Delen is zilver, sneller delen goud: sociale media-tips voor WordPress

Social media kanalen

We hebben al een aantal blogs geschreven over goede plugins voor een WordPress website. Om de bekendheid van je WordPress-pagina te vergroten, moeten sociale media niet buiten beschouwing worden gelaten; via deze platforms kan je content immers snel beschikbaar worden gemaakt voor een groot publiek. Welke plugins hierbij kunnen helpen las je eerder in Deel content van je WordPress-website automatisch op sociale media. In dit bericht breiden we de lijst per platform uit met (deels betaalde) extensies waarmee je berichten niet alleen makkelijker maar ook beter deelt.

WordPress Plugins voor Twitter

1. AccessPress Twitter Feed. Een overzichtelijke, ook voor beginners gebruiksvriendelijke plugin die je in staat stelt de recentste berichten van Twitter-accounts naar keuze te tonen. Met de premium-versie kun je nog eens kiezen uit twaalf verschillende thema’s.

2. Revive Old Post Plugin. De naam zegt het al: hiermee ‘wek je oude berichten tot leven’ door ze automatisch te delen op verschillende sociale media. Je kunt het delen inplannen en filters hiervoor instellen. Bij deze plugin hoort ook een UTM-trefwoord dat inzicht biedt in welk bericht de meeste bezoekers trekt.

3. Rotating Tweets Plugin. Hiermee toon je één tweet per keer. Een uitkomst als tweets niet te veel ruimte mogen innemen op je pagina. Je kunt de omloopsnelheid van tweets instellen en tweets weergeven van meerdere accounts. De add-on werkt ook als de website van Twitter zelf eruit ligt.

4. FS Poster Plugin. Met deze plugin kun je berichten delen op maximaal twaalf verschillende platforms. Je kunt de berichten makkelijk inplannen. Het is ook mogelijk om per bericht te bekijken hoeveel bezoekers worden bereikt.

5. Custom Twitter Feeds. Deze extensie kun je helemaal naar eigen hand zetten. Als je dat niet doet past hij zich automatisch aan naar het thema op je WordPress-pagina. Custom Twitter Feeds is in het bijzonder geschikt gemaakt voor mobieltjes. Doordat tweets in cache worden opgeslagen worden ze snel geladen.

6. Twitter’s Twitter-plug-in. De plugin van Twitter zelf mag niet in het rijtje ontbreken. Overzichtelijk in gebruik en zeer aanpasbaar in weergave. Je kunt gebruikers ook zelf Tweets laten delen en jou ter plekke laten volgen.

WordPress Plugins voor Facebook

1. Smash Balloon Social Post Feed. Een zeer gebruiksvriendelijke plugin die in no-time je Facebook-feed online zet. De premium-versie stelt je in staat likes en reacties op je Facebook-berichten te tonen. Bovendien kun je hiermee ook een lijst met evenementen laten zien.

2. Nextend Social Login and Register. Hiermee kunnen bezoekers inloggen met de account van verschillende online sociale netwerken. Wat de plugin zeer geschikt maakt is de weergave: er worden simpelweg een paar extra knoppen toegevoegd passend in de WordPress-layout op de inlogpagina. Met de premiumversie komen tien domeinlicenties beschikbaar, net als een feature voor WooCommerce-integratie.

3. Shared Counts – Social Media Share Buttons. De naam zegt het al: hiermee voeg je knoppen toe aan je pagina waarmee je bezoeker makkelijk berichten kan delen op sociale media. Dit delen wordt ook geteld. De plugin is gratis en de knoppen passen zich automatisch aan aan het thema van de WordPress-pagina.

4. WP2Social Auto Publish. Hiermee worden blogberichten automatisch gedeeld door te linken naar je pagina in het Facebookbericht nadat je blogberichten daadwerkelijk zijn gepubliceerd. De add-on biedt nog interessante opties, zoals categoriseren van berichten. Zo worden alleen bepaalde posts gepubliceerd. WP2Social Auto Publish is gratis.

5. Thumb Fixer for Social Media. Het komt helaas regelmatig voor dat de thumbnail van een afbeelding niet te zien is op Facebook als je een WordPress-bericht deelt. Gelukkig is daar de gratis Thumb Fixer for Social Media. De plugin herkent ook pagina’s die de thumbnails van afbeeldingen niet correct weergeven op Facebook.

6. Simple Like Page Plugin. Met deze extensie moedig je bezoekers eenvoudig aan om je merk te volgen op Facebook door een kleine weergave van een bepaalde Facebook-pagina weer te geven op je website. Facebook-gebruikers die je pagina een like hebben gegeven worden ook getoond. De plugin is toegankelijk door het widget-icoon op de werkbalk.

7. WordPress Social Sharing Plugin. Een uitkomst voor als je al plugins voor sociale media hebt geïnstalleerd. Deze extensie maakt inzichtelijk hoe vaak een bericht is gedeeld per platform. Wat handig kan zijn is dat Social Warfare (de organisatie achter WSSP) het mogelijk maakt om content te beschermen door linken of kopiëren te blokkeren.

WordPress Plugins voor Instagram

1. Smash Balloon Social Photo Feed. Hiermee kun je foto’s weergeven van iedere Instagram-account die niet privé is. Weergave van hoe de afbeeldingen zichtbaar zijn wordt zo veel mogelijk aan de gebruiker overgelaten.

2. Feed Them Social. Als je liever één plugin gebruikt dan veel verschillende om berichten van diverse online sociale netwerken weer te geven (en wie doet dat nou niet) is dit een goede keuze. Deze applicatie past weergave goed aan voor gebruikers met een mobiele telefoon en kan wat opmaak betreft tot in de puntjes worden ingesteld.

3. WPZoom Social Feed Widget. Hiermee kun je content laten zien van ieder Instagram-account die niet op privé staat. Ook deze extensie kun je wat weergave betreft helemaal naar je hand zetten. Nadat je WPZoom SFW hebt geïnstalleerd wordt toegang tot de widget zichtbaar met een icoon in de werkbalk links.

4. Enjoy Instagram. Een interessante plugin voor als je op zoek bent naar een wat ‘speelsere’ weergave van content. Zo kun je ervoor kiezen foto’s als carrousel (dus in cirkelformaat doorbladerbaar) weer te geven.

WordPress Plugins voor LinkedIn

1. WP LinkedIn. Hiermee bed je weergave van een LinkedIn-profiel in op je WordPress-pagina. Je kunt er ook voor kiezen om aanbevelingen en profielen weer te geven onderaan het blogbericht.

2. LinkedIn Auto Publish. Hiermee deel je recent gepubliceerde blogberichten automatisch op LinkedIn. Je kunt daarvoor categorieën instellen. Bovendien kun je het delen van je WordPress-publicaties makkelijk in- en uitschakelen.

3. LinkedIn Master. Op zoek naar nieuwe connecties? Met deze extensie wordt dat je makkelijk gemaakt doordat je persoonlijke en zakelijke profielen kunt laten publiceren op het Dashboard van WordPress. Met de betaalde versie van de plugin kun je meer LinkedIn-content weergeven zoals widgets van een bedrijfspagina of alumni.

4. WordPress Social Ring. Hiermee geef je knoppen voor het delen van berichten op sociale netwerken weer. Je kunt de locatie van de knoppen per type WordPress-element zoals blogberichten, pagina of startpagina naar believen instellen.

Heb je nog aanvullingen op deze lijst? Laat vooral een reactie achter!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder