De beste hosting voor WordPress websites

Dit is artikel is herschreven in februari 2016. Lees voor de meest actuele informatie onze nieuwe Managed WordPress hosting vergelijking.

Een goede WordPress website begint met goede hosting! Er zijn duizenden bedrijven die je WordPress website kunnen hosten, maar welke zijn nou goed? In dit artikel delen we onze ervaringen met de hostingbedrijven waarmee wij en onze klanten samenwerken.

Waar moet je op letten bij de keuze voor een hostingbedrijf?

Zowel voor je bezoekers als voor Google is snelheid belangrijk. Niemand heeft belang bij een trage website. Je ziet dat de snelheid van het internet steeds belangrijker wordt voor grote zoekmachines. Websites die traag laden worden niet bovenin de zoekresultaten geplaatst, omdat zoekmachines de beste en snelste gebruikerservaring willen bieden aan bezoekers. Zowel Google als Yahoo hebben tools beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en webmasters om websites op snelheid te analyseren. Google geeft de laatste jaren openlijk aan steeds meer naar snelheid te kijken bij het ranken van websites.

WordPress is een prachtig Content Management Systeem (CMS), maar staat niet bekend als het snelste systeem. Enerzijds kan je zelf je website optimaliseren. In het blog Verbeter de snelheid van je WordPress website zijn we ingegaan op hoe je je website sneller kan krijgen. Anderzijds bepaalt de hosting in grote mate de snelheid van de website. Het is dus aan te bevelen om goed te letten op snelheid van de server wanneer je een hostingbedrijf zoekt .

Tot nu toe is de serverlocatie voor Google een belangrijke factor geweest om je website te ranken. Dus staat je website op een server in Nederland, dan is dat positief voor de ranking van je website in Google.nl. De laatste jaren hamert Google steeds meer op snelheid van websites als belangrijke rankingfactor. Dit staat op gespannen voet met de locatie van de server. Staat je website op een server in Amsterdam, dan hoeft dit niet per se te betekenen dat je website sneller is ten opzichte van een server in Londen. Het laatste formele dat Google hierover heeft gezegd was in een video van Matt Cutts uit 2009. Hij liet toen weten dat de serverlocatie er nog steeds toe doet, maar dat het ook slechts een van de rankingfactoren onder vele anderen is.

Tot voor kort hebben we altijd belangrijke Nederlandse websites in Nederland gehost. De laatste tijd maken we steeds vaker keuze om ongeacht de serverlocatie te kiezen voor snelheid. Dit is conform het beleid van Google die steeds grotere waarde hecht aan snelheid. Als we een keuze hebben, dan kiezen we wel voor een server dichtbij. Voor Europese website prefereren we bijvoorbeeld een server in Londen of München boven een server in New York.

WordPress is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ook voor hackers. Regelmatig worden we gevraagd om WordPress websites te dehacken. Je kan met simpele maatregelen zelf je WordPress website beveiligen. Aan de andere kant heeft je hostingbedrijf een belangrijke rol in het weren van hackers. Een goed hostingbedrijf monitort wat er op de server gebeurt: inlogpogingen, serverbelasting, gewijzigde php-bestanden, gebruikte plugins, wachtwoorden, uptimemonitorting, etc. Je kan niet verwachten dat een goedkoop hostingbedrijf, waar je een paar tientjes per jaar betaalt, hier veel tijd aan kan besteden. In de praktijk is het overigens ook zo dat dure hostingbedrijven vaak niet gericht zijn op veiligheid. In dit artikel bevelen we hostingbedrijven aan waarvan we weten dat veiligheid een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is.

Juist van je hostingbedrijf heb je service nodig. Tijdens de ontwikkeling van je website kan je tegen allerlei problemen aanlopen die je samen met het hostingbedrijf moet oplossen. Bij een goed hostingbedrijf kan je iemand bellen of wordt er binnen enkele uren via een ticketsysteem gereageerd. Een goed hostingedrijf gaat verder dan alleen antwoorden geven. Ze proberen de problemen te verhelpen. Stel dat je bijvoorbeeld een website moet verhuizen. Een goed hostingbedrijf doet dit voor je. Of ze helpen je wanneer het niet lukt. Traditionele hostingbedrijven doen dat vaak niet. Zij houden zich niet met jouw website bezig. In onze beleving neemt een goed WordPress hostingbedrijf deze stap wel en helpt je waar je er zelf niet uitkomt.

De wijze waarop backups worden gemaakt is belangrijk bij de beoordeling van hosting. Belangrijk is of backups automatisch worden gemaakt, hoelang ze worden bewaard en hoe makkelijk het is om een backup terug te zetten. Naast het maken van automatische backups is het handig als je handmatig backups kan maken. Bijvoorbeeld wanneer je de website wilt updaten terwijl je daarvoor al aanpassingen hebt doorgevoerd.

Gespecialiseerde WordPress hosting

Voor goede hosting moet je bereid zijn te betalen. We gaan er vanuit dat je hier budget voor (over) hebt. Mocht dit niet zo zijn, scroll dan naar beneden en lees welke goede hosting je kan krijgen voor minder dan € 10 per maand.

Sowmedia verkoopt hosting in combinatie met beheer. We gebruiken daarvoor hosting van één van onderstaande partijen. Hieromheen leveren we de serviceschil: updates van WordPress, updates van plugins, telefonische helpdesk, extra backups, etc.
Lees meer over de Sowmedia Premium hosting & beheer pakketten

1. WP Engine

wp-engineWP Engine is een bedrijf uit Texas met volledige focus op WordPress hosting. WP Engine is erg populair. Ook wij hebben erg goede ervaringen. Qua snelheid prefereren we Pagely. WP Engine is goedkoper als je meerdere websites host en heeft een uitstekende backend met onder andere de mogelijkheid om van elke website een staging server (testomgeving) op te zetten.


 • Snelheid

  WP Engine maakt gebruik van de EverCache Technology. Dit maakt websites substantieel sneller. Het enige voorbehoud is dat de cache vooral goed werkt als je veel bezoekers hebt op je website. Websites met minder dan 200 bezoekers per dag hebben weinig baat bij de caching, omdat elke pagina om de 10 minuten uit de cache wordt verwijderd. Als pagina’s minder dan 1 keer per 10 minuten worden bekeken, dan wordt dus de ongecachte versie opgeroepen.

 • Serverlocatie

  WP Engine heeft servers in de Verenigde Staten (Midwest), Europa (Londen) en Azië (Tokyo). Je kan voor je account één van deze servers kiezen. Alle websites binnen dit account staat op deze serverlocatie.

 • Veiligheid

  WP Engine heeft een actief veiligheidsbeleid. Zo houden ze onveilige plugins buiten de deur. Ze zorgen er ook voor dat bots niet lukraak kunnen proberen in te loggen. En WP Engine zorgt voor een gecontroleerde update wanneer er een nieuwe versie van WordPress verschijnt.

 • Service

  Via een ticketsysteem en live chat kan je je problemen bij WP Engine neerleggen. De responstijd is goed; over het algemeen binnen een dag. Positief is dat ze echt de tijd nemen om je problemen op te lossen; ook als een probleem niet helemaal bij hun ligt.

 • Backup

  WP Engine heeft een uitstekend backupsysteem. Dagelijks worden er automatisch backups gemaakt. Je kan in de beheeromgeving zelf ook extra backups maken. De backups worden meer dan vijf weken bewaard. Het maken en terugzetten van backups is zeer eenvoudig.

 • Prijzen

  Pakketten zijn beschikbaar vanaf $ 29 per maand (1 website). Voor $ 99 per maand kan je tien websites hosten.

2. Savvii

savviiSavvii is een bedrijf uit Nijmegen dat zich gespecialiseerd heeft in WordPress hosting. Het bedrijf is een spin-off van een hostingbedrijf dat al actief is sinds de jaren negentig. Vanuit die hoedanigheid is er veel ervaring aanwezig. Op het vlak van WordPress zijn ze relatief nieuw. Savvii is achter de schermen nog hard bezig met de automatisering van alle systemen. Wanneer je meerdere websites wilt laten hosten is Savvii in onze ogen goedkoop ten opzichte van de kwaliteit die ze leveren. Wat ons betreft dus een veelbelovend hostingbedrijf!


 • Snelheid

  Savvii maakt gebruik van NGINX, phpAPC en Varnish caching. Dure woorden om uit te leggen dat ze goed hebben nagedacht over snelheid optimalisatie. In testen scoren ze vooral goed op de Time to First Byte. Dat is de tijd die nodig is om respons van de server te krijgen. Snelheid gegarandeerd dus.

 • Serverlocatie

  Savvii maakt gebruik van servers die in Londen staan.

 • Veiligheid

  Savvii zorgt voor automatische updates van WordPress, heeft een hardware firewall, brute force prevention en dagelijkse scans op infecties & backdoors. Mocht er toch iets gebeuren, dan repareren zij de website voor je.

 • Service

  De organisatie is erg servicegericht en bereid om verder te gaan dan de vraag die we stelden. Doordat ze nog relatief jong zijn, merkten we wel dat de respons minder gestructureerd verliep dan bij andere organisaties.

 • Backup

  Savvi maakt automatisch een dagelijkse backup en bewaart deze twee weken. Je kan ook zelf backups maken.

 • Prijzen

  Savvii hosting begint bij € 29 per maand. Voor € 59 + € 6,95 per website kan je tot tien websites hosten. In dat geval ben je € 12,16 per website kwijt.

3. Pagely

pagelyPagely was een van eerste partijen die in 2006 kwaliteitshosting voor WordPress ging aanbieden.


 • Snelheid

  Standaard Varnish Caching. Daarnaast is er CDN ondersteuning. Wij halen qua snelheid de beste resultaten met Pagely.

 • Serverlocatie

  Pagely heeft servers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk (Londen). Wil je gebruik maken van de servers in Londen? Bestel dan via Pagely.co.uk.

 • Veiligheid

  Pagely heeft PRESSARMOR™ ontwikkeld, een eigen architectuur om hardware- en softwarematig WordPress websites te beveiligen.

 • Service

  Zeer goed. Je kan een ticket achterlaten. De responsetijd is goed (meestal binnen 1 werkdag). Ze gaan echt de diepte in om je probleem op te lossen en zijn proactief. We hebben getest hoever hun service gaat door ze enkele keren te vragen websites voor ons te dupliceren. Onze verzoeken werden zonder problemen uitgevoerd.

 • Backup

  Elke nacht wordt er een backup van de website gemaakt. Vanuit het beheerpanel kunnen backups makkelijk teruggezet worden. De backups worden twee weken bewaard.

 • Prijzen

  Pakketten zijn beschikbaar vanaf $ 24 per maand.

4. Synthesis

synthesisAchter Synthesis zit het bedrijf CopyBlogger, waartoe ook StudioPress en het Genesis Framework behoren. StudioPress en het Genesis Framework zijn wereldwijd bekende spelers in de verkoop van WordPress framework en themes. Zelf hebben we dit hostingbedrijf alleen getest. We hebben dus niet zoveel ervaring met Synthesis, maar omdat het een bekende speler in de markt is en ze servers in Amsterdam hebben staan, mag deze partij in dit overzicht niet ontbreken.


 • Snelheid

  De basis ligt in de architectuur van de server: Nginx, APC, PHP-FPM. In onze ervaring is de snelheid vergelijkbaar met WP Engine. Daar moet wel bij gezegd worden dat we het op 1 zware website getest hebben.

 • Serverlocatie

  Synthesis maakt gebruik van servers in de Verenigde Staten (Virginia) en Nederland (Amsterdam).

 • Veiligheid

  Websynthesis hanteert een vier-stappen aanpak voor de beveiliging van servers en websites. Het ziet er goed doordacht en degelijk uit.

 • Service

  Onze indruk is dat de service goed is voor het hostingdeel. Ze stellen wel duidelijk grenzen. We hebben een test gedaan door te vragen of ze voor ons een website wilden verhuizen. Dat soort werk hoort niet standaard bij hun service en kostte een extra bedrag om uit te voeren.

 • Prijzen

  Pakketten zijn beschikbaar vanaf $ 27 per maand.

Goedkope WordPress hosting

Veel kleine bedrijven, stichtingen en individuen hebben kleine websites, waarvoor goedkopere hosting ook voldoet. Er zijn honderden hostingbedrijven die WordPress hosting aanbieden. Basis WordPress hosting is vrij eenvoudig. Een optimale configuratie van de server is echter weinig bedrijven gegeven. In een eerdere blog over WordPress hosting adviseerden we nog om zulke websites te hosten bij bedrijven als Mijndomein, Hosting2go, Strato, Hostnet, Yourhosting. Deze bedrijven zijn in staat om tegen belachelijk lage tarieven websites te hosten. Echter, de afgelopen jaren hebben we zoveel problemen met dit type hosting meegemaakt dat we ze niet meer willen aanbevelen. In deze sectie gaan we bedrijven aanbevelen die én goedkoop zijn én in ons persoonlijke netwerk zitten.

1. .VDMi/: grote klanten, kleine prijzen

VDMi is een Rotterdams bedrijf dat gespecialiseerd is in Drupal websites. In het verleden hebben wij met hen samengewerkt bij de ontwikkeling van grote Drupal projecten. VDMi biedt hosting aan voor eigen klanten, waaronder grote organisaties. WordPress hosting is voor hen een bijproduct. Doordat de organisatie ook grote websites host, is er een goed hostingplatform aanwezig. De organisatie heeft een snelle service. En ook niet onbelangrijk, ze hebben met hun hostingpakket van € 10 per maand een zeer scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Hosting is niet hun core-business, maar een service naar klanten. Daardoor kunnen ze de prijzen bewust laag houden. Een goede aanrader dus.

Tip

Benoem bij VDMi expliciet dat je WordPress hosting nodig hebt. Zo kom je op een server terecht waar de configuratie optimaal is ingesteld voor WordPress.

2. Chessweb: kleine klanten, hoge service

Chessweb is een klein hostingbedrijf. De drijvende kracht achter het bedrijf is Luuk Schakenraad, een jonge deskundige techneut. Het plezierige aan Luuk is dat hij zeer servicegericht is. Hij kan je bijvoorbeeld helpen met het verhuizen van je website en e-mail, waarbij je website direct geoptimaliseerd wordt voor optimale snelheid op de Chessweb-servers.

Tip

Voor grotere WordPress websites biedt Chessweb een speciaal Businesspakket. Deze websites worden gehost op een server die optimaal is ingericht voor de zwaardere websites of websites met veel bezoekers.

We hebben hier onze ervaringen gedeeld. Er zijn honderden andere hostingbedrijven die we niet uitgetest hebben. We nodigen je van harte uit om je eigen positieve en negatieve ervaringen met ons te delen.

 • J.R.Koen schreef:

  Ik ben al 15 jaar een zeer, zeer tevreden klant van 123-webhost.nl. Voordelig én uitgebreide mogelijkheden. In tegenstelling tot bv. Mijndomein e.a. heb je alles zelf in de hand, zoals databases en backups maken e.d.. En héb je een keer hulp nodig, dan is die goed en snel. Van harte aanbevolen.

 • Wij sinds deze maand ook klant bij 123 webhost, en niets dan lof tot op heden!
  Je wordt zelfs buiten kantoortijden snel geholpen.
  En nog een voordeeltje voor bedrijven, doordat het bedrijf in Belgie is gevestigd hoef je de BTW niet voor te schieten.

 • simone schreef:

  Is er iemand bekend met de provider http://www.one.com
  Hebben ze ook een goede hosting van wordpress ?

  Vriendelijke groeten ,

  simone

 • Erwin van Ginkel schreef:

  @Simone. Wij hebben een relatie die One.com gebruikt. Prima product, tenzij je de diepte in wil. Wij hadden problemen bij het maken van backups & geheugeninstellingen op de server zo ik me kan herinneren. Ik zou zeggen dat het prima is voor hosting voor klein en persoonlijk gebruik, maar ik zou het niet aanbevelen voor zakelijke toepassingen. Dan zijn .VDMi en Chessweb fijner omdat je iemand kan bellen die je probleem kan en wil oplossen.

 • Ik wil reageren op het commentaar over One.com.
  One.com heeft een prima helpdesk die 24/7 bereikbaar is via chat. Alleen moet je buiten kantooruren wel in het Engels chatten, maar dat mag voor een beetje webdesigner geen probleem zijn. En als er al problemen zijn, dan worden die binnen afzienbare tijd opgelost, zoals het hoort.
  Bovendien is de prijs/kwaliteitverhouding prima.
  En nee, ik werk daar niet en krijg ook geen provisie o.i.d. ;-)

 • Gerrit Vermeulen schreef:

  Hallo Erwin, Duidelijk verhaal. Jullie site heeft vaak goede info, bedankt! Even een vraag, ik zit nu met een aantal klanten bij yourhosting en merk een tekort aan snelheid met de WordPress sites. Nu overweeg ik over te stappen naar hun managed vps systeem. Ik heb verder absoluut geen problemen met ze en vind hun helpdesk erg prettig. Zijn die andere hosts echt zoveel beter dan managed. Vps van yourhosting.
  Groet,
  Gerrit vermeulen
  IMAGING CC

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Beste Gerrit, we hebben er zelf geen ervaring mee, omdat we altijd met bedrijven werken die zelf de server configureren voor WordPress en daarop service verlenen mochten er problemen zijn. Die kennis koop je niet in met Managed VPS. Theoretisch zou de Managed VPS oplossing kunnen bijdragen aan de oplossing. Vanuit de praktijk durf ik het niet te zeggen. Misschien een andere lezer van het blog?

 • JanJMulder schreef:

  Ik ben zelf net overgestapt naar Savvii en ben zeer tevreden. Mijn site is een stuk sneller geworden en dit merk ik terug in Google rankings en bezoekersaantallen

 • freekkeesen schreef:

  Hoe kan ik zien welke webhosting services het snelst zijn dan? Ik kan geen vergelijker website vinden hierover

 • Steve Lock schreef:

  Freek, het is ook erg lastig om een algemene uitspraak te doen over de snelste webhosting service. De snelheid hangt namelijk ook heel erg af van hoe je website in elkaar steekt. Voor de ene website kan de ene hostingpartij sneller zijn, en voor de andere website spelen andere factoren weer zwaarder mee. Zie daarvoor ook dit artikel: https://www.sowmedia.nl/blog/wordpress/verbeteren-snelheid-website

  Hoe dan ook, de genoemde WordPress hosting partijen zijn een opsomming van de beste partijen. Dat wil zeggen dat ze alle zaken die je van ze mag verwachten goed op orde hebben. Ook op het gebied van snelheid zijn de besproken partijen dus goed concurrerend aan elkaar. In ons artikel melden we nog wel dat Pagely in onze ervaring de snelste ervaring geeft, en dat Savvii ontzettend goed scoort op de Time to First Byte.

 • Samantha schreef:

  Ik wil graag mijn eigen blog gaan opzetten. Heeft toevallig iemand ervaring met Neostrada?

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Beste Samantha. Wij hebben geen ervaring met Neostrada. Ze zijn erg goedkoop. Dat zou mijn vertrouwen al niet wekken. Als je weinig betaalt, hebben zij ook weinig budget voor service, snelheid servers, veiligheidsmaatregelen, persoonlijke aandacht, et cetera. Maar goed, voor elk budget wat wils.

 • seltaeb schreef:

  Bedankt voor de heldere opsomming! Ik zit al jaren bij mijndomein.nl, maar heb het idee dat het toch een (stuk) sneller kan.

  Nu lijkt chessweb.eu me erg interessant, ook omdat ze het reseller pakket en dat lijkt me toch wel erg handig. Hoe zit het met de snelheid van chessweb.eu in vergelijking met bijvoorbeeld Page.ly? En zou het een stuk sneller zijn dan mijndomein.nl?

 • Steve Lock schreef:

  Hoi seltaeb,

  Een absolute vergelijking tussen Chessweb.eu en Page.ly hebben we niet gedaan, maar ik verwacht dat Page.ly wel hogere snelheden kan halen dan Chessweb.eu. Chessweb.eu is daartentegen wel weer goedkoper biedt de mogelijkheid om te zorgen dat je WordPress website efficienter laadt. Hiervoor gebruikt Chessweb vaak cloudflare.com.

 • int schreef:

  Hallo,
  Ik wil mijn blog op WordPress hebben en moet dus een eigen webhosting en domeinnaam gaan kopen, iemand ervaring met Antagonist? En dan bijvoorbeeld een simpel basis pakket van 1 jaar?

  Groeten

 • Jan-Willem Visser schreef:

  Hoi int, ik en een andere collega hebben allebei goede ervaringen met de Antagonist. Wel raad ik je aan de Installatron te gebruiken om WordPress te installeren en te backupen. Buiten de Installatron om werken gaf weleens problemen.

 • Inge schreef:

  Hallo,

  Ik heb twee WordPress websites gehost door hostnet.nl. De service en dergelijke vind ik goed, maar ik weet eigenlijk niet hoe het met de snelheid zit. Weet iemand hier daar iets over? :)
  De snelheid van mijn website is volgens Google page speed maar 51/100. Ik probeer deze op te krikken door minifyen etc., maar zodra ik die plugin activeer in WP is opeens de hele opmaak van de website weg. Geen idee wat ik er nog aan kan doen. Maar in ieder geval vast bedankt!

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Inge,

  Hostnet is een prima partij als het gaat om prijs/kwaliteit-verhouding, zoals geldt voor de meeste prijsvechters. Eenvoudige websites draaien er prima op, maar het optimaliseren van WordPress websites is een grotere uitdaging.

  Het minifyen dat je probeert is een secuur werkje; je thema, plugins en scripts die je op je website hebt geïnstalleerd moeten elkaar niet in de weg gaan zitten. Helaas gebeurt dat soms wel. Je kan achterhalen welke plugin(s) problemen veroorzaken door de plugins één voor één uit te schakelen en te controleren of de lay-out op een gegeven moment weer werkt. Als alle plugins uitstaan dan is het thema zelf waarschijnlijk ook een veroorzaker niet helemaal geschikt.

  Je kunt meer lezen over het optimaliseren van je WordPress website in dit artikel: https://www.sowmedia.nl/blog/wordpress/verbeteren-snelheid-website

 • mikedevries286 schreef:

  Ik ben al jaren klant bij webreus.nl. Ze zijn voordelig en nooit geen problemen.

 • Jobbe Maas schreef:

  Een tijd terug ben ik getroffen door een WordPress hack en zijn er verschillende problemen met mijn website geweest. De tips op (o.a.) dit blog hebben mij veel vooruit geholpen met het beter beveiligen van mijn website, maar toch denk ik dat mijn webhost ook niet optimaal is (mede omdat deze zo goedkoop is). Mijn website wordt nu gehost bij flexwebhosting, zijn hier ervaringen mee?

  Ik wil graag overstappen op een nieuwe webhost, en had TransIP in gedachte. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Jobbe,

  Met flexwebhosting hebben we geen ervaring. TransIP is in elk geval een partij die de techniek goed op orde heeft, maar (zeker voor de goedkoopste pakketten) ook niet per se de snelste partij is. Ik weet dus niet of je daarmee een verbetering maakt.

  Misschien schikt een pakket van Savvii ook wel voor jou. Daarnaast hoorden we gisteren dat GoDaddy ook Managed WP Hosting aan gaat bieden. Deze partij willen we zelf nog goed testen, maar de eerste resultaten die we in andere reviews hebben gezien zijn veelbelovend voor de prijs.

 • Jobbe Maas schreef:

  Ik vind Savvii wel weer aan de dure kant. Daarbij heb ik redelijk veel foto’s in mijn blog en staat er ook veel mail op mijn server. Ik heb nu 1GB schijfruimte en heb daar niet meer genoeg aan. Wellicht is VDM/i of Chessweb een goede optie?

 • Steve Lock schreef:

  Ha Jobbe,

  Het basis-pakket van Chessweb biedt 1 GB, maar je kan er voor € 2,95 p/mnd een GB bijnemen, en 2,5 GB voor € 5,95 p/mnd. Zij gebruiken overigens SSD-schijven (erg snel).

  VDMI biedt geen schijflimiet (fair use).

 • leendesmedt schreef:

  One.com is goedkoop en heeft een prima support. Maar de hosting is enorm traag. Ik zoek nu om met al mijn site over te stappen.

 • Martin van Dijk schreef:

  Heeft er hier al iemand ervaring met WP Monster? wpmonster.nl/

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Martin, die hebben wij enkele maanden geleden getest, maar we waren toen nog niet heel erg te spreken over de dienstverlening en de snelheid voor de prijs die ze vragen. WP Monster stond toen nog wel in de kinderschoenen; wellicht hebben ze ondertussen al een betere service.

 • Janpieter Visser schreef:

  Beste Sowmedia,

  Leuk artikel over webhosting en wordpress, Hebben jullie al ervaringen met iXL Hosting deze bieden voor een business hosting paket van 10 euro ook vanish / NGINX caching aan. graag hoor ik wat jullie ervaringen hier mee zijn?

 • petrik schreef:

  Ik ben zelf Lid bij Versio is erg goedkoop en goede hosting kennen jullie dat ook? Wat is jullie mening erover? Hier is de link van de website: http://www.versio.nl/

 • Marcel schreef:

  Ik kom toevallig op deze pagina terecht omdat ik zoek naar een alternatief voor Versio. Ik gebruik Versio nu ruim jaar maar ben niet tevreden. Het gebeurd heel vaak dat de site enige tijd onbereikbaar is. Meestal is de site na max 15 minuten wel weer beschikbaar. Maar heel irritant

 • WP Monster schreef:

  WP Monster is inmiddels meer dan een jaar actief in Nederland en levert, zo bewijzen verschillende onafhankelijke snelheidstests, de snelste Managed WordPress Hosting van Nederland. We nodigen je graag uit je tests nog eens te proberen :-).

 • Beste WP Monster,
  We zijn bezig met een vergelijking tussen diverse hostingbedrijven. Willen jullie meedoen? We ontvangen graag een testaccount waarmee we de vergelijking gaan uitvoeren. Je kan ons mailen via [email protected]

 • Robbert schreef:

  Onlangs een pakket besteld bij wpmonster.nl.
  De service is dramatisch.

  Mijn eerste support ticket werd pas opgepakt na het sturen van een FB bericht. Daarna heb ik toch besloten om een pakket te bestellen, om het e.e.a. uit te proberen. Ook dit pakket werd niet opgeleverd. Toen ik van mijn teleurstelling kennis gaf, werd er verre van correct/onbeleefd op gereageerd. Ik heb ervaring met de hosting zelf nooit gehaald, maar op basis van deze belachelijk service is er 1 conclusie: WPmonster.nl, NIET DOEN!

 • Accept

  Hartelijke groet,
  Erwin van Ginkel

  Erwin van Ginkel*Internetmarketing en -strategie* / [email protected]

  Schiekade 133 (vierde verdieping), 3033 BL Rotterdam
  +31 (0)10 – 465 44 44
  http://www.sowmedia.nl
  [image: Sowmedia.nl]

  Op 22 februari 2016 14:46 schreef Disqus :

 • Lex Blomsma schreef:

  “Dit blog is herschreven februari 2016”, inmiddels zijn we weer 2 jaar verder en ben ik benieuwd naar de huidige stand van zaken. Ik hoor de laatste tijd veel goeds over Xel-Media, iemand ervaringen?