WordPress diensten

Doe de Overname Check

Wil je weten wat erbij komt kijken om jouw website bij ons in beheer te brengen? Doe de Overname Check en ontvang:

  • Een advies op maat over het verhuizen van jouw website
  • Uitleg over hoe makkelijk het migreren van jouw website is
  • En last but not least, de kosten van zo’n verhuizing
WordPress hosting en beheer, programmeren websites, analytics, content management

Doe de Overname Check

Wil je overstappen van websitebeheerder, maar je weet niet hoe? Vul bovenstaande Overname Check in en ontdek hoe wij jouw website kunnen beheren.

Vrijblijvend advies

Een WordPress expert bekijkt meerdere aspecten van jouw website en geeft jou een vrijblijvend advies inclusief bijpassend tarief.

Gemakkelijk overstappen

Stap zonder gedoe over van webbeheerder. Wij helpen jou met het veiliger, sneller en stabieler maken van jouw WordPress website.

 ★ ★ ★ ★ ★

Fijne communicatie, goede kwaliteit

“Vanuit Alliander werk ik met Sowmedia. Ik ben erg tevreden: ze denken mee, fijne communicatie en goede kwaliteit!”

Jeroen van der Heijden

 ★ ★ ★ ★ ★

Meer dan alleen een mooie website

“Sowmedia is een fijn online bureau om mee samen te werken. Zij hebben voor onze een goede corporate WordPress website gebouwd voor DK Accountants & Adviseurs. Sowmedia denkt graag met ons mee over nieuwe ontwikkelingen, vindbaarheid en online wet- en regelgeving en geeft ons hier goed advies over. Sowmedia doet veel meer dan alleen een mooie website voor je bouwen!”

Bram Bleijenberg

 ★ ★ ★ ★ ★

Betrouwbare online partner

“Sowmedia is al jaren onze betrouwbare online partner in een continue weg van ontwikkeling. Zij vertalen onze wensen in creatieve, slimme oplossingen.”

Elise van Vliet

Vlotte overstap naar zorgeloos WordPress beheer

Overweeg je aan een overstap naar een nieuwe websitebeheerder? Bij Sowmedia nemen onze WordPress-experts het beheer over, waarbij we je zorgen over techniek en veiligheid wegnemen.

  • Soepel en snelle migratie
  • Geen downtime
  • Website direct merkbaar sneller
Collega's die bezig zijn met het ontwikkelen van een website.

Veelgestelde vragen

Wanneer wij jouw website beheren, zorgen we voor een zorgeloze overstap en begeleiden we jou door dit proces heen. Heb je toch vragen over de migratie? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen.

Welke gegevens hebben jullie nodig voor de migratie?

Vooraf hebben we in elk geval een admin-account nodig voor de WordPress website. Vaak volstaat dit, maar soms hebben we ook toegang nodig tot de server of FTP. In dat geval zullen we daarom vragen. Als we ook de domeinnaam naar ons toe migreren, hebben we een verhuistoken nodig.

Worden er dingen aan de website aangepast tijdens de migratie?

Nee, je website blijft intakt. Wel gaan we na of er achterstallige veiligheidsupdates openstaan, in dat geval voeren we direct uit om de veiligheid te waarborgen. Daarbij voeren we dan altijd een dubbelcheck uit om te verifiëren dat alles nog werkt zoals het hoort.

Is mijn website tijdelijk uit de lucht voor de migratie?

Nee, we zorgen voor een zero-downtime-migratie. Dat betekent dat bezoekers nooit een onbereikbare site te zien krijgen tijdens de migratie, of bijv. SSL-waarschuwingen.

Hoeveel tijd neemt de migratie in beslag?

De migratie zelf neemt gemiddeld een dagdeel in beslag. Vóór de migratie houden we enkele werkdagen slag om de arm voor voorbereiding. De voorbereiding zit vooral in het instellen van verschillende DNS-records op je domeinnaam, zodat we vooraf alvast de SSL-certificaten en e-mailafhandeling van je website kunnen regelen.

Wat wordt er van mij verwacht?

Wij helpen jou door de migratie heen, maar hebben je wel nodig als aanspreekpunt. Korte lijntjes is prettig tijdens een migratie. Zo kan het bijv. zijn dat wij een mail met instructies voor jullie domeinnaam-beheerder naar je toe sturen, met het verzoek deze door te zetten naar jullie IT-afdeling/domeinbeheerder.

Wat wordt er precies gedaan tijdens de migratie?

Vooraf zorgen we dat we je domeinnaam gevalideerd hebben, zodat we SSL-certificaten en mailafhandeling van je website kunnen inregelen. Tijdens de migratie maken we allereerst we een volledige kopie van je website naar onze server. Daar controleren we of alles nog werkt zoals het hoort. Vervolgens passen we een DNS-record aan op je domeinnaam zodat bezoekers vanaf dat moment naar onze nieuwe server worden gestuurd. Daarna kun je je oude hosting opzeggen. Let wel op dat je niet je e-mail dienstverlening stopzet.

Kan ik de hosting voor mijn website behouden?

Als je je website bij ons host, heb je een razendsnelle website en slechts één aanspreekpunt voor alles rond je website. Soms zit je echter vast aan een preferred supplier/IT-leverancier wat hosting betreft. In dat geval worden wij de applicatiebeheerder en de andere partij de serverbeheerder. Voor sommige problemen zijn we dan afhankelijk van de serverbeheerder. Wanneer je ons toestemming geeft om direct met jullie serverbeheerder contact op te nemen (en zij hier ook akkoord mee gaan), dan kunnen we ook prima op die manier in een driehoek onze diensten verlenen.