Font Awesome lanceert lettertype voor ‘coronabewustzijn’

Een paar weken geleden lanceerde Font Awesome een reeks icoontjes om ‘coronabewustzijn’ te vergroten. De ‘solide’, oftwel opgevulde symbooltjes zijn gratis te downloaden. Voor de reguliere, niet-ingekleurde of tweetonig ingekleurde icoontjes moet wel worden betaald.

Het doel van de reeks is om websites en apps een middel te bieden om bewustzijn te vergroten rondom de wereldwijde pandemie. In de laatst geüpdatete versie zijn 47 nieuwe symbooltjes toegevoegd die hygiënische activiteiten zoals handwassen uitbeelden. Andere icoontjes geven virussen en sociale afstandsbewaring weer. Er zijn zelfs een paar afbeeldinkjes van wc-papier (want deze zijn blijkbaar nodig in deze wereld waarin paniek-kopen een nieuw begrip is).

“Gebaseerd op aanbevelingen van onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie zul je symbolen vinden die goede hygiëne en sociale afstandsbewaring communiceren”, schreef Jory Raphael, hoofd icoonontwerp bij Font Awesome. “We kunnen zelf niet aan de frontlinie staan en ons gedragen zoals de dappere medische professionals wereldwijd doen, dus we hopen dat deze icoontjes helpen bij het communiceren van enkele van de belangrijkste dingen die mensen kunnen doen om zichzelf en hun gemeenschappen te beschermen.”

De symbooltjes werden oorspronkelijk een paar weken geleden aangevraagd op de Github-opslagplaats van Font Awesome. Het ontwerpteam handelde voortvarend om ze beschikbaar te maken. Er zijn nog extra verzoeken voor vloeibare en vaste zeep.

Zoals alle symbooltjes van Font Awesome is de reeks beschikbaar als onderdeel van een pakket of individueel downloadbaar in SVG-formaat. Hieronder kun je de huidige beschikbare icoontjes zien:

Download de corona iconen

Gebruikers van de WordPress-plugin van Font Awesome zouden onbelemmerd toegang moeten hebben tot de reeks. De plugin gebruikt het externe Font Awesome CDN of kits van laatstgenoemde. Gebruikers kunnen ook kiezen uit verschillende icoontjesbibliotheken (waar de corona-symbooltjes ook bij horen). Op onze website is ook informatie te vinden over andere gratis plugins voor WordPress.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Collega's aan het werk

Houd je website veilig door regelmatige updates en back-ups

Als eigenaar van een WordPress website is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website veilig is. Het is belangrijk om regelmatige updates en…

Lees verder
wordpress hosting

Alles wat je moet weten over Managed WordPress hosting

Wat is managed WordPress hosting? En hoe kies je de juiste hostingprovider?

Lees verder
plugin tips

8 Plugins voor je WordPress Website die niet mogen ontbreken!

Er zijn talloze plugins beschikbaar, maar wij geven in dit blog de 8 “must have” plugins aan die wij vinden die niet mogen ontbreken op je WordPress website.

Lees verder