buddypress

Bouw je sociale netwerk in WordPress met BuddyPress

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om je eigen sociale netwerk te bouwen. In WordPress dan.  Binnen no time bouw je een online community. Heel handig voor kerken, sportverenigingen, scholen, studentenverenigingen, et cetera.

De meest populaire en makkelijke manier is om de gratis BuddyPress plugin te installeren en daarbij een WordPress theme te kopen dat BuddyPress ondersteunt.

BuddyPress: de plugin voor sociale netwerken

Een sociaal netwerk bouw je in WordPress met de plugin BuddyPres. Je kan BuddyPress installeren via het uploaden van een nieuwe Plugin in de WordPress beheeromgeving.

  • Activiteitenmuur
  • Uitgebreide profielen
  • Linken met vrienden
  • Privé berichten sturen
  • Blogmogelijkheden
  • Uitgebreide groepen
  • Forums

WordPress themes voor BuddyPress

Je kan BuddyPress wel installeren op elke WordPress website. Het nadeel is dat je dan van de standaardopmaak gebruik moet maken. En die past meestal niet bij de opmaak van de rest van je website. Als je niet alle codes zelf wilt gaan aanpassen, kan je ook gebruik maken van WordPress themes die BuddyPress ondersteunen. Bij deze themes zit opmaak opgenomen voor BuddyPress, zodat het sociale netwerk helemaal geintegreerd is met de rest van de website. Je kan gratis themes downloaden via de website van BuddyPress. In dit artikel geven we een aantal suggesties van WordPress themes die je daarvoor kan gebruiken.

Websites met specialisatie in BuddyPress en themes

Pagelines
De website Pagelines biedt vijf themes aan, die allemaal geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met BuddyPress.

BuddyDress
De website BuddyDress heeft zich gespecialiseerd in WordPress themes voor BuddyPress.

WPMU
De website WPMU heeft een aparte categorie met WordPress themes die speciaal geschikt zijn voor BuddyPress.