Wat is WordPress hosting?

Om je WordPress website zichtbaar te maken op het internet moet je een WordPress hosting abonnement bij een provider afsluiten. 

WordPress hosting is simpel gezegd het huren van een stukje ruimte op het internet via een zogeheten server. Een server is een computer waar programma’s op draaien die het mogelijk maken om je website bezoekbaar te maken op het internet. 

Dus om WordPress te kunnen gebruiken, moet je de bestanden van je website op een stukje schijfruimte van een server zetten. Er zijn verschillende gespecialiseerde WordPress hosters bij wie je dit kun doen. 

Waarom is WordPress hosting belangrijk? 

Naast dat je WordPress website niet zichtbaar op het internet wordt zonder WordPress hosting, heeft het ook een grote invloed op hoe snel je WordPress website is. Als je website draait op een server die traag reageert, dan heeft het weinig zin om te beginnen met optimaliseren van je website. Daarom wordt hosting ook wel gezien als het fundament voor een snelle website

Bovendien bieden de meeste WordPress hosters een dashboard aan waaruit je je WordPress website makkelijker kunt beheren. Zo kun je de status van je website monitoren en gemakkelijk nieuwe functionaliteiten toevoegen. 

Ook kun je via een WordPress gemakkelijk support vragen voor verschillende technische WordPress problemen.

Verschillende WordPress hosters 

De WordPress hosting markt is erg verzadigd en er zijn dan ook veel verschillende aanbieders. Toch zijn ze allemaal niet even goed en is het belangrijk om het kaf van het korten te scheiden. 

Gelukkig hoef jij dit niet meer te doen want wij hebben vrijwel elke (Nederlandse) WordPress hoster uitgeprobeerd en beoordeeld. Lees in dit blog bijvoorbeeld over de beste Nederlandse managed WordPress hosters.

Heb je geen tijd? We geven je de conclusie:

Ben je op zoek naar een betaalbare oplossing, maar hecht je tegelijkertijd ook veel waarde aan snelheid en betrouwbaarheid? Dan raden wij aan Siteground aan. 

Heb je juist wat meer budget en wil je volledig ontzorgt worden op het gebied van WordPress hosting? Kies dan voor een Managed WordPress hosting partij zoals Kinsta of Xel

Onze eigen oplossingen voor maximale snelheid, support en veiligheid 

Achter onze razendsnelle krachtige WordPress hosting oplossing schuilt een sterk partnerschap tussen Sowmedia en Kinsta. Kinsta wordt door onafhankelijke reviews al jaren berekend tot de absolute wereldwijde top van Enterprise WordPress hosting oplossingen.

In samenwerking met Kinsta is Sowmedia in staat om een stabiel, snel en schaalbaar hosting platform te bieden voor elke WordPress website. Ons support- en onderhoudsprogramma is in combinatie met hun optimaal geconfigureerde cloud oplossing een waanzinnig krachtig en veilig platform voor jouw WordPress website.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Collega's aan het werk

Houd je website veilig door regelmatige updates en back-ups

Als eigenaar van een WordPress website is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website veilig is. Het is belangrijk om regelmatige updates en…

Lees verder
wordpress hosting

Alles wat je moet weten over Managed WordPress hosting

Wat is managed WordPress hosting? En hoe kies je de juiste hostingprovider?

Lees verder
plugin tips

8 Plugins voor je WordPress Website die niet mogen ontbreken!

Er zijn talloze plugins beschikbaar, maar wij geven in dit blog de 8 “must have” plugins aan die wij vinden die niet mogen ontbreken op je WordPress website.

Lees verder