Case

Fantastische core vitals voor Onderwijs van Morgen

Malmberg was toe aan een redesign van onderwijsvanmorgen.nl, hét platform voor professionals in het basis-, voortgezet en middelbaar onderwijs.

Klantvraag en onze oplossing

Op onderwijsvanmorgen.nl kunnen onderwijsprofessionals terecht voor belangrijke content in hun vakgebied. Belangrijk voor Malmberg was dat alle bestaande waardevolle content uit de afgelopen jaren behouden zou blijven, én dat de website een stuk sneller en gebruiksvriendelijker zou worden.

Onze oplossing? Een prachtige, razendsnelle nieuwe WordPress website met de revolutionaire Gutenberg editor, een overzichtelijke sitestructuur, de beste webtechnieken én behoud van alle oude content!

Van grafisch ontwerp naar WordPress website

Een prachtig grafisch ontwerp verdient geweldig gebruiksgemak. We hebben het ontwerp daarom nauwkeurig overgenomen en naadloos geïntegreerd in de Gutenberg editor van WordPress. Hierdoor hebben we een prachtig platform gecreëerd met een optimale gebruikers- én bezoekerservaring. We hebben maatwerk oplossingen gebouwd en toegevoegd om ervoor te zorgen dat de website perfect aansluit op de wensen van Malmberg en haar gebruikers. Met ons maatwerk en oog voor detail hebben we een platform gecreëerd dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook gemakkelijk te gebruiken voor bezoekers van alle niveaus.

malmberg vitaliteit website

“Ondanks de enorme omvang is onderwijsvanmorgen.nl dankzij Sowmedia een stuk sneller geworden!

River de Graaff
Hoofdredacteur Onderwijs van Morgen

Zoekmachine-optimalisatie

We hebben gewerkt aan het optimaliseren van de site vitaliteit (ook wel PageSpeed of Page Experience genoemd) door bij de bouw van de website grondig rekening te houden met de beste technieken. Dit heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de prestaties van de website. Bekijk hiernaast de indrukwekkende resultaten voor én na de livegang! Ons team heeft hard gewerkt om de gebruikerservaring te verbeteren en de navigatie op de website te stroomlijnen, zodat bezoekers gemakkelijker kunnen vinden wat ze zoeken. Met deze verbeteringen zijn we ervan overtuigd dat de website nog aantrekkelijker is geworden voor onze klanten.

Gemakkelijk content beheren met tientallen auteurs

Met de gebruiksvriendelijke Gutenberg editor is de WordPress website veel beter te beheren. Content is eenvoudig binnen de gedefinieerde huisstijl aan te passen. Het gemak voor de auteurs is enorm toegenomen, omdat ze tijdens het bewerken direct zien hoe de pagina eruit komt te zien.

Onze oplossing is niet alleen een technisch hoogstandje, maar zorgt er ook voor dat dagelijkse taken voor de tientallen auteurs veel gemakkelijker worden gemaakt. Door gebruik te maken van de geavanceerde Gutenberg editor, kunnen auteurs snel en eenvoudig blokken op de website verslepen en zelfs teksten kopiëren en plakken uit Word. Dit bespaart waardevolle tijd en maakt het beheren en plaatsen van content een fluitje van een cent.

“Het mooie van dit project is dat alles bij elkaar samenkwam; gebruik maken van de nieuwste technieken, een prachtig ontwerp én een mooie organisatie om voor te werken.”

Daan Hegman
WordPress developer bij Sowmedia
Daan

Koppeling met ledenadministratie

Voor onderwijsvanmorgen.nl hebben we een koppeling gebouwd met Auth0 en Salesforce, waardoor gebruikers zich eenvoudig kunnen inschrijven voor nieuwsbrieven of tijdschriften. Met deze koppeling kunnen gebruikers zich ook aanmelden via het centraal inlogsysteem van Malmberg. Zo komen de gegevens uit Salesforce, Auth0 en onderwijsvanmorgen.nl automatisch samen in een overzichtelijk profiel.

Ook een nieuwe website voor je organisatie nodig?

Ons team van ervaren WordPress experts staat voor je klaar!