WordPress hosting

WordPress hosting

[av_notification title=’Update’ color=’green’ border=” custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_class=” av_uid=’av-18qrcw’]
Er is in maart 2014 een nieuwe versie van dit artikel verschenen onder de titel De beste hosting voor WordPress websites

[/av_notification]

Het hosten van een WordPress website hoeft niet duur te zijn. Voor enkele tientjes per jaar heb je al kwalitatief goede hosting. Maar er zijn zoveel aanbieders. Hoe weet je welk hostingbedrijf je moet hebben? In dit artikel een aantal tips en adviezen.

Tips

Tip 1. Ervaring
Zorg bij de selectie van het hostingbedrijf ervoor dat ze ervaring hebben met het hosten van WordPress websites. Voor een hostingbedrijf is WordPress geen rocket science. Onze ervaring is dat je bij bedrijven die voor het eerst WordPress hosten, toch vaak bezig bent met de basale configuratie zoals de rechtenstructuur van de mappen, safe mode, et cetera.

Tip 2. Host in het land waar je doelgroep zit
Laatst hebben we een website opgezet voor de Duitse markt. In dat geval hebben we een Duits hostingbedrijf uitgekozen. Hierdoor ziet Google dat de website op Duitse servers staat en scoort hij beter in Google.de. Wij hebben voor hosting gekozen bij United Domains. Als je een internationale website hebt, dan raden we een domeinnaam aan met .com en hosting in de VS. Je kan in dat geval hosten bij bijvoorbeeld GoDaddy.com.

Tip 3. Spreid je hosting
Als je veel domeinnamen en websites hebt die onderling linken, dan kan het verstandig zijn om met meerdere hostingbedrijven te werken. Dat is enerzijds goed voor de stabiliteit. Als er met één bedrijf iets gebeurt, kan je terugvallen op de andere bedrijven. Maar het is ook goed voor de zoekmachineoptimalisatie van de websites. Zodra je sites onderling naar elkaar linken en Google ziet dat het allemaal van één server afkomt, dan kan de waarde van de links komen te vervallen. Wanneer je bij meerdere hostingbedrijven zit, is de kans dat zoiets gebeurt veel kleiner.

Tip 4. Test andere websites
De laadtijd van een website wordt deels bepaald door de snelheid van je server en deels door de snelheid van je eigen website. De snelheid van je server kan bij hostingbedrijven bijvoorbeeld worden beïnvloed door andere websites die op de server draaien en die de server overbelasten. Test daarom hoe snel andere websites zijn die hetzelfde hostingbedrijf hebben.

Tip 5. Backups
Vraag na hoe vaak backups worden gemaakt en waar deze backups worden opgeslagen. Zoek naar een hostingbedrijf dat dagelijks een backup maakt die fysiek op een andere locatie worden opgeslagen.

Tip 6. WordPress Requirements
Controleer voor de zekerheid of je host ook voldoet aan de requirements van WordPress.

Advies hostingbedrijven

Lowbudgetsites 1: Chessweb.eu (vanaf € 1,50 per maand)
Bij Sowmedia werken we samen voor onze hosting met Chessweb. Achter het bedrijf van Chessweb zit Luuk Schakenraad, een jonge kerel met verstand van zaken. Chessweb is helemaal ingericht op het hosten van WordPress websites en biedt wat ons betreft bij far de beste prijs-kwaliteit verhouding. Naast kleine websites is Chessweb ook in staat om grote websites of dedicated hosting te verzorgen. Ook de snelheid is bij Chessweb in orde, evenals de backupmogelijkheden.  

Lowbudgetsites 2: Mijndomein (vanaf € 29 per jaar)
Mijndomein is goedkoop, werkt stabiel en biedt een gebruikerspanel, waarmee je veel zelf kan regelen. Denk bijvoorbeeld aan e-mailadressen en MySQL databases aanmaken. Dat maakt Mijndomein prima om een lowbudget website te draaien. Mijndomein heeft geen telefonische helpdesk heeft, maar via e-mail reageerden ze tot zover altijd binnen 24 uur. En toen we laatst zelf een fout hadden gemaakt, hadden ze binnen een dag de backup teruggeplaatst. Een nadeel is wel de snelheid. Vroeger waren websites van Mijndomein erg traag. Nu is het redelijk en zeker werkbaar, maar voor een snelle website moet je niet bij Mijndomein zijn.

Zzp’ers en het kleine MKB: Yourhosting (vanaf € 5,50 per maand)
Yourhosting is vergelijkbaar met Mijndomein. Het zijn grote bedrijven die de prijs laag houden doordat ze veel sites hosten. Het voordeel van Yourhosting op Mijndomein is dat Yourhosting een telefonische helpdesk heeft. Een ander voordeel is dat Yourhosting bij het Startpakket (€ 5,50 per maand) een installatie van WordPress voor je verzorgt. Daarbij kan je opschalen naar een groter pakket. Voor € 12,50 per maand heb je een professioneel pakket, waarmee een gemiddeld MKB-bedrijf prima uit de voeten zou moeten kunnen.

MKB en e-commerce websites: gespecialiseerde bedrijven (vanaf € 5 per maand)
Naast hosting bij Chessweb, host Sowmedia bij JXS en VDMi. Het zijn twee kleine bedrijven waar we de mensen persoonlijk kennen. Hosting is voor Sowmedia erg belangrijk en daarmee de service die we krijgen. Laatst was een website gehackt en op zo’n moment werken we nauw samen om het probleem op te lossen. Dat is de reden dat we zelf bij wat duurdere gespecialiseerde webhosts zitten. Voor iets meer geld hebben we de zekerheid dat alles draait zoals we willen. Daarom adviseren we MKB bedrijven en e-commerce websites om niet te bezuinigen op hosting en een goed bedrijf in de hand te nemen.

Weet je andere hostingbedrijven die goed zijn in WordPress? Laat het ons weten in een reactie.

Eén reactie op “WordPress hosting”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder