WordPress

Wat is WordPress hosting?

Om je WordPress website zichtbaar te maken op het internet moet je een WordPress hosting abonnement bij een provider afsluiten. 

WordPress hosting is simpel gezegd het huren van een stukje ruimte op het internet via een zogeheten server. Een server is een computer waar programma’s op draaien die het mogelijk maken om je website bezoekbaar te maken op het internet. 

Dus om WordPress te kunnen gebruiken, moet je de bestanden van je website op een stukje schijfruimte van een server zetten. Er zijn verschillende gespecialiseerde WordPress hosters bij wie je dit kun doen. 

Waarom is WordPress hosting belangrijk? 

Naast dat je WordPress website niet zichtbaar op het internet wordt zonder WordPress hosting, heeft het ook een grote invloed op hoe snel je WordPress website is. Als je website draait op een server die traag reageert, dan heeft het weinig zin om te beginnen met optimaliseren van je website. Daarom wordt hosting ook wel gezien als het fundament voor een snelle website

Bovendien bieden de meeste WordPress hosters een dashboard aan waaruit je je WordPress website makkelijker kunt beheren. Zo kun je de status van je website monitoren en gemakkelijk nieuwe functionaliteiten toevoegen. 

Ook kun je via een WordPress gemakkelijk support vragen voor verschillende technische WordPress problemen.

Verschillende WordPress hosters 

De WordPress hosting markt is erg verzadigd en er zijn dan ook veel verschillende aanbieders. Toch zijn ze allemaal niet even goed en is het belangrijk om het kaf van het korten te scheiden. 

Gelukkig hoef jij dit niet meer te doen want wij hebben vrijwel elke (Nederlandse) WordPress hoster uitgeprobeerd en beoordeeld. Lees in dit blog bijvoorbeeld over de beste Nederlandse managed WordPress hosters.

Heb je geen tijd? We geven je de conclusie:

Ben je op zoek naar een betaalbare oplossing, maar hecht je tegelijkertijd ook veel waarde aan snelheid en betrouwbaarheid? Dan raden wij aan Siteground aan. 

Heb je juist wat meer budget en wil je volledig ontzorgt worden op het gebied van WordPress hosting? Kies dan voor een Managed WordPress hosting partij zoals Kinsta of Xel

Onze eigen oplossingen voor maximale snelheid, support en veiligheid 

Achter onze razendsnelle krachtige WordPress hosting oplossing schuilt een sterk partnerschap tussen Sowmedia en Kinsta. Kinsta wordt door onafhankelijke reviews al jaren berekend tot de absolute wereldwijde top van Enterprise WordPress hosting oplossingen.

In samenwerking met Kinsta is Sowmedia in staat om een stabiel, snel en schaalbaar hosting platform te bieden voor elke WordPress website. Ons support- en onderhoudsprogramma is in combinatie met hun optimaal geconfigureerde cloud oplossing een waanzinnig krachtig en veilig platform voor jouw WordPress website.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

 • website schijfruimte hostingruimte

  WordPress en hostingruimte verbruik

  WordPress wordt vaak aangeprezen als een gratis systeem om een website of webshop mee te realiseren. Alhoewel WordPress zelf kosteloos is, zijn er wel degelijk…

 • Matomo, een AVG-proof alternatief voor Google Analytics

  Wil je een AVG-proof alternatief voor Google Analytics, dan is Matomo aan te bevelen. Data ownership, AVG proof en 100% nauwkeurig.

 • werken aan een website

  Waarom WordPress geschikt is voor (grote) bedrijven: 10 redenen

  Veilig, stabiel, toekomstbestendig en héél prettig om in te werken! WordPress is voor bedrijven van iedere omvang een heel geschikt CMS.