Beheer meerdere WordPress websites

ManageWP

Als je meerdere WordPress websites beheert, dan is het handig om één beheeromgeving te hebben. Er zijn meerdere instrumenten waarmee je dat kan doen. De bekendste zijn ManageWP en InfiniteWP.

Wij hebben de twee beheertools uitgeprobeerd. Met beide kan je gemakkelijk meerdere websites updaten vanuit één omgeving. Wij hebben vanwege de prijs en de backups gekozen om te werken met InfiniteWP. ManageWP is zeker ook een aanrader om te gebruiken in combinatie met de backup plugin BackupBuddy.

Spring direct naar: onze ervaringen met ManageWP, onze ervaringen met InfiniteWP, de vergelijkingstabel van ManageWP en InfiniteWP.

ManageWP

ManageWP is een SAS; je logt in via www.managewp.com. Je schrijft je in en je hebt toegang tot je account. Zonder te betalen mag je tot 5 websites toevoegen. Voor meer websites en extra functionaliteiten (bijv. backups), heb je een betaald abonnement nodig. Professional abonnementen beginnen met $ 12 per maand (5 websites) en lopen op tot $ 210 per maand (500 websites).

Solide
We hebben het Professional abonnement uitgeprobeerd. ManageWP werkt erg solide wat betreft het updaten van WordPress, themes en plugins. Als je een website wilt toevoegen, installeer je op de betreffende website de plugin van ManageWP. Daarna voeg je de website toe in de beheeromgeving van ManageWP. Vanuit de beheeromgeving kan je updates draaien, maar ook direct naar WordPress backend om de website aan te passen. De websites zijn onder te verdelen in groepen, waardoor het geheel overzichtelijk wordt.

Backups
Waar we bij ManageWP tegen aanliepen is dat het maken van backups niet vlekkeloos liep. De backup-functionaliteiten zijn mooi. Je kan backups automatisch inplannen en de bestanden versturen naar FTP, Dropbox of de Amazon cloud. Bij goedkope hosts zoals Mijndomein heeft de website beperkte PHP memory limit en execution time. Dan krijg je een foutmelding. De servicedesk gaf aan dat we hiervoor naar Mijndomein moesten om de serverinstellingen aan te passen. Bij de bedrijven waar wij onze Managed WordPress hosting kopen, weten we dat de backups goed op orde zijn. Daar kunnen we ook om meer geheugen limiet en executie tijd vragen. Bij goedkope hosting wil je juist meer grip hebben op de backups en heb je beperkt invloed op deze instellingen. Als je gecharmeerd bent van ManageWP, dan adviseren we je om het programma te gebruiken in combinatie met de plugin BackupBuddy; een uitstekende oplossing voor het maken van backups.

Video
















Manage WPInfiniteWP
Aantal websites
UpdatesJaJa
WordPressJaJa
PluginsJaJa
Themes
Techniek
Locatie serverBij Manage WPInstallatie op eigen server
Beheer gebruikersIn Professional abonnementIn gratis basispakket
Klonen van websitesIn Professional abonnementVia betaalde addon
BeveiligingSecuri.net
Backups
Backups makenVanaf Standard abonnementHandmatig in gratis basispakket
Backups inplannenVanaf Professional abonnementVia betaalde addon
Backups automatisch sturen naar Dropbox, FTP, Amazon CloudVanaf Standard abonnementVia betaalde addon
BusinessmodelVerkoop van abonnementen op basis van aantal websites en functionaliteitenVerkoop van betaalde addons (extra functionaliteiten)

InfiniteWP

InifiniteWP installeer je op een eigen domein. Je hebt daarvoor een domein of subdomein nodig met een MySQL database. Het installeren spreekt voor zich, maar is een tikkeltje complexer als bij ManageWP. Het toevoegen van websites werkt daarna hetzelfde als bij ManageWP. Groot voordeel van InfiniteWP is dat je de hele software zelf kan beheren. De controle ligt bij jezelf. Je kan de software gratis downloaden. Extra functionaliteiten (o.a. backups inplannen, gebruikersbeheer, website klonen) krijg je door het kopen van addons. Voor ons is dit een goedkopere oplossing omdat we veel websites hebben en eenmalig een paar honderd dollar kwijt zijn en daarna onbeperkt websites kunnen toevoegen. Na een jaar krijg je helaas geen updates van de addons en support meer.

Backups
Bij InfiniteWP behoren de backups standaard tot het gratis basispakket. Je moet wel betaalde addons installeren als je ze wilt inplannen of de backups automatisch wilt uploaden naar de Amazon cloud, FTP of Dropbox. We hebben ook bij InfiniteWP problemen ervaren met het maken van backups van “goedkope” hosting. Echter, er werd gelijk oplossingen geboden die ook werkten in verschillende situaties.

Video

Vergelijking ManageWP en InfiniteWP

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Content Security Policy inrichten voor WordPress

Helaas, maar waar: cyberbedreigingen zijn dagelijks een gevaar. Het beveiligen van jouw website is niet meer gewoon ‘een optie’. Tegenwoordig is het echt een noodzaak. Ook bij het runnen van een WordPress-site moet je voorbereid zijn op allerlei soorten aanvallen. Van brute force-aanvallen tot meer subtiele tactieken zoals cross-site scripting (XSS). Maar hoe zorg je ervoor dat je website veilig is zonder dat je de gebruiksvriendelijkheid opoffert? 

Lees verder

Wat is webhosting?

Om je website zichtbaar te maken op het internet moet je een hosting abonnement bij een provider afsluiten. Webhosting is simpel gezegd een stukje ruimte op het internet via een zogeheten webserver.

Lees verder

Waar kun je allemaal WordPress hulp vinden?

Hoewel WordPress een zeer gebruikersvriendelijk content management systeem (CMS) is, kan het nog wel eens voorkomen dat je ergens niet uitkomt. Dit kan erg frustrerend zijn en je wilt op dat moment ook niks liever dan WordPress hulp. Lees in dit artikel meer over de verschillende WordPress hulpbronnen.

Lees verder