Wordpress

We delen onze kennis over WordPress, plugins, thema’s, online marketing en onderhoud & veiligheid. Op zoek naar WordPress tools? Raadpleeg dan ook eens onze WordPress tips & tools database.

Mobile SEO trend

WordPress

/
In dit blog leer je meer over de belangrijkste SEO mobile rankingfactoren en de richtlijnen van Google voor het maken van een mobile first website.

Wat doet WordPress (en open source) voor een betere wereld?

/
Naast een zeer geschikt contentmanagementsysteem (CMS) zijn voor allerlei soorten online profilering doet WordPress als open source-software meer goed.

WordPress blijft timmeren aan de privacy-weg

/
Sinds de invoering van de General Data Protection Regulation (GDPR) heeft WordPress gebouwd aan een betere bescherming van privacy van gebruikers.

Van persoonlijke blogs naar nrc.next: de opmars van WordPress in Nederland

/
WordPress is in 2003 online gezet. Op dit moment functioneert op respectievelijk 35% en 41% wereldwijd en in Nederland WordPress.

Gratis illustraties downloaden

/
Illustraties en iconen zijn sterke hulpmiddelen bij het vullen van je WordPress website. We zetten de beste sites voor gratis illustraties op een rij.

WordPress Gutenberg Hub lanceert sjablonen voor Gutenberg-blokken

/
Het team van Gutenberg Hub stelde maar liefst tweehonderd Gutenberg sjablonen beschikbaar die het bouwen van WordPress pagina's veel simpeler maakt.

De handigste verborgen functies van Gutenberg

/
Nu de Gutenberg editor gemeengoed is geworden in WordPress-land, lichten we enkele features uit die wat meer verborgen zijn, maar wel erg handig!

De laatste privacy-optie van WordPress

/
Met de lancering van de nieuwste versie van WordPress (5.4) zijn er uitgebreidere opties gebouwd om de privacy van bezoekers te beschermen.

Wat verandert er in WordPress 5.5?

/
Met de komst van WordPress 5.5 wordt het meestgebruikte CMS ter wereld nóg krachtiger. We blikken vooruit en bespreken de hoogtepunten.
Social media kanalen

Delen is zilver, sneller delen goud: sociale media-tips voor WordPress

/
We hebben de beste social media plugins voor WordPress per social media-platform voor je op een rijtje gezet.

Corona-plugin toont locatie verspreiding

/
De WordPress-gemeenschap doet zijn best de verschillende maatregelen wat te verlichten door verschillende implementaties voor WordPress te bouwen.

Wat is er zo nuttig aan ‘Rollen’ in WordPress?

/
Rollen zijn één van de aanpasmogelijkheden van WordPress die het contentmanagementsysteem zo bruikbaar maakt. Maar wat houden deze nu precies in?

Font Awesome lanceert lettertype voor ‘coronabewustzijn’

/
Een paar weken geleden lanceerde Font Awesome een reeks icoontjes om 'coronabewustzijn' te vergroten. Deze zijn gratis te downloaden.
Gratis stockfoto's voor je website

Gratis stockfoto’s downloaden

/
We grasduinen opnieuw door het wereldwijde web op zoek naar sites met gratis stockfoto's zodat sites met WordPress mooier worden.

Voeg automatisch interne links toe in WordPress voor krachtige SEO

/
SEO en gebruikerservaring van je website verbeteren? Lees de introductie van deze handige plugin genaamd Internal Link Juicer.

Thuiswerken: zo doen we dat bij Sowmedia

/
Sowmedia gebruikt Teamwork, Teamwork Desk, Teamwork Chat en Google Meet voor alle communicatie rondom WordPress ontwikkeling en WordPress support.

De beste chat plugins voor WordPress websites

/
Chat plugins voor je WordPress website helpen enorm om vragen en verzoeken van je bezoekers beter te stroomlijnen. We hebben de beste op een rij gezet.
Wordpress yoast seo zoekmachine optimalisatie

Handige tips voor de Yoast WordPress SEO widget

/
De WordPress SEO plugin van Yoast is de meest gebruikte SEO plugin voor WordPress. We geven we je handige tips bij het gebruik van de WordPress SEO widget.

Drie WordPress plugins voor crisiscommunicatie

/
In crisissituaties moet je snel communiceren. Zorg daarom nu alvast dat je WordPress website voorbereid is om je achterban snel en efficiënt te informeren.

Optimaliseer de content van je WordPress website voor zoekmachines

/
Lees hoe je de content van je WordPress website optimaliseert door teksten te gebruiken met trefwoorden waar je doelgroep naar zoekt.

Bepaal de juiste zoekwoorden voor jouw WordPress website

/
Achterhaal de meest gebruikte trefwoorden van jouw doelgroep in zoekmachines zoals Google. Zo kan je je WordPress website hier nog beter op inrichten!