Gratis WordPress themes

Font Awesome lanceert lettertype voor ‘coronabewustzijn’

Een paar weken geleden lanceerde Font Awesome een reeks icoontjes om ‘coronabewustzijn’ te vergroten. De ‘solide’, oftwel opgevulde symbooltjes zijn gratis te downloaden. Voor de reguliere, niet-ingekleurde of tweetonig ingekleurde icoontjes moet wel worden betaald.

Het doel van de reeks is om websites en apps een middel te bieden om bewustzijn te vergroten rondom de wereldwijde pandemie. In de laatst geüpdatete versie zijn 47 nieuwe symbooltjes toegevoegd die hygiënische activiteiten zoals handwassen uitbeelden. Andere icoontjes geven virussen en sociale afstandsbewaring weer. Er zijn zelfs een paar afbeeldinkjes van wc-papier (want deze zijn blijkbaar nodig in deze wereld waarin paniek-kopen een nieuw begrip is).

“Gebaseerd op aanbevelingen van onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie zul je symbolen vinden die goede hygiëne en sociale afstandsbewaring communiceren”, schreef Jory Raphael, hoofd icoonontwerp bij Font Awesome. “We kunnen zelf niet aan de frontlinie staan en ons gedragen zoals de dappere medische professionals wereldwijd doen, dus we hopen dat deze icoontjes helpen bij het communiceren van enkele van de belangrijkste dingen die mensen kunnen doen om zichzelf en hun gemeenschappen te beschermen.”

De symbooltjes werden oorspronkelijk een paar weken geleden aangevraagd op de Github-opslagplaats van Font Awesome. Het ontwerpteam handelde voortvarend om ze beschikbaar te maken. Er zijn nog extra verzoeken voor vloeibare en vaste zeep.

Zoals alle symbooltjes van Font Awesome is de reeks beschikbaar als onderdeel van een pakket of individueel downloadbaar in SVG-formaat. Hieronder kun je de huidige beschikbare icoontjes zien:

Download de corona iconen

Gebruikers van de WordPress-plugin van Font Awesome zouden onbelemmerd toegang moeten hebben tot de reeks. De plugin gebruikt het externe Font Awesome CDN of kits van laatstgenoemde. Gebruikers kunnen ook kiezen uit verschillende icoontjesbibliotheken (waar de corona-symbooltjes ook bij horen). Op onze website is ook informatie te vinden over andere gratis plugins voor WordPress.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

 • Website onderhoud uitbesteden of zelf doen?

  Website onderhoud is erg belangrijk voor het maximaal laten presteren van je website. De vraag is dan ook: moet je dit uitbesteden of beter zelf doen?

 • Veiligheid wachtwoorden

  Hoe veilig zijn jouw wachtwoorden?

  Wij merken dat veel gebruikers niet altijd veilige wachtwoorden kiezen. Heb jij veilige wachtwoorden? Doe de test!

 • website schijfruimte hostingruimte

  WordPress en hostingruimte verbruik

  WordPress wordt vaak aangeprezen als een gratis systeem om een website of webshop mee te realiseren. Alhoewel WordPress zelf kosteloos is, zijn er wel degelijk…