Thrive Themes: conversiegericht WordPress platform

Sowmedia werd in één week door drie verschillende mensen vol enthousiasme op ThriveThemes gewezen. Hoogste tijd voor een review: hadden we iets gemist? (ja dat hadden we!)

ThriveThemes is een bedrijf dat thema’s en plugins aanbiedt die je helpen een hogere conversie te behalen op je website: zoals het uitnodigen van je website bezoeker om lezer van je nieuwsbrief te worden. Vervolgens bouw je een relatie met je lezer en verleidt je ‘m klant bij je te worden. Hierdoor is ThriveThemes vooral een goede aanbieder voor als je online resultaat wil en niet bang bent voor een beetje marketing. Hieronder behandelen we in vogelvlucht hun thema’s, content builder en leads plugin. Samen vormen deze onderdelen een compleet en op conversiegericht WordPress platform. 

De links in dit bericht zijn in een aantal gevallen voorzien van een affiliate-code. Wanneer je klant bent van Sowmedia kun je gratis van Thrive gebruikmaken

ThriveThemes

De thema’s van ThriveThemes hebben eenvoudige designs met een focus op conversie. Zoek je een thema met de laatste design snufjes dan moet je niet bij ThriveThemes zijn. Zoek je een snelle website, in een handomdraai gemaakt en gericht op online resultaat? Lees dan verder.

De voordelen van een Thrive thema:

 • Lichte code en automatische afbeeldingen compressie waardoor je website sneller inlaad. Hiervoor wordt Kraken.io gebruikt, dit kost normaal $9,- per maand, maar is inbegrepen, dus een leuke kostenbesparing en een plugin minder.
 • Je kunt “targeted focus areas” aanbrengen. Oftewel opvallende elementen zoals een aanbieding voor je bezoekers. Of formulieren die meer clicks opleveren en die je kunt koppelen aan je favoriete mailinglist.
 • De leesbaarheid van de thema’s is geoptimaliseerd, met voldoende witruimte, grote en duidelijk leesbare letters.
 • De thema’s bevatten een landingspagina in de stijl van het design, maar zonder alle opsmuk, dus header, navigatie, links, sidebars en footer widgets worden niet getoond om de bezoeker niet af te leiden. 
 • Volledig mobiel responsive en geschikt voor retina. Zowel lettertypes, kolommen en iconen schalen netjes mee.
 • Snel inladende social sharing buttons 
 • Gerelateerde berichten die snel inladen omdat deze niet tijdens het bezoeken van het bericht worden gegenereerd, maar tijdens het opslaan van het bericht
 • Goede integratie met de Thrive Content Builder.

Thrive Content Builder

De Thrive Content Builder biedt je de mogelijkheid om als het ware aan de voorkant van je website je pagina te bewerken. Oftewel zodra je tekst invult zie je meteen hoe die tekst er uitziet. Dus What You See is echt What You Get. Wel is het af een toe een beetje priegelen een element op de juiste plaats te krijgen. Hierin geldt oefening baart kunst. De Thrive Content Builder kun je in elk thema gebruiken, dus ook als het niet een thema is van Thrive zelf. Voor mensen met html kennis is er de mogelijkheid ook de gehele code in html te zien. In principe heb je dit niet nodig, maar het kan wel een prettig gevoel geven als je wel html kennis in huis hebt. De html code ziet er  overigens keurig verzorgd uit.

De elementen die in de Thrive Content Builder zitten zijn:

 • Lijsten met opsommingstekens (bullet points) in verschillende ontwerpen
 • Kolommen
 • Responsive Video Embedden
 • Gemakkelijk HTML tabellen bouwen
 • Feature Grids (blokken met afbeeldingen of iconen)
 • Content Tabbladen & Toggles
 • Mogelijkheid Google Maps code toe te voegen
 • Sterren voor reviews
 • Countdown Timers
 • Opt-in Formulieren
 • Automatische inhoudsopgave in een pagina
 • Zelfgemaakte HTML & CSS toevoegen

Zoals je ziet hebben ze ook hier weer gekozen om niet alle denkbare functies aan te bieden. Mocht je een content builder zoeken met meer en uitgebreidere functionaliteiten, dan raden wij altijd Enfold of een thema van Elegant Themes aan. Zijn bovenstaande elementen voor jou voldoende om je content te tonen, dan raden wij de Thrive Content Builder wel aan. Het grote voordeel van de Thrive Content Builder is dat je direct ziet hoe het resultaat gaat worden. Je hoeft dus niet steeds heen en weer tussen voorkant en achterkant. Daarnaast is het leuk dat de Thrive Content Builder diverse landingspagina’s aanbiedt. Dit zijn pagina’s zonder opsmuk en helemaal gericht om een resultaat te behalen (voorbeelden: inschrijven op een cursus, nieuwsbrief etc.). Een nadeel is dat het niet heel uitgebreid is en het design af een toe een beetje vlak. Ik raad de Thrive Content Builder vooral aan wanneer je thema dat je nu gebruikt niet gebruiksvriendelijk is en zelf geen mooie elementen gericht op conversie aanbiedt.

Hieronder laat ik je in een beknopt filmpje zien hoe je een nieuwe pagina maakt met de Thrive Content Builder.

 

Thrive Leads

Met Thrive Leads kun je gemakkelijk verschillende opt-in formulieren en/of aanbiedingen maken via een drag-and-drop editor. Ook als je geen Thrive Theme of Thrive Content Builder gebruikt kan dit een hele mooie aanvulling zijn op je huidige WordPress website. Met Thrive Leads kun je via formulieren gemakkelijker leads genereren. Er zijn verschillende formulieren:

[av_one_third first av_uid=’av-2zmy0oz’]Popup Lightbox
tl-form-type-1

Een lightbox die opent binnen je pagina.

[/av_one_third]

[av_one_third av_uid=’av-2gg4rhf’]“Sticky” Ribbon
tl-form-type-2
Aan de bovenkant van je pagina een duidelijke deal.

[/av_one_third]

[av_one_third av_uid=’av-24ls96r’]In-Line Formulieren
tl-form-type-3
Een formulier aan het einde van je pagina.

[/av_one_third]

[av_one_third first av_uid=’av-621cub’]2 stappen opt-in formulier
tl-form-type-4

Dit formulier wordt getoond in een lightbox zodra je op een knop klikt.

[/av_one_third]

[av_one_third av_uid=’av-138cwcj’]Slide-In
tl-form-type-5
Dit formulier komt je pagina inschuiven

[/av_one_third]

[av_one_third av_uid=’av-prymkj’]Opt-In Widget
tl-form-type-6
Hiermee plaats je een formulier in een widget.

[/av_one_third]

Targetting met Thrive Leads

targeting-3Via targetting kun je aangeven wanneer en waar een formulier getoond moet worden. Bijvoorbeeld bij alle berichten/pagina’s, of juist bij een bepaalde bericht categorie of alleen bij een bepaald bericht/pagina. Het handig hieraan is dat je een aanbod kan creeeren dat relevant is bij de getoonde content. Je kunt binnen Thrive Leads zien wat je meest belangrijke berichten zijn (de berichten die het meeste verkeer genereren) en voor die berichten een specifiek aanbod tonen (dit wordt ook wel “content-upgrade” genoemd).

A/B testing met Thrive Leads

Met de A/B testing engine kun je verschillende formulieren/aanbiedingen testen. Je kunt verschillende designs & content testen. Je kunt de triggers testen, bijvoorbeeld een popup na 3 seconden, of pas laten zien wanneer een bezoeker 50% naar beneden heeft gescrollt, of pas tonen op het moment dat de bezoeker de pagina lijkt te verlaten. Ook kun je de verschillende formulier types testen. Bijvoorbeeld een lightbox popup vs. een Slide-in formulier. Het leuke is dat je dit allemaal eenmalig kan instellen en je Thrive Leads automatisch een winnaar kan laten kiezen nadat er genoeg statistieken zijn verzameld. In onderstaande video wordt Thrive Leads verder toegelicht.

https://www.youtube.com/watch?v=nOuiMB8BrQQ

ThriveThemes uitproberen?

The proof of the pudding is in the eating. Wil je ThriveThemes, Thrive Content Builder en/of Thrive Leads uitproberen? Wanneer je klant bent van Sowmedia mag je de gehele bundel gratis gebruiken. Bel ons (010-4654444) of stuur ons een e-mailtje. Nog geen klant? Ga voor onze premium hosting en ook jij ontvangt dan de gehele bundel gratis. Bespaar hiermee $147,- per jaar. Plaats hieronder jouw ervaringen met Thrive. We horen graag van je!

3 reacties op “Thrive Themes: conversiegericht WordPress platform”

 1. Hi! Ik gebruik zelf ook Thrive en heb een WP site. Alleen heb ik een pop up die conflicteert met Thrive, volgens mijn webbouwer kan ik Thrive beter de deur uit doen en dan bouwen zij een soort blokken voor een landingspagina. Nu vraag ik me af; wat is nou echt het voordeel van Thrive tov een goed leesbare pagina waar je de menustructuur weg haalt?

 2. Kun je ook DIVI als webbuilder gebruiken met portfolio en dan de Thrive Leads plugin gebruiken voor de landingpagina’s? Werken deze goed samen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder