WordPress

One page WordPress themes voor trendy websites

One page wordpress theme

Je ziet het steeds vaker. Websites die slechts uit één lange pagina bestaan. Alle informatie van de website bevindt zich in die ene pagina en wanneer je in het menu klikt op een menu-item, scroll je naar dat deel van de pagina waar de bijbehorende inhoud zich bevindt. Het zijn vaak gebruiksvriendelijke, trendy websites, waar kort en krachtig een boodschap gecommuniceerd wordt. In dit artikel leggen we uit wanneer een one page website praktisch is en welke WordPress themes hiervoor geschikt zijn.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) van one page design websites

Een reden waarom we one page websites selectief toepassen, is dat het nadelige invloed kan hebben op de doorzoekbaarheid van de websites door zoekmachines. De website bestaat namelijk uit één pagina. Google wil bezoekers graag specifieke informatie geven op een dieperliggend niveau. Er zijn mogelijkheden om dat binnen een one page design te omzeilen, maar voor website met veel pagina’s volstaat het one page design meestal niet.

Wanneer is one page design wel geschikt?

One page websites zijn vooral geschikt voor kleine websites met een eenduidige boodschap. In maximaal vijf à zes stappen moet de boodschap van de website verteld kunnen worden. Voorbeelden:

Wij hebben bijvoorbeeld voor Port-able, een social media bureau voor de logistiek (bedrijven in de Rotterdamse haven) een one-page website ontwikkeld op basis van een template.

[av_notification title=” color=’green’ border=” custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_class=”]
Op de website ThemeThumbs worden themes verzameld. Je kan filteren welk type theme je zoekt en de eigenschappen die het theme moet hebben. Het is ook mogelijk te filteren op Single Page themes (andere benaming voor One Page themes). Bezoek ThemeThumbs
[/av_notification]

WordPress themes met one page design

Onderstaande WordPress themes worden verkocht op Themeforest, de grootste marktplaats van WordPress themes. De geselecteerde themes hebben van gebruikers de beste gemiddelde reviewscore gekregen.

[av_sidebar widget_area=’Blog one page themes’]

5 reacties op “One page WordPress themes voor trendy websites”

 1. Ik wil ook een one page portfolio gaan maken voor mezelf, en zie dat jullie SimpleKey als screenshot gebruiken, alvorens deze niet echt te benoemen. Ik vroeg me af of deze (in tegenstelling tot andere die in de comments besproken worden) wel goed in elkaar zit en goeie support heeft.

  Ik had een ander one page template (gratis) gevonden (http://www.enginethemes.com/themes/oneengine/) maar deze ging al verkeerd tijdens de installatie. Terwijl het nog zo’n goede leek, inclusief uitgebreide documentatie enzo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

 • Veiligheid wachtwoorden

  Hoe veilig zijn jouw wachtwoorden?

  Wij merken dat veel gebruikers niet altijd veilige wachtwoorden kiezen. Heb jij veilige wachtwoorden? Doe de test!

 • website schijfruimte hostingruimte

  WordPress en hostingruimte verbruik

  WordPress wordt vaak aangeprezen als een gratis systeem om een website of webshop mee te realiseren. Alhoewel WordPress zelf kosteloos is, zijn er wel degelijk…

 • Matomo, een AVG-proof alternatief voor Google Analytics

  Wil je een AVG-proof alternatief voor Google Analytics, dan is Matomo aan te bevelen. Data ownership, AVG proof en 100% nauwkeurig.