Font Awesome lanceert lettertype voor ‘coronabewustzijn’

Een paar weken geleden lanceerde Font Awesome een reeks icoontjes om ‘coronabewustzijn’ te vergroten. De ‘solide’, oftwel opgevulde symbooltjes zijn gratis te downloaden. Voor de reguliere, niet-ingekleurde of tweetonig ingekleurde icoontjes moet wel worden betaald.

Het doel van de reeks is om websites en apps een middel te bieden om bewustzijn te vergroten rondom de wereldwijde pandemie. In de laatst geüpdatete versie zijn 47 nieuwe symbooltjes toegevoegd die hygiënische activiteiten zoals handwassen uitbeelden. Andere icoontjes geven virussen en sociale afstandsbewaring weer. Er zijn zelfs een paar afbeeldinkjes van wc-papier (want deze zijn blijkbaar nodig in deze wereld waarin paniek-kopen een nieuw begrip is).

“Gebaseerd op aanbevelingen van onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie zul je symbolen vinden die goede hygiëne en sociale afstandsbewaring communiceren”, schreef Jory Raphael, hoofd icoonontwerp bij Font Awesome. “We kunnen zelf niet aan de frontlinie staan en ons gedragen zoals de dappere medische professionals wereldwijd doen, dus we hopen dat deze icoontjes helpen bij het communiceren van enkele van de belangrijkste dingen die mensen kunnen doen om zichzelf en hun gemeenschappen te beschermen.”

De symbooltjes werden oorspronkelijk een paar weken geleden aangevraagd op de Github-opslagplaats van Font Awesome. Het ontwerpteam handelde voortvarend om ze beschikbaar te maken. Er zijn nog extra verzoeken voor vloeibare en vaste zeep.

Zoals alle symbooltjes van Font Awesome is de reeks beschikbaar als onderdeel van een pakket of individueel downloadbaar in SVG-formaat. Hieronder kun je de huidige beschikbare icoontjes zien:

Download de corona iconen

Gebruikers van de WordPress-plugin van Font Awesome zouden onbelemmerd toegang moeten hebben tot de reeks. De plugin gebruikt het externe Font Awesome CDN of kits van laatstgenoemde. Gebruikers kunnen ook kiezen uit verschillende icoontjesbibliotheken (waar de corona-symbooltjes ook bij horen). Op onze website is ook informatie te vinden over andere gratis plugins voor WordPress.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder

Hoe voorkom je dat ChatGPT je WordPress website crawlt: Een stap-voor-stap gids

Jij weet waarschijnlijk als geen ander: content is koning! En de bescherming van jouw content tegen ongeautoriseerd gebruik is vaak essentieel.

Lees verder

Google Core Web Vitals update: alles over de nieuwe INP Metric

In deze blog leggen we uit wat de Google Core Web Vitals update van maart 2024 inhoudt. Met speciale aandacht voor de nieuw geïntroduceerde ‘Interaction to Next Paint’ – afgekort INP – metric.

Lees verder