WordPress website verhuizen

WordPress website verhuizen? Zo doe je dat.

Tip

Update december 2015
Sowmedia gebruikt sinds enige tijd met veel plezier de betaalde plugin UpdraftPlus. UpdraftPlus is geschikt voor zowel het maken van backups als het verhuizen van websites. De plugin is erg uitgebreid en werkt stabiel. Een aanrader dus!

Stel je ontwikkelt je nieuwe WordPress website op een ontwikkelomgeving. Dan moet je deze uiteindelijk verhuizen naar de live omgeving. Met het verhuizen kan veel mis gaan. Tenminste, ik heb in het verleden veel fouten gemaakt, waardoor het verhuizen niet vlekkeloos ging en veel tijd en stress kostte. We hebben onze ervaringen op papier gezet in dit stappenplan. We gaan er vanuit dat we een klant hebben waarvoor we ontwikkelen op het ontwikkeldomein http://klant.sowmedia.nl. De website moet verhuisd worden naar de live omgeving http://www.klant.nl.

Stappenplan voor het verhuizen van je WordPress website

sql-dump

Zo ziet een backup van een MySQL database eruit.

Voordat je begint, maak een backup van de database van de ontwikkelomgeving! Mocht er iets mis gaan, dan kan je makkelijk de oude situatie herstellen. Er zijn diverse plugins waarmee je een database backup kan maken. Bijvoorbeeld: BackWPUp, BackUPWordPress, WordPress database backup. De backup van de database is een bestand dat eindigt in .sql. Het is in principe een tekstbestand dat je in kladblok moet kunnen openen. Wij gebruiken zelf vaak Adminer, een programma dat ook weer terug komt in stap 4.

Kopieer de WordPress bestanden naar de live omgeving.

Kopieer de WordPress bestanden naar de live omgeving.

Ga met je FTP programma naar de FTP folder van je ontwikkelomgeving en kopieer alle WordPress bestanden naar je harde schijf. Zet de bestanden op je harde schijf en kopieer ze vervolgens naar de map waar de website live komt te staan. Als je op een subdomein ontwikkelt, dan kan je vaak heel snel bestanden naar de hoofdmap slepen.

wp-config

Pas de databasegegevens aan in het wp-config.php bestand

Op de live omgeving staat nu in de root de wp-config.php bestand die je zojuist van de ontwikkelomgeving hebt gekopieerd. In het wp-config bestand wordt verwezen naar de MySQL database. Download het bestand en vervang alle database gegevens (DB_NAME, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_HOST). Upload dit nieuwe wp-config.php bestand naar de ontwikkelomgeving. Vervang het bestand.

Importeer de database via Adminer

Importeer de database via Adminer

Het moeilijkste van het verhuizen van een website is het overzetten van de database. Volg deze stappen nauwkeurig en het moet lukken!

We hadden in stap 1 al uitgelegd hoe er een backup van de database gemaakt kan worden. Met het programma Adminer (een soort PHPmyAdmin programma) gaan we de database van de ontwikkelomgeving importeren op de live omgeving.

 • Download het programma Adminer.
 • Hernoem het adminer-bestand willekeurig. Bijvoorbeeld adminer-sowmedia.php. Dit in verband met scripts die het internet afzoeken naar websites waar ze toegang hebben tot Adminer en zo een sleutel om de website te hacken. Verwijder Adminer na gebruik!
 • Zet het bestand in de root op de server van je live site.
 • Start Adminer. Dat doe je door in de webbrowser de naam in te typen waar het bestand te vinden is. Bijvoorbeeld: http://www.klant.nl/adminer-sowmedia.php.
 • Je ziet nu een wit vlak, met daaronder een knop Bestand uploaden. Selecteer je .sql bestand en klik op Uitvoeren.

Search replace

Search & replace via Interconnectit

Op dit moment is de oude database geïmporteerd. Alleen verwijzen de url’s in de de database nog naar de ontwikkelomgeving. Het is dus belangrijk om de alle verwijzingen naar de ontwikkelomgeving te vervangen door het nieuwe domein. Er zijn WordPress plugins voor om dit te doen, maar de meeste houden geen rekening met serialized data. De kans is aanzienlijk dat er in jouw WordPress website wel serialized data gebruikt wordt. Daarom raden we aan om de Search & Replace database tool van Interconnectit te gebruiken.  

 1. Download versie 2.1.0 stable (onze favoriet) en pak het bestand uit. Hernoem het php-bestand naar bijvoorbeeld search-replace-sowmedia.php.

 2. Upload dit bestand via FTP in de root op de server van je live site.

 3. Start het Search & Replace script. Dat doe je door in de webbrowser de naam in te typen waar het bestand te vinden is. Bijvoorbeeld: http://www.klant.nl/search-replace-sowmedia.php.

 4. Je moet nu drie stappen doorlopen. Bij de vierde stap wordt gevraagd naar de url van de ontwikkelomgeving (search url) en de url van de live omgeving (replace url). Klik op de knop Submit Search String en voer de Search & Replace uit.

Update 25-4-2013: We zijn de plugin WP Migrate DB tegengekomen. Met deze plugin kan je op je ontwikkelomgeving een search & replace uitvoeren (inclusief serialized data) en deze downloaden. Daarna kan je de de gedownloade database uploaden via Adminer (stap 4).

301 Redirects via de plugin Redirection

301 Redirects via de plugin Redirection

Wanneer er al een website op het domein stond, adviseren we je sterk om met Redirects bezoekers en de Google zoekmachine naar de nieuwe pagina’s te verwijzen. Google heeft je website geindexeerd. Pagina’s krijgen een waarde van Google. Op het moment dat je de website wijzigt, verdwijnen deze url’s. Dat is een doorn in het oog van Google, want de zoekmachine wil geen bezoekers naar niet bestaande pagina’s doorverwijzen. Daarom adviseren we je om de oude pagina’s te redirecten (301) naar nieuwe pagina’s. Dat kan bijvoorbeeld met de plugin Redirection.

 • Maak voordat je gaat verhuizen een lijst met url’s. Je kan ook in Google zoeken naar je eigen domein. Type dan in het zoekscherm site:www.klant.nl. Je krijgt dan links te zien naar pagina’s van je eigen website.
 • Installeer de plugin Redirection.
 • Wijs via de plugin alle oude url’s aan nieuwe url’s toe. Zo voorkom je dat bezoekers en zoekmachines op een ‘404 Niets gevonden’ pagina uitkomen.
 • Vergeet niet om a) de .php bestanden van Adminer en Interconnectit altijd te benoemen en b) de bestanden van Adminer en Interconnectit weer van je server af te halen! Tenzij je gehackt wil worden…
 • Tip van onze collega Luuk: “Schakel voor een verhuizing ook altijd eventuele caching plugins uit (o.a. WP Super Cache).

Alternatief: gebruik een plugin

Er zijn plugins beschikbaar die je kunnen helpen met het verhuizen van je website. We hebben hier gemengde ervaringen mee. Een bekende plugin is bijvoorbeeld BackupBuddy. In onze ervaring loopt deze plugin echter vaak tijdens het migratieproces. We vermoeden dat BackupBuddy en soortgelijke plugins problemen hebben om zichzelf mee te moeten verhuizen. Daarin gaat vaak iets mis lijkt het. Als we toch een plugin gebruiken, dan gebruiken we de plugin Akeeba. Hierbij het stappenplan voor het gebruik van Akeeba:

 1. Op oorspronkelijke website de plugin installeren, backup maken, en downloaden;
 2. Op nieuwe website plugin installeren, backup uploaden via FTP en via plugin uitpakken;
 3. Vervolgens wordt je door een search&replace script gewandeld, dat wijst voor zich;
 4. Daarna is de website verhuisd.
 • Benjamin schreef:

  Het gebruik van XCloner maakt het leven veel eenvoudiger!
  http://wpstartpage.com/wordpress-backup

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Ha Benjamin, ik had ervan gehoord, maar nog niet uitgeprobeerd. De keren dat ik vergelijkbare tools uitprobeerde werkte het net niet goed. Is dit jouw plugin?

 • Robert Lindeboom schreef:

  Bedankt voor deze handige stappen.
  Ik heb voor mezelf de volgende notities toegevoegd:
  – Bij 1: een backup via Adminer of Mysql is denk ik betrouwbaarder dan via een plugin.
  – Stap 3 en 4 zijn niet nodig bij het verhuizen vanaf een subdomein of een submap naar het hoofddomein.
  – Na stap 5 vond ik nog enkele sporen van …/subdomains/httpdocs/… Zoek na een verhuizing vanaf een subdomein in de database voor de zekerheid nog een keer naar sporen van dit oude adres.
  – Stap 7: Controleer ‘Instellingen -> Media’. Sla ‘Instellingen -> Permalinks’ opnieuw op. Controleer de gegevens bij ‘Instellingen -> Lezen’ en ‘Instellingen -> Algemeen’.
  – Een handige en overzichtelijke plugin voor het maken van 301-verwijzingen is http://wordpress.org/plugins/simple-301-redirects/

  Niet geprobeerd, maar ik werd elders gewezen op http://wordpress.org/plugins/wp-migrate-db/ en http://wordpress.org/plugins/duplicator/#!. Mogelijk een handige plugin voor het verhuizen.

 • Erik schreef:

  Ik heb deze getest op een test-omgeving: http://wordpress.org/plugins/duplicator/# werkt ideaal!
  Scheelt een hoop tijd en gedoe. Wat zijn jullie ervaringen?

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Erik, we hebben meerdere tools getest om websites te dupliceren. Tot op heden ging het nooit vlekkeloos. Daarom zijn we ermee gestopt. Wellicht is deze plugin de uitzondering die de regel bevestigt. Laat het ons (en andere websitebezoekers) weten als je er meer ervaring mee hebt.

 • Eline Ploum schreef:

  Gisteren heb ik dit getest en vanmorgen bleek de nieuwe website goed te werken. Echter, als ik naar pagina’s ga zoals contact dan krijg ik de melding : “Error establishing a database connection.”
  Ik heb dit opgezocht op Google en het antwoord dat ze me geven is het aanpassen van de wp-config.php. Dit bevatte op zowel de ontwikkelpagina als op de nieuwe pagina de databasegegevens van de nieuwe server. Waarom kan het dan toch zijn dat het niet lukt? de nieuwe site staat wel ver weg ( http://www.mijnsite.nl/public_html/map-wordpress) en is geredirect naar http://www.xlmode-soestdijk.nl. Ook heb ik geen idee hoe ik mijn admin-panel van WordPress kan benaderen. Ik zou heeel blij zijn met hulp!

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Hoi Eline, je contactpagina verwijst naar http://xlmode-soest.hostei.com/wordpress-astrid/?page_id=7. Wellicht nog je ontwikkelomgeving? Als je de url in het menu aanpast, zou het probleem verholpen moeten zijn.

 • Eric Gouda schreef:

  De interconnectit tool is blijkbaar helemaal gewijzigd, je hebt nu een hele map nodig en met andere stappen. Op de een of andere manier werkt het niet. Het script geeft aan vele strings vervangen te hebben maar er blijven verwijzingen naar de ontwikkelsite in staan, m.n. in de tabel wp_options.
  Ik heb weinig ervaring met website management systemen, omdat ik de site meestal helemaal zelf programmeer, maar ik vind het een buitengewoon klungelig gebeuren. Waarom zou je verwijzingen willen of moeten gebruiken naar het domein, alles binnen je site is relatief.
  ‘k zal op zoek moeten gaan naar betere tools om de zaak te fixen. Adviezen?

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Eric,

  Het is inderdaad wat gedoe om de website snel te verhuizen, vandaar ook dit artikel. Wat voor verwijzingen kom je tegen? Niet elke voorkomende verwijzing naar de oude domeinnaam is per se funest, want er worden soms ook logs opgeslagen in de database. Je kan anders eens proberen om de search & replace te doen zonder http:// ervoor. Let er natuurlijk wel op dat je altijd eerst een backup maakt. Je kunt op de website van Interconnectit overigens nog steeds de oude versie downloaden (versie 2.1.0).

 • Remco schreef:

  …en mocht iemand die niet een geboren techie is zich ooit afvragen hoe je een WordPress website in een ontwikkelomgeving ontwikkelt op dezelfde server als de doellocatie, maar dan tijdelijk met behulp van een subdomein, zoals [test.hoofddomein.nl], en vervolgens naar de doellocatie, de locatie van de oude website moet verplaatsen…

  Ondanks alle lastige verhalen en net niet helemaal te volgen vele stappen op codex.wordpress.org en consorten: dat is verrassend simpel. Alleen kun je wel heel erg schrikken als je overladen wordt met witte schermen en anderhalve foutmelding. Als het het eerste uur niet werkt. Om vervolgens met de parels op je voorhoofd alles weer terug proberen te zetten, aan files en instellingen, met de angst iets te vergeten. Maar over dat eerste uur: er zijn (kleinere) hosting providers die niet à la minute maar per uur grove (DNS- etc.) wijzigingen doorvoeren. Dus laat je vooral niet gek maken, en zorg altijd dat je alles geback-upt hebt. Zowel de website files als de database. Op de juiste manier. Daarin zijn de tips overigens prima en legio.

  Ik zit nu echter zelf wel met het probleem (wat ik net omschrijf is van de afgelopen avond) dat alle interne links foutief verwijzen naar het subdomein, en dat de afbeeldingen lijken te zijn verdwenen. De foutmelding bij inloggen in je WP admin panel schrikt je ook even af, maar die instellingen zijn goed vindbaar in wp-login.php via FTP: die staan standaard nog ingesteld op/naar dat tijdelijke subdomein.

  En aan Steve en Erwin, voordat ik weer verder ga met wat-zal-ik-nu-weer-tegenkomen, complimenten voor jullie site, what you’ve done with the Enfold place, en voor de informatie erop. Meermaals al tegenaan gelopen en meermaals nuttig gebleken. Thanks!!

  Cheers!

 • Steve Lock schreef:

  Ha Remco,

  Bedankt voor je complimenten, leuk om te horen. Wat betreft je pareltjes zweet; heb je de search-and-replace uitgevoerd met de Interconnectit tool? Daarmee zou je dan namelijk ook geen last meer moeten hebben van ontbrekende of foutieve links. En – inderdaad – niet vergeten te backuppen!

 • Jan schreef:

  mooie hand-out. Maar waarom niet net wat explicieter beschreven? Welke DB gegevens vervang je met wat? En op welke locatie installeer je Adminer. In de ontwikkelomgeving of op de doellocatie. Door het gemis van deze informatie blijft het toch weer een try and error verhaal

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Beste Jan, bedankt voor je feedback. Ik heb toegevoegd waar Adminer geinstalleerd dient te worden. Wat betreft de database, dat staat er volgens mij in. Zowel in tekst als in een afbeelding: Download het bestand en vervang alle database gegevens (DB_NAME, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_HOST). Succes!

 • Teun schreef:

  Hoi,

  Erg handig artikel, bedankt!

  Ik had een ontwikkelomgeving ingericht op http://domein.nl/v2 en heb alle stappen doorlopen met Duplicator om de wordpress installatie te clonen naar de root dir. De site werkt en alle pagina’s, afbeeldingen en plugins ook. Helaas werken alle links niet. Het vreemde is, dat ze wel gewoon linken naar de nieuwe locatie (dus zonder /v2/ ertussen)

  De foutmelding die ik krijg is: Error occurred: 404 – not found

  nieuw: http://communicerenenzo.nl
  oud: http://communicerenenzo.nl/v2

  Heb ik iets over het hoofd gezien? Ik heb met interconnectit een find & replace gedaan maar er wordt niets gevonden.

  Met vriendelijke groet,
  Teun

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Ha Teun,
  Het overzetten lijkt goed gegaan te zijn. Hij genereert nu een 404 vanuit Hostnet. Dus niet via WordPress. Waarschijnlijk ligt de oplossing in het aanpassen van het htaccess bestand en daarna het opnieuw configureren van de permalinks. Zie anderen die dit probleem ook bij Hostnet hadden: http://nl.forums.wordpress.org/topic/permalinks-404-na-wijzigen-structuur.
  Succes!

 • Teun schreef:

  Bedankt voor je reactie Erwin. Het was blijkbaar al die tijd al goed gegaan. Het was een caching probleem. Van de ene op de andere dag was het probleem verholpen. Raar!

 • Ed schreef:

  Ik heb dit stappenplan toegepast om een productiesite naar een testomgeving te verplaatsen.
  Het goede, na verplaatsen krijg ik de beginpagina van mijn site. Ook kom ik gewoon in het dashboard en kan ik pagina’s bewerken. Dus concludeer ik dat de db aanwezig is en werkt.
  Het voor mij onverklaarbare, bij alle andere pagina’s die ik via mijn startpagina via het menu aanroep verschijnt de melding “the requested url is not found on this server”. Is er iemand die mij verder kan helpen. Ben dankbaar voor elke reactie.

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Beste Ed, het lijkt erop dat je server niet staat ingesteld op permalink ondersteuning (mod_rewrite). Zie ook: http://codex.wordpress.org/nl:_Permalinks_gebruiken.

 • normanveens schreef:

  Beste Erwin,

  Alleereerst ben ik een dummy maar ga het toch proberen. Een wordpress site bouwen. Ik gebruik een internetadres bij trans..huppeldepup voor een maand en heb daar door hun wordpress op laten zetten.

  Deze moet dus straks verhuisd worden. Werkt het niet met de volgende stappen?
  extra: exporteren/importeren

  1 wordpress/dashboard/extra/exporteren (bestand op bureaublad)
  2 wordpress voorinstalleren op nieuwe domein
  3 nieuw domein/wordpress/dashboard/extra/importeren (bestand vanaf bureaublad)

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Hoi Normaveens,

  De exporteren/importeren functie heeft betrekking op de content alleen, dus niet op de website (het geheel van bestanden en database). Je kopieert inhoud van de ene WordPress installatie naar de andere. Dit artikel gaat over het verhuizen van de gehele WordPress installatie.

 • normanveens schreef:

  Ok, gelukkig maar. Bedankt voor je reactie.

 • eric Horstman schreef:

  Hoi Erwin,
  Allereerst, prachtige website met veel nuttige info ! Dank daarvoor.
  Omdat ik zelf graag de ervaringen van anderen lees en me daarmee oriënteer zelf ook maar een bijdrage: De laatste weken 6 websites overgezet van een hostingprovider naar een eigen server alles met behulp van de al eerder genoemde plug-in Duplicator. in één woord, fantastisch! De plug-in is nog in Bêta versie, maar heb geen enkele fout kunnen ontdekken, integendeel, de plug-in wijst me op een aantal interessante zaken op mijn eigen websites. helaas nog niet mogelijk om een multisite in één keer over te zetten.

 • Tizz schreef:

  Hoi Erwin,
  Bedankt voor je duidelijke uitleg. Ik ga je stappenplan volgen. We gaan dinsdag een website van een onwikkeldomein live zetten. Hosting is op dezelfde server. Klopt het dat ik eigenlijk alleen de bestanden hoef te kopieren vanwege back-up? Maar met het veranderen van de gegevens eigenlijk al het gewenste resultaat kan bereiken??

  Daarnaast nog een vraag over de 301 redirect. Ik heb het overzicht van de domeinnamen gemaakt, oud en nieuw. Stel ik dit in bij de oude website of bij de nieuwe?

  Mvg,

  Tizz

 • Beste Tizz, waarschijnlijk kan je in jouw situatie de bestanden via de ftp naar de juiste map kopiëren. Dat scheelt, maar ik heb te weinig informatie om het echt te beoordelen. Sowieso moet je nog een search en replace in de database doen.

  De 301 redirects kan je het beste instellen via de nieuwe website.

 • Wendy Beekhuizen schreef:

  Super bedankt! Dit artikel heeft mij geholpen mijn wordpress pagina om te zetten van subdomein naar hoofddomein. Hiervoor was stap 3 en 4 voor mij niet nodig omdat deze al in de root stond. Ik heb een uur over stap 5 gedaan omdat deze waarschijnlijk is vernieuwd. Het is hierbij onduidelijk waar en wat je moet downloaden op de website. “Ga naar de Github pagina en sla de pagina op als php bestand (rechtermuisknop, opslaan als). Kies een specifieke naam en laat deze naam eindigen op .php: bijvoorbeeld search-replace-sowmedia.php.” Geen idee wat hiermee bedoeld wordt. Ik heb de hele map die ik gedownload had in mijn ftp gegooid en die aangeroepen in de URL.

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Wendy, bedankt voor deze feedback. We hebben stap 5 aangepast naar de nieuwe situatie. Nu is deze hopelijk weer wat helderder! Fijn dat het toch gelukt is.

 • Wendy Beekhuizen schreef:

  Hoppa, tweede website binnen 10 minuten omgezet! Helemaal top.

 • Joyca Kuijpers schreef:

  Ik ben een hele tijd bezig geweest met het zoeken naar hoe het precies werkte om een WordPress site over te zetten naar een ander domein. Met dit stappenplan is het me zonder problemen gelukt! Super!

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Joyca, dat horen we graag, mooi dat het gelukt is!

 • Ton van der Valk schreef:

  Goede, maar verouderde handleiding! DB uploaden kan toch gewoon met importfunctie van phpMyadmin? En search & replace kan ook achteraf in de nieuwe omgeving met de plugin Better search replace. Redirect heb ik dankbaar gebruikt.

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Ton,

  Bedankt voor je feedback! We hebben dit artikel geschreven met als doel dat dit op zoveel mogelijk hosting omgevingen te gebruiken is. PhpMyAdmin is zeker een goede tool, maar niet elke hosting provider biedt PhpMyAdmin voorgeïnstalleerd aan, vandaar dat we het eenvoudiger te installeren Adminer noemen. We hebben het artikel aangepast om ook PhpMyAdmin als alternatief te benadrukken, bedankt!

  De plugin Better Search Replace gebruiken is ook zeker een optie, maar wanneer de domein met de verhuizing ook verandert, lukt het soms niet om op de nieuwe omgeving in te loggen in WordPress vóórdat je de Search & Replace hebt uitgevoerd. Vandaar dat we adviseren om deze actie buiten WordPress om te doen in stap 5.

 • Sandra schreef:

  Hoi,

  Ik wil mijn website verplaatsen van http://www.subdomein.hoofddomein.nl naar http://www.hoofddomein.nl. Net iets anders als de situatie die jullie schetsen hierboven. Zijn hiervoor alle 5 bovenstaande stappen noodzakelijk?

  Via mijn webhost heb ik onderstaand stappenplan ontvangen:
  ——————
  https://www.hosting2go.nl/klantenservice/wordpress/wordpress-installatie/wordpress-submap-toch-bereikbaar-via-hoofddomeinnaam/.

  Let wel op dat u het volledige adres van het subdomein moet invullen in het index.php bestand en dit is /home/vhosts/uwdomeinnaam/subdomains/subdomeinnaam/httpdocs/wp-blog-header.php en dat het .htaccess bestand naar de map httpdocs van het hostingpakket gekopieerd moet worden.
  ——————
  Het is me helaas nog niet gelukt om de boel werkend te krijgen.
  Wat is beter: de hele site te verhuizen naar de root folder of om m op het subdomein laten staan?

 • Hoi Sandra, Het is dus wel beter om hem naar de root folder te verplaatsen. Als je de website verhuist op je server, hoef je niet de database te verhuizen. Dat scheelt. Ook het verplaatsen van de bestanden gaat makkelijk. Dus het is makkelijker, maar bovenstaande stappen moeten wel uitgevoerd worden.

 • Sandra schreef:

  Hoi, dank voor de reactie!

  Ik ben begonnen met de verhuizing maar loop vast.

  Stap 1,2 en 3 gedaan.

  Als ik stap 4 uitvoer moet ik op Admirer inloggen met de oude database gegevens en dan de database importeren? Komt ie er dan niet dubbel in?
  Op mn subdomein kan ik nu niet meer inloggen in de dashboard, maar op het hoofddomein ook niet. Zie http://www.movendoleefstijlcoaching.nl. De layout ziet er ook niet uit nu.

  Wat gaat er fout? Ik hoop dat je me verder kan helpen.

 • Hoi Sandra,
  Het lijkt erop alsof je stap 4 niet hoeft te doen, omdat de database wel wordt aangesproken. Het probleem lijkt nu te zitten in stap 5. Dat vermoed ik tenminste. Overal op je website beginnen de interne links met ‘http//www’. Er lijkt dus een dubbele punt na de http te missen. Ik vermoed dat dit de reden is dat de css ook niet goed wordt ingeladen en dat je daarom de website zo te zien krijgt.

  Wat kan je nu doen?
  A. Inloggen via Adminer. Als je de inlog niet meer weet, ga via de ftp naar het wp-config.php bestand in de root en daar staan je inloggegevens.

  B. Het is lastig om te zeggen welke Search & Replace je moet doen, omdat ik niet de geschiedenis en de database ken. Maar probeer een search en replace uit te voeren waarmee de dubbele punt in de urls komen te staan en kijk of dat het probleem oplost.

 • Sandra schreef:

  Aha, die dubbele punt heb ik over het hoofd gezien. Bedankt voor het meekijken!
  Ik ga het vanavond aanpassen en kijken of het dan wel werkt.
  Zou je dan ook gewoon moeten kunnen inloggen op het dashboard door /wp-admin achter de domeinnaam te plaatsen?

 • Ja, dat moet dan ook kunnen.

 • Sandra schreef:

  Het is gelukt :)
  Ik heb stap 4 toch ook moeten doen. Nog een vraagje..ik kan de gehele inhoud van het subdomein toch wel weggooien van de server nu? Bij stap 3 moet het aangepaste wp-config bestandje zonder database benamingen terug gezet worden naar die map, maar heeft nu geen invloed meer op de website toch?
  Bedankt!

 • Hoi Sandra,

  Ik denk het wel, maar op dit detailniveau durf ik van afstand geen uitspraken te doen om te voorkomen dat je iets weg gooit wat je beter niet kan weg gooien. Je zou iets weg kunnen halen met een backup op je computer, zodat je het kan terug plaatsen als het toch niet weg gegooid had mogen worden.

 • Donny schreef:

  Hoi,

  Ik wil een website verplaatsen of kopieren naar een nieuw domein. Momenteel staat de website op http://www.donnykool.nl. Deze wil ik verder ontwikkelen op http://www.palmtoolsets.nl. Ik loop alle stappen door en het gaat allemaal goed tot stap 4. Ik upload mijn .sql bestand van donnykool.nl in het de adminer, maar geeft de volgende error:

  Service Temporarily Unavailable
  The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

  Ik zou niet weten wat ik verkeerd doe. Heb jij misschien een idee?

 • Hoi Donny, Ik zou voor deze melding contact opnemen met je hostingbureau. Ik kan uit de melding niet halen dat jij zelf iets fout doet.