One page wordpress theme

One page WordPress themes voor trendy websites

Je ziet het steeds vaker. Websites die slechts uit één lange pagina bestaan. Alle informatie van de website bevindt zich in die ene pagina en wanneer je in het menu klikt op een menu-item, scroll je naar dat deel van de pagina waar de bijbehorende inhoud zich bevindt. Het zijn vaak gebruiksvriendelijke, trendy websites, waar kort en krachtig een boodschap gecommuniceerd wordt. In dit artikel leggen we uit wanneer een one page website praktisch is en welke WordPress themes hiervoor geschikt zijn.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) van one page design websites

Een reden waarom we one page websites selectief toepassen, is dat het nadelige invloed kan hebben op de doorzoekbaarheid van de websites door zoekmachines. De website bestaat namelijk uit één pagina. Google wil bezoekers graag specifieke informatie geven op een dieperliggend niveau. Er zijn mogelijkheden om dat binnen een one page design te omzeilen, maar voor website met veel pagina’s volstaat het one page design meestal niet.

Wanneer is one page design wel geschikt?

One page websites zijn vooral geschikt voor kleine websites met een eenduidige boodschap. In maximaal vijf à zes stappen moet de boodschap van de website verteld kunnen worden. Voorbeelden:

 • Websites voor freelancers en ZZP-ers
 • Persoonlijke websites
 • Websites voor storytelling
 • Evenementpromotie
 • Landingspagina’s voor verkoop van een product

Wij hebben bijvoorbeeld voor Port-able, een social media bureau voor de logistiek (bedrijven in de Rotterdamse haven) een one-page website ontwikkeld op basis van een template.

Op de website ThemeThumbs worden themes verzameld. Je kan filteren welk type theme je zoekt en de eigenschappen die het theme moet hebben. Het is ook mogelijk te filteren op Single Page themes (andere benaming voor One Page themes). Bezoek ThemeThumbs

WordPress themes met one page design

Onderstaande WordPress themes worden verkocht op Themeforest, de grootste marktplaats van WordPress themes. De geselecteerde themes hebben van gebruikers de beste gemiddelde reviewscore gekregen.

 • Jeroen schreef:

  Ben momenteel bezig met het Arkos template. Helaas kom je pas na aanschaf achter de mogelijkheden, flexibiliteit en, niet onbelangrijk, support. Ondanks dat dit template goed scoort qua gemiddelde is de support slecht en flexibel is het template al helemaal niet. Je kunt beter heel goed reviews van andere gebruikers lezen.

  Ik gebruik steeds meer Enfold als basis (net als jullie), super flexibel en bijna alles is te maken. Ben nu ook een one page site aan het ontwikkelen op basis van Enfold en dit lukt prima out of the box.

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Beste Jeroen, dat is inderdaad de reden dat wij ook steeds vaker op Enfold terugvallen. Op Themeforest woedt een ware functionaliteitenoorlog. Het theme met de meeste functionaliteiten wordt het meest verkocht. Nadeel is dat een theme met veel functionalisteiten ook erg gevoelig is voor bugs. En ingewikkeld in gebruik. We testen regelmatig nieuwe themes, maar vallen momenteel vaak weer terug op Enfold.

 • Maaike schreef:

  Hoi,

  goed overzicht weer!

  ben zelf helemaal in de gloria met 907: http://themes.webcreations907.com/ninezeroseven/index.html
  ook al vanwege de goeie support.

  zoals jeroen al zegt, erg belangrijjk maar lastig vooraf te beoordelen.

  zo ging ik met deze: http://themeforest.net/item/barrci-responsive-one-page-photo-portfolio/4132647?WT.ac=portfolio_item&WT.z_author=Vergo de boot in. vreselijk houterig theme en 0 support. nooit kopen dus!

 • Sjors schreef:

  Ik wil ook een one page portfolio gaan maken voor mezelf, en zie dat jullie SimpleKey als screenshot gebruiken, alvorens deze niet echt te benoemen. Ik vroeg me af of deze (in tegenstelling tot andere die in de comments besproken worden) wel goed in elkaar zit en goeie support heeft.

  Ik had een ander one page template (gratis) gevonden (http://www.enginethemes.com/themes/oneengine/) maar deze ging al verkeerd tijdens de installatie. Terwijl het nog zo’n goede leek, inclusief uitgebreide documentatie enzo.

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Ha Sjors, one page thema’s zijn altijd net wat weerbastiger in installatie. De reden voor ons om betaalde thema’s te gebruiken is dat de verkoper budget heeft om fouten uit het thema te halen. We hebben helaas niet alle thema’s die we hier aanraden getest. Je kan wel kijken naar de populariteit van zo’n thema. SimpleKey is meer dan 3200 keer verkocht. Dat zal niet zonder reden zijn. Kijk ook eens op de verkooppagina bij het tabje Comments hoe andere gebruikers op het thema reageren. Dat geeft je wellicht de info om wel/niet tot aanschaf over te gaan.