In dit artikel bespreken we deze.
Gutenberg WordPress pagebuilder

Waarom Gutenberg dé WordPress pagebuilder wordt

/
Wie gaat de grote strijd van de pagebuilders winnen: Elementor, Divi of Gutenberg? Wij zijn in ieder geval van mening dat Gutenberg dé WordPress pagebuilder van de toekomst gaat worden.
Sowmedia ontzorgt u met Wordpress hosting support

WordPress hulp: welke je stappen je moet ondernemen voor een oplossing

/
Hoewel WordPress een zeer gebruikersvriendelijk content management systeem (CMS) is, kan het nog wel eens voorkomen dat je ergens niet uitkomt. Dit kan erg frustrerend zijn en je wilt op dat moment ook niks liever dan WordPress hulp. Lees in dit artikel meer over de verschillende WordPress hulpbronnen.
Core Web Vitals

Core Web Vitals: een zeer belangrijke Google update in 2021

/
De Core Web Vitals, een set aan nieuwe gebruikerservaring metrics van Google, gaat wellicht het huidige zoekalgoritme op zijn schop nemen. Bereid je website dus goed voor op deze update die in mei 2021 doorgevoerd gaat worden.
Beste gratis WordPress themes 2021

30 beste gratis WordPress themes 2021

/
Ook dit jaar hebben we de beste gratis WordPress themes voor je op een rij gezet, mét ondersteuning voor de Gutenberg editor.

Beste WordPress webshop themes 2021: onze top 8

/
Van plan een WordPress webshop te maken? In dit blog presenteren we de beste WordPress webshop themes. Kies er één uit en ga van start.
Google ranking factors 2021

Google ranking factors: wat gaat er veranderen in 2021?

/
Gaan deze nieuwe Google ranking factors, die in mei 2021 worden doorgevoerd, het gehele ranking systeem op de schop nemen? Kom erachter in dit artikel.
E-mailmarketing software: CreateSend

E-mail marketing software: waarom je CreateSend moet gebruiken

/
In dit blog presenteren we een e-mailmarketing software pakket waar wij als Sowmedia eigenaar van zijn, CreateSend. We benoemen waarom je CreateSend zou moeten gebruiken maar ook zeker wat de nadelen zijn van dit e-mailmarketing software pakket ten opzichte van concurrenten.

Iconen website: de 10 beste websites voor iconen

/
Tijdens het ontwerpen van je website heb je ze ongetwijfeld wel eens nodig gehad: pictogrammen, ook wel iconen genoemd. In dit blog presenteren we een overzicht waarin een onderscheid wordt gemaakt tussen gratis en betaalde varianten.

De beste WordPress formulier-plugin: Gravity Forms

/
Het maken van formulieren is nog nooit zo makkelijk geweest met de meestgebruikte WordPress formulier-plugin: Gravity Forms. Lees dit artikel en ga helemaal los met het maken van je eigen contactformulier.
Landingspagina voorbeeld

Landingspagina maken? Zo maak je hem converterend en doelgericht

/
Wat is nou een doelgerichte en goed converterende landingspagina? En hoe bouw je er een? Leer het maak meer winst met jouw webshop!

De geheime krachten van Gutenberg – ervaar het zelf

/
Lees over de laatste features van Gutenberg en ervaar het zelf door te oefenen met de editor in een simulatie omgeving.

Website onderhoud uitbesteden of zelf doen?

/
Website onderhoud is erg belangrijk voor het maximaal laten presteren van je website. De vraag is dan ook: moet je dit uitbesteden of beter zelf doen?

Ontdek nieuwe kansen voor jouw online diensten

/
Het kan lastig zijn om te bedenken wat jij kan doen om je online kansen te vergroten. We hebben de belangrijkste verbeteringen op een rij gezet.

Waarom je videomarketing moet inzetten als bedrijf

/
Wil je meer weten over hoe je videomarketing moet inzetten om jouw marketingdoelstellingen te behalen? Leer hier alles over door middel van onze hands-on videomarketingstrategie.

Mobile SEO: mobile first en de belangrijkste rankingfactoren

/
Lees alles over de belangrijkste mobile SEO rankingfactoren en de richtlijnen van Google voor het maken van een mobile first website.