One page WordPress themes voor trendy websites

One page wordpress theme

Je ziet het steeds vaker. Websites die slechts uit één lange pagina bestaan. Alle informatie van de website bevindt zich in die ene pagina en wanneer je in het menu klikt op een menu-item, scroll je naar dat deel van de pagina waar de bijbehorende inhoud zich bevindt. Het zijn vaak gebruiksvriendelijke, trendy websites, waar kort en krachtig een boodschap gecommuniceerd wordt. In dit artikel leggen we uit wanneer een one page website praktisch is en welke WordPress themes hiervoor geschikt zijn.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) van one page design websites

Een reden waarom we one page websites selectief toepassen, is dat het nadelige invloed kan hebben op de doorzoekbaarheid van de websites door zoekmachines. De website bestaat namelijk uit één pagina. Google wil bezoekers graag specifieke informatie geven op een dieperliggend niveau. Er zijn mogelijkheden om dat binnen een one page design te omzeilen, maar voor website met veel pagina’s volstaat het one page design meestal niet.

Wanneer is one page design wel geschikt?

One page websites zijn vooral geschikt voor kleine websites met een eenduidige boodschap. In maximaal vijf à zes stappen moet de boodschap van de website verteld kunnen worden. Voorbeelden:

  • Websites voor freelancers en ZZP-ers
  • Persoonlijke websites
  • Websites voor storytelling
  • Evenementpromotie
  • Landingspagina’s voor verkoop van een product

Wij hebben bijvoorbeeld voor Port-able, een social media bureau voor de logistiek (bedrijven in de Rotterdamse haven) een one-page website ontwikkeld op basis van een template.

[av_notification title=” color=’green’ border=” custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
Op de website ThemeThumbs worden themes verzameld. Je kan filteren welk type theme je zoekt en de eigenschappen die het theme moet hebben. Het is ook mogelijk te filteren op Single Page themes (andere benaming voor One Page themes). Bezoek ThemeThumbs
[/av_notification]

WordPress themes met one page design

Onderstaande WordPress themes worden verkocht op Themeforest, de grootste marktplaats van WordPress themes. De geselecteerde themes hebben van gebruikers de beste gemiddelde reviewscore gekregen.

[av_sidebar widget_area=’Blog one page themes’]

5 reacties op “One page WordPress themes voor trendy websites”

  1. Ik wil ook een one page portfolio gaan maken voor mezelf, en zie dat jullie SimpleKey als screenshot gebruiken, alvorens deze niet echt te benoemen. Ik vroeg me af of deze (in tegenstelling tot andere die in de comments besproken worden) wel goed in elkaar zit en goeie support heeft.

    Ik had een ander one page template (gratis) gevonden (http://www.enginethemes.com/themes/oneengine/) maar deze ging al verkeerd tijdens de installatie. Terwijl het nog zo’n goede leek, inclusief uitgebreide documentatie enzo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

plugin tips

8 Plugins voor je WordPress Website die niet mogen ontbreken!

Er zijn talloze plugins beschikbaar, maar wij geven in dit blog de 8 “must have” plugins aan die wij vinden die niet mogen ontbreken op je WordPress website.

Lees verder
verschillende tools

Beveiliging van je WordPress-site: XML-RPC vs WP-JSON

XML-RPC vs WP-JSON. Wat is het? We leggen het graag aan je uit.

Lees verder
Managed WordPress hosting nederland

De 3 beste Managed WordPress hosting providers in Nederland

Op zoek naar een Nederlandse Managed WP hosting? In dit blog vertellen we de top 3 op het gebied van snelheid, veiligheid en support.

Lees verder