Beste WordPress webshop themes 2021: onze top 8

Als je een WordPress webshop wilt beginnen dan heb je de keuze om hem zelf te maken of dit uit te besteden. In het laatste geval verwijzen we je graag door naar de pagina webshop optimalisatie. Ben je van plan je webshop zelf te maken? Dan heb je een aantrekkelijk, snel en responsive WordPress webshop thema nodig dat ook nog eens gebruikersvriendelijk is. 

Voor het maken van je webshop kun je kiezen voor het gratis Storefront thema van Woocommerce zelf. Dit is een gratis thema met een redelijk mooi design en het voldoet aan de meeste Google pagespeed scores. Ook biedt het thema een aantal opties biedt voor het doorvoeren van eigen branding en wordt het onderhouden door de hoofdontwikkelaars van Woocommerce. Hierdoor is de integratie met WordPress en andere WooCommerce extensies erg goed.

Als je doel is om een website volledig naar eigen branding in te richten, kun je het beste kiezen voor een premium (betaald) thema van WooCommerce. De meeste thema’s kosten tussen de 50 en 70 dollar en bieden tal van opties voor het doorvoeren van een eigen stijl. Bovendien zijn de thema’s vaak volledig responsive en hebben ze een goede snelheidsscore. Verder is in de thema’s doorgaans veel rekening gehouden met gebruiksgemak en overzichtelijkheid, waardoor de bezoeker gemakkelijker zal converteren. Hieronder presenteren wij onze top 8 WordPress webshop themes.

Op zoek naar een hosting partij voor je Woocommerce webshop?

Top 8 WordPress webshop themes

1. Astra

WordPress webshop theme: Astra

Astra is een zeer licht WordPress thema dat kan worden gebruikt voor webshops, agency’s, portfolio’s, blogs en nog veel meer andere doeleinden. Het thema is bovenal zeer geschikt voor het bouwen van webshops omdat het zeer gebruikersvriendelijk is en voldoet aan alle Google pagespeed scores. Ook biedt het thema veel opties voor het customizen van je webshop.

Verder heeft het thema zeer goede support en wordt er dagelijks flink doorontwikkeld vanwege het groot aantal gebruikers. Je kunt ervoor kiezen om de functionaliteiten van Astra uit te breiden door te upgraden naar de pro-versie van het thema. Echter is dit is vaak niet nodig omdat een breed scala aan functionaliteiten helemaal gratis te gebruiken zijn.

2. OceanWP

WordPress webshop theme: OceanWP

OceanWP is een flexibel WordPress thema dat vrijwel voor elke webshop, in welke sector of van welke omvang dan ook, geschikt is. Het thema heeft een zeer schone code en is vrij licht, waardoor de website optimaal beveiligd is en ook erg snel.

Ook is het thema volledig responsive, werkt het heel goed samen met Woocommerce, heeft het een uitgebreid mega menu en is het compatibel met vrijwel alle populaire page builders. Bovendien worden er maandelijks updates uitgevoerd, waardoor het thema eigenlijk steeds beter wordt.

3. Shoptimizer

WordPress webshop theme: Shoptimizer

Shoptimizer is een WooCommerce thema van CommerceGurus, gebouwd rondom de doelstellingen snelheid en conversie. Onderzoek toont aan dat zelfs een vertraging van één seconde leidt tot een vermindering van 7% in conversies. Omdat Shoptimizer voldoet aan alle belangrijke pagespeed scores, hoef je dus niet bang te zijn dat jouw webshop minder goed converteert door een slechte website snelheid.

Naast de razendsnelle website snelheid, heeft Shoptimizer ook een aantal zeer handige conversiegerichte functies, waaronder een afleidingsvrij afrekenproces, vertrouwens-badges (naast aantrekkelijk call-to-action-knoppen) en een terugbeloptie. Bovendien is dit thema ontworpen om volledig mobile-first te zijn, wat ook weer zeer voordelig is voor SEO.

4. Jayla

WordPress webshop theme: Jayla

Als je voor een minimalistische en moderne Woocommerce website wilt gaan dan is Jayla zeker een geschikte optie. Jayla bevat elke functionaliteit die je nodig hebt om een professioneel ogende webshop te creëren om zo je producten/diensten online te promoten en te verkopen. Ook is het thema volledig responsive en super flexibel door middel van het geavanceerde paneel opties en mega menu’s.

Bovendien heb je veel opties voor customization door de Multi Builder-blokken en een onbeperkt aantal kleuren voor de lay-out. Video-achtergronden en zelfs portfolio’s zijn ook beschikbaar! Het bouwen van algemene pagina’s kun je doen met de gebruiksvriendelijke page builder Visual Composer en het Bootstrap-framework

5. Metro

WordPress webshop theme: Metro

Net als Jayla, is Metro een excellente keuze als je wilt gaan voor een minimalistisch WooCommerce design. Bovendien komt het thema samen met twee premium plugins, genaamd WooCommerce Variation Swatches Pro en Woommerce Variation Images Gallery Pro. Deze twee plugins zijn gebouwd om jouw webshoppagina’s nog aantrekkelijker te maken en beter te laten converteren.

Verder biedt Metro een breed scala aan lay-out keuzes, met een onbeperkt aantal kleurcombinaties en zeven unieke homepages van meerdere pagina’s. Net als alle andere thema’s in dit blog, is Metro volledig responsive en mobielvriendelijk, waardoor jouw webshop er op alle devices fantastisch gaat uitzien.

6. Divi

WordPress webshop theme: Divi

Divi is een immens populair thema, geschikt voor allerlei toepassingen – van het maken blogs tot het bouwen van webshops. Vooral in combinatie met de gebundelde WooCommerce plugin, wordt Divi getransformeerd tot een waar e-commerce monster.

Door de zeer gebruikersvriendelijke page builder van Divi (genaamd Divi Builder) is het ontwerpen van lay-outs voor iedereen een eitje. Als je Divi downloadt kun je kiezen uit voorgeprogrammeerde lay-outs met verschillende homepages, portfolio’s, e-commerce storefronts en nog veel meer. Op deze manier kun je direct aan de slag gaan met het bouwen van jouw webshop!

7. Storefront

WordPress webshop theme: Storefront

Storefront is het officiële WooCommerce thema van WordPress, welke bovendien gratis te downloaden is op WordPress.org. Het thema wordt gezien als een lichtgewicht basisthema dat een uitstekende basis vormt voor het maken van een webshop. De integratie met WooCommerce is naadloos en maakt het gemakkelijk om een volledig functionele webshop te creëren.

Het thema ziet er vrij eenvoudig uit, maar door het lichtgewicht en bloat-vrij ontwerp is het makkelijk Storefront uit te breiden en aan te passen naar eigen wensen.

8. Atelier

WordPress webshop theme: Atelier

Atelier biedt een hoogwaardige uitstraling die je zou verwachten bij een premium WooCommerce thema. Door zijn luxe uitstraling is het thema zeer geschikt voor het verkopen van bijvoorbeeld kunst of luxere kleding. Bovendien bevat en ondersteunt Atelier een aantal populaire plugins, zoals Yoast, BuddyPress, Visual Composer, Gravity Forms, Revolution Slider en Go Responsive Pricing Tables.

Het heeft ook een groot aantal lay-outs om uit te kiezen, met zeven demo’s, drie productpagina’s, 10 headers en nog veel meer. Verder zijn ook shortcodes en een child-thema inbegrepen voor eenvoudige aanpassing.

Genoeg WordPress webshop themes om uit te kiezen dus..

Zoals je ziet is er genoeg keuze voor jouw ideale WordPress webshop thema. Laat aan ons weten wat jouw favoriete thema is voor het maken van een webshop, in een reactie onderaan dit blog.

Hulp nodig met het optimaliseren van je webshop?