Beste gratis WordPress thema’s 2024

Zoek je de beste gratis WordPress-thema’s voor 2024? Dan zit je hier goed! Met zoveel keuzes is het lastig om te weten welke thema’s het best passen bij jouw website. Geen zorgen, wij zetten onze traditie voort en hebben ook dit jaar de top 24 gratis WordPress-thema’s voor je op een rijtje gezet.

We kijken naar de laatste trends, zoals full site editing én kijken naar factoren als snelheid, performance en duurzaamheid. Benieuwd naar de trendy thema’s van dit nieuwe jaar? Lees snel verder!

Snelheid en performance

Snelheid en performance is ook dit jaar weer een belangrijke meetfactor voor de ranking van jouw WordPress website en de zoekmachines. Een snelle website zorgt niet alleen voor een hogere ranking in de organische zoekresultaten. Het verlaagt ook het bouncepercentage en behaalt meer klikken en conversies. Dat niet alleen: het zorgt er ook voor dat je gebruikers terugkomen.

“Google laat weten dat een website niet langer moet laden dan 2 seconden. Een WordPress website met een langere pagina-laadtijd zorgt voor verlies van gebruikers én dus ook (indirecte) omzet. Dat wil je niet!”

In onze selectie van de beste gratis WordPress thema’s van 2024 hebben we opnieuw veel rekening gehouden met snelheid en performance. Ze hebben allemaal een lichtgewicht code en scoren hoger dan 90% in de Pagespeed Insights test van Google. Handig, omdat jij je hierdoor geen zorgen hoeft te maken dat Google of andere zoekmachines je minpunten geven voor je websitesnelheid.

Full site editing

In 2024 domineert “full site editing” als de toonaangevende trend in WordPress-thema’s. Deze functionaliteit, geïntegreerd met de Gutenberg-editor, biedt gebruikers een intuïtieve, real-time bewerkingservaring direct op de front-end van hun website. Dit versnelt niet alleen het ontwikkelingsproces, maar geeft ook ongekende controle over diverse elementen, daarmee maak je unieke, op maat gemaakte ontwerpen!

Deze trend transformeert de webontwikkelingen in 2024. Dat betekent meer gebruikersgemak zoals flexibiliteit en tijdsbesparing en zichtbaar resultaat na ontwerpen. Kortom: full site editing definieert de topklasse WordPress-thema’s voor het komende jaar.

Duurzaamheid

De 24 gratis WordPress thema’s in dit blog zijn gekozen om langer mee te gaan dan ooit tevoren! Compatibiliteit is hierbij erg belangrijk. Ook wel de mate waarin verschillende systemen samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan plugins die je gebruikt of een samenwerking met andere grote paginabouwers.

In ons WordPress thema overzicht hebben we daarom gekeken naar deze compatibiliteit en of er sprake is van een sterke community. Bij een sterke community is de kans groter dat doorontwikkeling en ondersteuning ook in de toekomst gewaarborgd blijft.

Check snel onze gekozen WordPress thema’s:

24 beste gratis WordPress thema’s 2024

Spectra One

Twenty Twenty-Four

GeneratePress

Popularis Verse

BizBoost

Kadence

Blockskit Corporate

Jadro

FlexiVerse

Royal Elementor

Zakra

Ollie

Intrace

Brite

Decorative

Lemmony

Construction Solutions

Blocksy

Zeever

Björk

WordPress thema

Sinatra

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder

Hoe voorkom je dat ChatGPT je WordPress website crawlt: Een stap-voor-stap gids

Jij weet waarschijnlijk als geen ander: content is koning! En de bescherming van jouw content tegen ongeautoriseerd gebruik is vaak essentieel.

Lees verder

Google Core Web Vitals update: alles over de nieuwe INP Metric

In deze blog leggen we uit wat de Google Core Web Vitals update van maart 2024 inhoudt. Met speciale aandacht voor de nieuw geïntroduceerde ‘Interaction to Next Paint’ – afgekort INP – metric.

Lees verder