De beste social media plugins voor WordPress

Update maart 2015

Een groot voordeel van WordPress is dat het kinderlijk eenvoudig is om je website te koppelen aan social media. Tegelijk wordt deze functionaliteit hierdoor snel overgewaardeerd, omdat je zonder nadenken al je accounts kan koppelen. Maar waarom zou je eigenlijk de inhoud van Facebook, Twitter of Google+ willen tonen op je website? Heeft een twitter-fanaat die button eigenlijk wel nodig om jouw blog te tweeten? Aan de andere kant is het koppelen ook ondergewaardeerd. Het slim toepassen van de mogelijkheden kan namelijk wezenlijk bijdragen aan de realisatie van je doelen. Dit artikel maakt je wegwijs in de mogelijkheden die WordPress biedt voor de inzet van je social media.

Wat wil je bereiken?

Het begint met nadenken. Wat is het doel van je website en hoe dragen social media bij aan het realiseren van je doelen? In de meeste gevallen dienen social media om meer verkeer naar je website te trekken. Op je website worden de zaken gedaan. Sociale netwerken zijn vooral geschikt voor microblogs (kleine berichten). Ze kunnen helpen je website te promoten. Dat is de meest gebruikte strategie. Uiteraard zijn er veel andere strategieën te bedenken. Denk in ieder geval goed na voordat je alles visieloos aan elkaar koppelt. We hebben de mogelijkheden opgedeeld in vijf verschillende functionaliteiten.

Functie 1: Deelknoppen - bezoekers delen pagina’s

Het delen van berichten heeft als doel dat bezoekers jouw blog of nieuwsbericht delen in hun eigen sociale netwerk. Deze gratis publiciteit levert extra bezoekers naar de website op en is dus aantrekkelijk. De beste plugins voor WordPress die dit mogelijk maken zijn:

Deelknoppen in Jetpack

Deelknoppen in Jetpack

Deelknoppen van Shareaholic

Deelknoppen van Shareaholic

Deelknoppen van Simple Share Buttons Adder

Deelknoppen van Simple Share Buttons Adder

 • Easy Social Share Buttons for WordPress ($14) is onze favoriet! Er zijn veel instellingen mogelijk, waardoor je de deelknoppen kan weergeven zoals je dat zelf wilt.
 • JetPack is een plugin met diverse praktische extra functionaliteiten. Eén daarvan is Sharing; de mogelijkheid om onder elk bericht of elke pagina deelknoppen te tonen. Je kan zelf instellen welke knoppen je wel en niet wilt tonen. De opmaak is eenvoudig maar voldoet voor veel websites.
 • De Shareaholic iconen zijn mooi opgemaakt. Je hebt keuze uit verschillende types. Ze vallen direct op. Je kan zelf configureren welke iconen je wilt tonen.
 • Simple Share Buttons adder. De naam zegt het al. Het is een simpele plugin, maar wel eentje die doet wat hij moet doen. De plugin is vriendelijk in gebruik.
 • Er zijn nog honderden andere plugins waarmee je deelknoppen in je WordPress website kan plaatsen. Enkele bekende plugins zijn:  AddtoanySharethis en Addthis. Wij gebruiken van deze plugins graag Addtoany.

Deelknoppen altijd in beeld (social bar)

Social Bar

Verticale Social Bar

Een balk met deelknoppen die bij het scrollen in beeld blijft, verdient speciale aandacht. Dit wordt ook wel de floating social bar genoemd. De beste plugins hiervoor zijn:

Functie 2: Berichten automatisch publiceren op sociale netwerken

Wanneer je een blog of nieuwsbericht publiceert, kan deze automatisch worden geplaatst op al je social media accounts. Dat heeft als voordeel dat je zonder moeite je nieuwe bericht onder een groot publiek kan verspreiden en dus meer bezoekers naar je website kan trekken. Je kunt dit effect zelfs nog vergroten als je in teamverband werkt. Stel dat je werkt in een team van tien personen die allemaal bij vijf sociale netwerken zijn aangesloten. Als iedereen meedoet wordt een nieuw bericht vijftig keer op een sociaal netwerk gepubliceerd. Als elk teamlid gemiddeld 200 unieke volgers heeft per netwerk, creëer je daarmee een potentieel bereik van 10.000 lezers. De beste plugins om je WordPress berichten automatisch te publiceren:

Jetpack Publicize

Jetpack Publicize

Functie 3: Promoot social media accounts

Socialbox

Socialbox

Arqam

Arqam

Veel organisaties kampen met het probleem dat bezoekers hun website slechts één keer bezoeken. Om deze eenmalige bezoekers toch aan je te binden, kan je als doel stellen dat de bezoeker je gaat volgen op je social media kanalen. In dat geval is het handig om dit zo eenvoudig mogelijk voor ze te maken. De beste WordPress plugins hiervoor zijn:

 • SocialBox ($6) kan je als widget gebruiken en toont direct hoeveel volgers je al hebt. Daarbij wordt ook een actie-button getoond.
 • Arqam ($9) geeft je social media kanalen fraai weer en toont direct het aantal volgers.
 • SocialFans Counter ($10) lijkt op Arqam en toont het aantal volgers per sociaal netwerk.
 • De Social Media Widget is simpeler dan SocialBox en Arqam en toont alleen iconen. Je hebt wel keuze uit veel verschillende sociale netwerken en types iconen.

Functie 4: Toon inhoud sociale netwerken

Er zijn plugins die de mogelijkheid bieden om de inhoud van je social media accounts te tonen op je website. Maar bezint eer ge begint! Waarom zou je namelijk? Voor veel organisaties geldt dat bezoekers op je website zoeken naar uitgebreide informatie, en niet geïnteresseerd zijn in de microblogs die je naar je volgers stuurt. Vaak bevatten die microblogs trouwens een link terug naar je website! Dus waarom zou je je bezoekers omleiden?

Toch kan het tonen van je social media activiteiten in sommige gevallen heel handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een intranet waar personeelsleden geïnformeerd worden over alle social media uitingen van en over het bedrijf. Of aan organisaties voor wie social media net zo belangrijk zijn geworden als de website. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt realiseren.

Wall

WordPress Social Stream

WordPress Social Stream

Met een social media wall geef je de inhoud van je social media accounts een prominente plek op je website. De beste WordPress plugin voor een social media wall is:

 • WordPress Social Stream is prachtige plugin die een muur opbouwt van berichten uit al je social media accounts. Je kan de plugin zo configureren dat je precies datgene van de social media toont wat voor jou en je bezoekers interessant is.

Likebox slider/tab

Likebox Slider

Likebox Slider

Het mooie aan een Likebox slider/tab is dat deze onopvallend permanent in beeld is. De social media iconen zitten vastgeplakt aan de linker- of rechterkant van je scherm. Zodra je op één van de iconen klikt, verschijnt de inhoud van het betreffende social media account in beeld. Bezoekers kunnen direct zien wat er op het sociale medium is gepubliceerd. Ook kunnen ze je direct liken en/of volgen. De beste WordPress plugins hiervoor zijn:

 • Social Slider ($14) is één van de meest populaire social media plugins op het moment.
 • Social Network Tabs ($12) lijkt erg op de Social Slider. De vormgeving en functionaliteiten verschillen enigszins.

Facebook

De Facebook likebox van Sowmedia

De Facebook likebox van Sowmedia

Er zijn diverse mogelijkheden om je Facebook pagina te promoten op je website. Qua layout kan je echter niet veel wijzigen. Via Facebook geef je aan wat je op je website wilt tonen. Je ontvangt dan een code die je op je website kan plaatsen. Deze kan je hier genereren: https://developers.facebook.com/docs/plugins. Deze code kan je in WordPress plakken in een tekst-widget. Het voordeel van deze werkwijze is dat je geen extra plugins hoeft te installeren. Kies je toch liever voor een WordPress plugin, dan vind je hier de beste mogelijkheden:

 • De Facebook plugin voor WordPress is niet heel erg populair onder gebruikers; er zijn veel negatieve reacties op internet te vinden. De plugin kan veel, maar vertoont problemen in het gebruik. Mogelijk verhelpen toekomstige updates deze problemen.
 • Ook Jetpack heeft een widget genaamd Facebook Like Box Widget. Deze plugin werkt prettig in onze ervaring.

Twitter

TwitterIn het verleden hebben we al eens een blog geschreven over het embedden van Twitter op je WordPress website. Daar vind je ook de beste WordPress plugins voor Twitter.

LinkedIn

Zakelijk gezien is het incorporeren van je LinkedIn account op je website misschien wel het meest interessant. Je kan ervoor zorgen dat je je CV centraal beheert via LinkedIn en dat je CV op je website automatisch wordt bijgewerkt. Ook kan je de aanbevelingen van LinkedIn op je eigen website tonen. Dit helpt zeker om vertrouwen te winnen! Toch wordt deze mogelijkheid nog maar weinig gebruikt. Een aantal plugins voor WordPress die deze mogelijkheden bieden, zijn: WP LinkedIn en FB LinkedIn Resume.

Functie 5: Social media profielen gebruiken op de website

Als bezoekers van je WordPress website op een bericht willen reageren, hoeven ze niet per se opnieuw een account aan te maken. Je kan de authenticatie van de bezoeker namelijk laten plaatsvinden via één van de social media accounts die ze al hebben. De beste WordPress plugins die dit realiseren:

 • JetPack Comments biedt je bezoeker de mogelijkheid om via hun social media account te reageren op blogberichten.
 • Social Login is een plugin waarmee bezoekers zich kunnen registeren en reacties geven via hun social media accounts. Het is mogelijk om dit te doen met onder andere de profielen van Facebook, Twitter, Google, LinkedIn, PayPal en Yahoo.
 • LoginRadius is een vergelijkbare plugin als Social Login.

Samenvatting

We komen vaak koppelingen tussen websites en sociale netwerken tegen die geen toegevoegde waarde hebben. Denk eerst goed na voordat je je website gaat koppelen met social media, en welke van de vijf functionaliteiten voor jou relevant zijn. In onze ervaring komen de meeste websites een heel eind met de sociale functionaliteiten van Jetpack. Ben je daar niet tevreden mee? Kijk dan verder naar de andere plugins die we in dit artikel adviseren.

24 reacties op “De beste social media plugins voor WordPress”

 1. Beste Erwin,
  Klopt het dat je alleen met Buffer automatisch kan publiceren op een LinkedIn bedrijvenpagina? Ik zie echter niet dat je Buffer noemt. Dit wordt toch veel gebruikt?
  Groet,
  Bastiaan

 2. Hallo Erwin,
  Bedankt voor dit overzicht! Een aantal ken ik er, naar de anderen ga ik zeker nog kijken. Nb Je verwijst voor Twitter naar een ander blog waar de plugin Twitter Tweets besproken wordt. Deze lijkt niet meer te worden verkocht, staat op de site van CodeCanyon (als je klikt op de link). Zijn er nog andere specifieke Twitter plugins die jullie vaak gebruiken?

 3. Wat is een goede plugin om producten vanuit woo commerce site te delen op facebook pagina/groepen.
  En is deze ook te gebruiken voor een huizensite, of is daar weer een andere voor?

 4. Is het ook mogelijk om een soort knop op mijn blog te maken waarbij ik mijn bezoekers de mogelijkheid geef om ook anderen uit te nodigen om zich te abonneren op mijn blog (bijv. via email)?

 5. financiële mogelijkheden voor uw behoeften

  Deze boodschap is gericht aan particulieren, de armen, de Bank private, publieke of particuliere ondernemers, of op alle die behoefte hebben aan een bepaalde lening de wederopbouw van hun leven. Het is op zoek naar lening of reactiveren haar activiteiten of een project uit te voeren, of zorgen voor de toekomst van hun kinderen, of om een ​​te kopen appartement, een auto, maar het is een bank of een verbod dossier zomer verwierp de bank. Ik ben een individu, leningen verstrekken aan alle mensen die kunnen respect voor hun verplichtingen. Deze lening wordt toegekend aan alle personen die in staat aan de voorwaarden voldoen. Mijn rente is 2 tot 3% per jaar terugbetaald medium, korte of lange termijn, volgens het gemak om u gezien de tijd bevrucht de lening die hij had ontvangen. Als je geld nodig andere redenen, aarzel dan niet om contact met mij op voor meer informatie. alle individuen ernstig en honest’m er voor u. Dank u contact met mij opnemen via e-mail naar één adres: [email protected]

 6. financiële mogelijkheden voor uw behoeften !!

  Deze boodschap is gericht aan particulieren, de armen, de Bank private, publieke of particuliere ondernemers, of op alle die behoefte hebben aan een bepaalde lening de wederopbouw van hun leven. Het is op zoek naar lening of reactiveren haar activiteiten of een project uit te voeren, of zorgen voor de toekomst van hun kinderen, of om een ​​te kopen appartement, een auto, maar het is een bank of een verbod dossier zomer verwierp de bank. Ik ben een individu, leningen verstrekken aan alle mensen die kunnen respect voor hun verplichtingen. Deze lening wordt toegekend aan alle personen die in staat aan de voorwaarden voldoen. Mijn rente is 2 tot 3% per jaar terugbetaald medium, korte of lange termijn, volgens het gemak om u gezien de tijd bevrucht de lening die hij had ontvangen. Als je geld nodig andere redenen, aarzel dan niet om contact met mij op voor meer informatie. alle individuen ernstig en honest’m er voor u. Dank u contact met mij opnemen via e-mail naar één adres: [email protected]

 7. financiële mogelijkheden voor uw behoeften !

  Deze boodschap is gericht aan particulieren, de armen, de Bank private, publieke of particuliere ondernemers, of op alle die behoefte hebben aan een bepaalde lening de wederopbouw van hun leven. Het is op zoek naar lening of reactiveren haar activiteiten of een project uit te voeren, of zorgen voor de toekomst van hun kinderen, of om een ​​te kopen appartement, een auto, maar het is een bank of een verbod dossier zomer verwierp de bank. Ik ben een individu, leningen verstrekken aan alle mensen die kunnen respect voor hun verplichtingen. Deze lening wordt toegekend aan alle personen die in staat aan de voorwaarden voldoen. Mijn rente is 2 tot 3% per jaar terugbetaald medium, korte of lange termijn, volgens het gemak om u gezien de tijd bevrucht de lening die hij had ontvangen. Als je geld nodig andere redenen, aarzel dan niet om contact met mij op voor meer informatie. alle individuen ernstig en honest’m er voor u. Dank u contact met mij opnemen via e-mail naar één adres: [email protected]

 8. financiële mogelijkheden voor uw behoeften

  Deze boodschap is gericht aan particulieren, de armen, de Bank private, publieke of particuliere ondernemers, of op alle die behoefte hebben aan een bepaalde lening de wederopbouw van hun leven. Het is op zoek naar lening of reactiveren haar activiteiten of een project uit te voeren, of zorgen voor de toekomst van hun kinderen, of om een ​​te kopen appartement, een auto, maar het is een bank of een verbod dossier zomer verwierp de bank. Ik ben een individu, leningen verstrekken aan alle mensen die kunnen respect voor hun verplichtingen. Deze lening wordt toegekend aan alle personen die in staat aan de voorwaarden voldoen. Mijn rente is 2 tot 3% per jaar terugbetaald medium, korte of lange termijn, volgens het gemak om u gezien de tijd bevrucht de lening die hij had ontvangen. Als je geld nodig andere redenen, aarzel dan niet om contact met mij op voor meer informatie. alle individuen ernstig en honest’m er voor u. Dank u contact met mij opnemen via e-mail naar één adres: [email protected]

 9. Hoi, ik ben op zoek naar een sharing functie voor social media die ik in een widget kan plaatsen. Ik heb nu nl. een tekstwidget gemaakt met de eerstvolgende voetbalwedstrijd en die zou gedeeld moeten worden op Facebook of Twitter. Of moet ik dit anders oplossen?

 10. Good Day Loan Seekers Oplossing voor uw financiële problemen, heeft u dringend geld nodig? Zoals persoonlijke contant geld, bedrijfskas, zakelijk geld, contant geld om de diepte te betalen, educatief geld, elk soort geld dat u op zoek bent naar rente lening. Onze lening varieert van 3% contacteer ons nu [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Hoe voorkom je dat ChatGPT je WordPress website crawlt: Een stap-voor-stap gids

Jij weet waarschijnlijk als geen ander: content is koning! En de bescherming van jouw content tegen ongeautoriseerd gebruik is vaak essentieel.

Lees verder

Google Core Web Vitals update: alles over de nieuwe INP Metric

In deze blog leggen we uit wat de Google Core Web Vitals update van maart 2024 inhoudt. Met speciale aandacht voor de nieuw geïntroduceerde ‘Interaction to Next Paint’ – afgekort INP – metric.

Lees verder

GDPR Consent Pro voor WordPress ondersteunt nu Google Consent Mode V2

Als je bekend bent met Google Analytics en Ads, dan weet je waarschijnlijk wel dat je voor maart 2024 Google Consent Mode V2 moet installeren. Doe je dat niet, dan loop je alle nauwkeurige metingen via het marketingplatform mis. 

Lees verder