Houd je website veilig door regelmatige updates en back-ups

Collega's aan het werk

Als eigenaar van een WordPress website is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website veilig is. Het is belangrijk om regelmatige updates en back-ups uit te voeren om je website veilig te houden. In deze blog bespreken we waarom het belangrijk is om je website up-to-date te houden en hoe je jouw website veilig kunt houden met regelmatige updates en back-ups. Ook laten we zien hoe het anders kan!

Waarom is het belangrijk om je website up-to-date te houden?

Als je website niet up-to-date is, loop je het risico op hackpogingen en andere cyberaanvallen. Dit komt omdat hackers vaak kwetsbaarheden vinden in verouderde software en deze gebruiken om toegang te krijgen tot je website en deze te beschadigen of gevoelige informatie te stelen. Het is daarom belangrijk om je website up-to-date te houden om de beveiliging te verbeteren en de kans op hacks te verminderen.

Een andere reden om je website up-to-date te houden is dat verouderde software en plugins je website trager kunnen maken. Dit kan leiden tot een slechte gebruikerservaring, wat uiteindelijk kan leiden tot een hogere bounce rate en lagere conversieratio’s.

Tot slot is het belangrijk om je website up-to-date te houden om ervoor te zorgen dat je website compatibel blijft met de nieuwste versies van browsers en apparaten. Als je website niet compatibel is, kan dit leiden tot problemen met de weergave van je website op verschillende apparaten, wat op zijn beurt weer kan leiden tot een slechte gebruikerservaring.

Hoe kun jij je website veilig houden met regelmatige updates en back-ups?

Om je website veilig te houden, zijn er 4 stappen die je kan nemen, waaronder:

Voer regelmatig updates uit

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je website veilig te houden, is door regelmatig updates uit te voeren. Dit betekent dat je jouw website up-to-date houdt met de nieuwste versies van software en plugins. Het is belangrijk om deze updates minsten een keer per maand uit te voeren om te voorkomen dat je website kwetsbaar wordt voor hackpogingen.

Gebruik betrouwbare plugins en thema’s

Het is belangrijk om alleen betrouwbare en veilige plugins en thema’s te gebruiken op je website. Dit betekent dat je moet controleren of de ontwikkelaar van de plugin van het thema een goede reputatie heeft en dat de plugin of het thema up-to-date is. Denk hierbij aan de reviews die de ontwikkelaar heeft.

Maak regelmatig back-ups

Een andere belangrijke stap die je kunt nemen om je website veilig te houden, is door regelmatig back-ups te maken. Hierdoor kunt je jouw website snel herstellen als er iets misgaat, zoals een hack of een crash. Zorg ervoor dat je jouw back-ups op een externe locatie opslaat, zodat je er altijd bij kunt als je ze nodig hebt. Doe dit minimaal een keer peer week.

Beveilig je website

Het is ook belangrijk om je website te beveiligen met behulp van beveiligingsplugins en sterke wachtwoorden. Dit kan helpen voorkomen dat hackers toegang krijgen tot je website. Zorg er ook voor dat je je wachtwoorden automatisch genegeert met een tool. Denk hierbij aan LastPass.

Dagelijkse beheer, updates en back-ups uitgevoerd door Sowmedia.

Ben je op zoek naar een professionele ondersteuning voor het onderhoud van je WordPress website? Dan ben je bij ons op het goede adres! Wij zorgen er namelijk voor dat er niet per maand of per week, maar dat er elke dag een back-up wordt gemaakt van je website. Die back-up staat ook nog eens 3 maanden opgeslagen op een veilige externe server. Ook voeren onze experts (geen robots!) maandelijks gecontroleerde updates uit van WordPress, plugins en thema’s. Hier lees hoe we je WordPress website je in vier stappen in beheer nemen.

  1. We inventariseren aan de hand van een online formulier het type abonnement dat bij je past. Vervolgens dubbelcheckt een WordPress expert of het abonnement daadwerkelijk bij je website past.
  2. We maken een overzicht van alle plugins, thema’s en WordPress versies op je website. Ook inventariseren we de licenties, kijken we naar uitgeschakelde plugins of plugins met dubbele functies.
  3. We migreren je website naar een tijdelijk domein en updaten de plugins, thema’s en WordPress versies. We analyseren eventuele problemen (bijv website snelheid) en lossen deze op.
  4. We zetten de website live op onze eigen server en installeren en configureren onze beheerplugins. Tot slot kijkt er een WordPress experts maandelijks mee tijdens het updaten van je website. Zo weet je zeker dat je website altijd functioneert. En mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je onder werktijden altijd terecht bij onze servicedesk.

De techniek en veiligheid van je WordPress
website liever uitbesteden?

Stel je vraag aan een van onze WordPress experts.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder