WordPress

Waarom je CreateSend als E-mail marketing software moet gebruiken

E-mailmarketing software: CreateSend

Is e-mail marketing al onderdeel van jouw marketingstrategie? Voor de meeste bedrijven is e-mail marketing een zeer waardevol en onmisbaar marketingkanaal geworden. Dit komt omdat je met e-mails jouw doelgroep direct kunt bereiken, integendeel tot social media en zoekmachine welke soms omslachtig kunnen werken. Via e-mail marketing is het ook vaak het geval dat je een doelgroep kunt benaderen die al een binding hebben met jouw bedrijf. Dit vergroot de kans des te meer om een product of dienst te verkopen. 

Om te kunnen voldoen aan een volwaardige e-mail marketing strategie, moet je natuurlijk wel gebruik maken van de juiste e-mail marketing software. Echter zijn er tegenwoordig zoveel verschillende softwarepakketten beschikbaar, dat het lastig wordt gemaakt om de juiste dienstverlening uit te kiezen. Ieder pakket is anders en heeft verschillende functionaliteiten. Het is dus belangrijk om op de hoogte zijn van welke functionaliteiten het best bij jouw e-mail marketing strategie passen. 

In dit blog presenteren we een e-mail marketing software pakket waar wij als Sowmedia eigenaar van zijn, CreateSend. We benoemen waarom je CreateSend zou moeten gebruiken, maar ook zeker wat de nadelen zijn van dit e-mail marketing software pakket ten opzichte van concurrenten.

Na dit blog ben je in staat om zelf een keuze te maken over of je ons e-mail marketing software pakket wilt aanschaffen.

Introductie CreateSend

CreateSend is e-mail marketing software die al enige tijd meedraait, namelijk al sinds 2009. In de tussentijd hebben we grote partijen zoals PostNL, Woonstad Rotterdam en Pfizer aan ons klantenportfolio weten toe te voegen. CreateSend is gebouwd met de krachtige technologie van Campaign Monitor en biedt daarom tal van functionaliteiten. Campaign Monitor is namelijk een zeer gebruikersvriendelijke e-mail marketing tool, waarmee marketeers mooie en gepersonaliseerde e-mails kunnen verzenden naar hun doelgroep.

Middels deze techniek biedt CreateSend de mogelijkheid om prachtige sjablonen te bouwen door middel van een intuïtief ‘drag-and-drop-systeem’. Ook is het mogelijk om engagement gebaseerde segmentatie toepassen om zo gerichte content naar jouw doelgroep versturen. Bovendien vereist CreateSend weinig technische kennis, waardoor de tool zeer geschikt is voor ‘non-designers/non-coders’.

De functionaliteiten van CreateSend 

Natuurlijk kunnen we met vol lof spreken over onze e-mail marketing software maar we kunnen je de functionaliteiten ook gewoon laten zien. Ook kun je zelf een kijkje nemen door hier gratis en vrijblijvend een account aan te maken.

Top functionaliteit 1: Prettige interface

CreateSend heeft een zeer prettige en overzichtelijke interface.

Linksboven in het menu kun je kiezen uit zes opties: ‘Overview’, ‘Campaigns’, ‘Automation’, ‘Transactional’, ‘List & Subscribers’ en ‘Insights’. Rechtsboven kun je jouw ontwerpen bekijken via ‘My templates’ en je account instellingen veranderen. Ook kun je daar de notificaties vinden en de helpdesk.

Top functionaliteit 2: Maak in een paar stappen een e-mailcampagne

Met CreateSend kun je slecht in een paar stappen een volledige e-mailcampagne optuigen. Het is echt super simpel. Hieronder leggen we je de stappen graag uit. 

Stap 1: Ga naar overview

Je komt nu terecht op de overzichtspagina. Klik op ‘Get started’ om je eerste e-mailcampagne op te tuigen. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Overview-CreateSend-1030x487.png

Stap 2: Definieer je campagne

Op deze pagina kun je de eerste instellingen van je e-mailcampagne maken. Geef je e-mailing campagne een passende naam, dat is handig voor je eigen overzicht. Bij ‘Subject line’ vul je het onderwerp in dat jouw ontvangers te zien krijgen. Ook kun je hier kiezen voor een Preheader text. Bij ‘Who is sending this campaign’ vul je vervolgens de afzender van de nieuwsbrief in. Klik daarna op ‘Next’.

Je hebt hier ook de mogelijkheid om voor personalisatie te kiezen door middel van ‘custom fields’ en gebruik te maken van een ander antwoord e-mailadres. Ook kun je hier kiezen voor een A/B test.

Stap 3: Kies een template voor je e-mail

Hier kun je kiezen voor een zelf ontworpen template of een standaard template uit de bibliotheek. Verder is ook mogelijk om zelf een HTML text in te voeren of een maatwerk template te laten ontwerpen. Daar kun je onze klantenservice voor benaderen.

Stap 4: Het opmaken van je e-mail 

In deze omgeving kun je de e-mail opmaken zoals je zelf wil. Standaard is er al één blok voor je ingevuld om je zo wat inspiratie te geven. Linksboven kun je kiezen uit verschillende blokken en settings.

Als je tevreden bent met je ontwerpen klik je op ‘Preview’ en vervolgens op ‘Define recipients’. Je kunt de e-mail testen in preview modus door op ‘Send a test email’ te klikken.

Stap 5: Selecteer contactpersonen 

Je kunt hier alle contactpersonen handmatig invoeren of ze zeer makkelijk importeren met behulp van de ‘drag and drop’ knop.

Stap 6: stel de kolommen in 

Geef nu aan welke kolom hoort bij welke informatie. In dit geval staan e-mailadressen in de eerste kolom, dus dit is belangrijk om aan te geven. Mocht je kolommen geïmporteerd hebben die je niet wilt gebruiken binnen CreateSend, dan kun je dat ook aangeven. Klik daarna op ‘Finish adding subscribers’.

Stap 7: Campaign snapshot

Je e-mail is bijna klaar om verzonden te worden. Controleer even of alle instelling goed staan, en klik vervolgens op ‘Request approval’ om CreateSend de campagne te laten controleren.

Stap 8: Verstuur de campagne

Als de e-mail is goedgekeurd dan is je e-mail er klaar voor om verstuurd te worden. Je kan de e-mailcampagne direct de deur uit doen, of kiezen voor een later tijdstip. Zo heb je volledige controle over het moment waarop jij de nieuwsbrief wil versturen!

Top functionaliteit 3: De mogelijkheid tot segmentatie

Op de pagina ‘List & subscribers’ kun je verschillende segmenten aanmaken. Dit is erg handig als je een select groepje abonnees wil bereiken. De uitleg van hoe je segmentatie toepast, kun je hier vinden.

Top functionaliteit 4: Een eigen ontwerp maken

CreateSend biedt de mogelijkheid om een volledig eigen ontwerp te maken door middel van HTML codes of een gebruikersvriendelijk ‘drag-and-drop-systeem’.

Top functionaliteit 5: A/B testen 

De mogelijkheid om de e-mail content, naam en titel te A/B testen. 

Top functionaliteit 6: Automation

Via de omgeving ‘Automation’ is het erg makkelijk om een drip campagne op te stellen. Via deze functionaliteit kun je persoonlijke customer journeys uitwerken en bepaalde segmenten en paden creëren voor jouw doelgroep. Je kunt hier meer info vinden over Automation.

Top functionaliteit 7: Uitgebreide statistieken 

Hoe goed converteren je e-mails? Wil je weten Hoeveel abonnees je e-mai opnen, waar ze vandaan komen en waarop ze klikken? Met de e-mail marketing software van CreateSend kun je live volgen hoe je nieuwsbrief presteert. De ingebouwde statistieken functie toont op een overzichtelijk manier hoe je nieuwsbrief scoort. Tevens ontvang je na afloop een helder rapport zodat je verschillende mailings kunt vergelijken.

Top functionaliteit 8: Geen codeer of design skills nodig 

CreateSend is super gebruiksvriendelijk; je hebt totaal geen codeer of design vaardigheden nodig om een volwaardige e-mailcampagne op te zetten. CreateSend is dan ook voor iedereen geschikt. 

Alsnog op zoek naar een custom template? Sowmedia helpt je graag verder.

Nadelen CreateSend

Ondanks dat de e-mail marketing software die wij aanbieden zeer krachtig is, zijn er ook enkele nadelen:

Ga jij gebruik maken van CreateSend? 

Wij zijn erg benieuwd of jij gebruik gaat maken van CreateSend en wat je van de tool vindt. Laat het onderaan de pagina in een reactie weten. 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

 • Managed WordPress hosting nederland

  De 3 beste Managed WordPress hosting providers in Nederland

  Op zoek naar een Nederlandse Managed WP hosting? In dit blog vertellen we de top 3 op het gebied van snelheid, veiligheid en support.

 • voorkom hacks

  Tien tips om te voorkomen dat je WordPress website wordt gehackt!

  Een gehackte website kan grote gevolgen hebben voor je online aanwezigheid en reputatie. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om de kans op een hack te verkleinen. Hier lees je tien tips.

 • voordelen wordpress

  De voordelen van WordPress voor marketing- en communicatiemedewerkers

  Waarom WordPress zo eenvoudig te gebruiken is als marketing-en/of communicatiemedewerker leggen we in dit blog graag voor je uit.