Nog 10 fantastische WordPress plugins

Beste WordPress Plugins

In augustus 2011 schreven we het artikel Beste WordPress plugins. In oktober 2011 kwam we met de aanvulling: Nog meer goede WordPress plugins. Nu een jaar later (en een paar duizend WordPress ervaringsuren), hebben we weer 10 fantastische plugins geselecteerd, die we van harte kunnen aanbevelen.

1. Ether Content Builder en Visual Composer - flexibele content

De WYSIWYC editor van WordPress is vrij beperkt als je meer flexibliteit nodig hebt. Bijvoorbeeld als je kolommen of iconen wilt gebruiken. De Ether Content Builder en de Visual Composer zijn een soort blokkendozen om je content mee op te bouwen. In feite geven zij een visuele tool om shortcodes op je website te gebruiken. Je kan met deze content builders flexibel blokjes met afbeeldingen, widgets en buttons in kolommen in je contentblok weergeven. Het is zelfs mogelijk om hele prijstabellen en widgets in de content te gebruiken. De Ether Content Builder biedt hierin de meeste mogelijkheden en is iets complexer dan de Visual Composer. Voor ervaren WordPress gebruikers raden we de Ether Content Builder aan en voor starters de Visual Composer. Wij kunnen nauwelijks meer zonder content builders. Ondanks dat beide plugins niet gratis zijn, kunnen we ze van harte aanbevelen!

2. Jetpack - extra functies

Jetpack is een plugin van Automattic, het bedrijf achter WordPress. De plugin biedt een serie van additionele praktische functionaliteiten. Bijvoorbeeld statistieken, e-mailinschrijvingen, delen voor social media, contactformulieren maken, extra widgets, et cetera. Je hebt een gratis WordPress.com account nodig om van de plugin gebruik te kunnen maken.

3. Member Access Control - intranet

Met de Member Access Control is het mogelijk om een intranet – een afgeschermd deel op je website – te bouwen. Je kan per pagina instellen of deze zichtbaar mag zijn of niet. Zo kan je voor specifieke intranet pagina’s instellen dat je ingelogd moet zijn om toegang tot de pagina’s te hebben. Als een pagina niet toegankelijk is voor niet-ingelogde bezoekers, dan verdwijnt deze automatisch uit het menu.

4. Adminimize - backend aanpassen

In de backend van WordPress zitten veel elementen die de meeste mensen nooit gebruiken, zoals Links, Extra, Dashboard items, et cetera. Met Adminimize kan je de backend naar wens aanpassen, waardoor je alleen ziet wat je nodig hebt. Wij maken standaard het dashboard schoon en verwijderen bijvoorbeeld de ‘Links’ en ‘Extra’ uit het linkermenu. Je kan de backend ook specifiek configureren voor type gebruikers zoals abonnee, auteur, redacteur.

5. WooDojo - extra functies

WooDojo is een plugin van Woothemes en biedt – net als Jetpack – extra functionaliteiten voor WordPress. Met WooDojo kan je bijvoorbeeld je inlogscherm aanpassen. Ook krijg je social media widgets, een Under Construction modus en een Sidebar beheeromgeving, waarmee je extra widgets kan maken.

6. Events Manager - agenda

Eerder raadden we nog de My Calendar plugin aan. Momenteel maken we met name gebruik van de plugin Events Manager. Er is een gratis en een betaalde variant. De gratis variant biedt meer dan voldoende functionaliteiten om evenementen in een agenda op je website te presenteren.

7. Revolution Slider

Er komen veel nieuwe sliders op de markt. Onze favoriete slider is momenteel de betaalde plugin Revolution Slider. Deze plugin biedt ons beste flexibiliteit en mooie effecten. Daarbij is de slider ook responsive; hij is goed schaalbaar voor tablets en mobiele telefoons.

8. Simple Facebook Connect - Facebook

De Simple Facebook Connect plugin biedt uitgebreide mogelijkheden om je Facebook pagina met je website te integreren. Facebook heeft ook een eigen plugin uitgebracht. Beide plugins hebben ruime mogelijkheden met een eigen focus. Wij gebruiken de plugin regelmatig om een Facebook pagina te promoten. Daarin vinden we Simple Facebook Connect handiger. Maar als je wil dat je bezoekers via Facebook reageren op artikelen, dan raden we de Facebook plugin aan. Houd er wel rekening mee dat je een Facebook Developer ID moet aanmaken. Het is niet zo moeilijk, maar je moet wel even uitzoeken hoe dat werkt.

9. Broken Link Checker - Corrigeer gebroken links

Broken Link Checker is een praktische plugin die je helpt om gebroken links op je website te detecteren en te corrigeren. Zo voorkom je teleurstelling bij je bezoekers. Daarbij waardeert Google het ook niet als er (teveel) gebroken links op de websites zich bevinden. De plugin scan periodiek de website, waarna je een e-mail krijgt met de resultaten.

10. MapPress - Maak kaarten in Google Maps

MapPress is een uitgebreide plugin om Google Maps te integreren op je website. Een andere plugin voor Google Maps die we graag gebruiken is WP Google Maps. Beide plugins hebben een gratis versie, waarmee je een kaart kan maken met meerdere markeerpunten. Handig voor bijvoorbeeld websites van organisaties met meerdere vestigingen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Content Security Policy inrichten voor WordPress

Helaas, maar waar: cyberbedreigingen zijn dagelijks een gevaar. Het beveiligen van jouw website is niet meer gewoon ‘een optie’. Tegenwoordig is het echt een noodzaak. Ook bij het runnen van een WordPress-site moet je voorbereid zijn op allerlei soorten aanvallen. Van brute force-aanvallen tot meer subtiele tactieken zoals cross-site scripting (XSS). Maar hoe zorg je ervoor dat je website veilig is zonder dat je de gebruiksvriendelijkheid opoffert? 

Lees verder

Wat is webhosting?

Om je website zichtbaar te maken op het internet moet je een hosting abonnement bij een provider afsluiten. Webhosting is simpel gezegd een stukje ruimte op het internet via een zogeheten webserver.

Lees verder

Waar kun je allemaal WordPress hulp vinden?

Hoewel WordPress een zeer gebruikersvriendelijk content management systeem (CMS) is, kan het nog wel eens voorkomen dat je ergens niet uitkomt. Dit kan erg frustrerend zijn en je wilt op dat moment ook niks liever dan WordPress hulp. Lees in dit artikel meer over de verschillende WordPress hulpbronnen.

Lees verder