Websites om de beste WordPress themes te kopen

Waar koop je de beste WordPress themes in 2012?

Op 18 juni 2011 schreven we ons eerste blog waar je het beste een WordPress theme kan kopen. We hebben inmiddels voortschrijdend inzicht en komen in dit artikel met een vernieuwd advies met 25 websites waar je het beste WordPress themes kan kopen.

Update

Dit artikel is uitgebreid en herschreven met onze ervaringen van afgelopen jaar. Lees: Waar koop je de beste WordPress themes in 2013?

WordPress themes aanraders

1. Themeforest (marktplaats)
De grootste plek met kwalitatief goede themes

Themeforest is een marktplaats waar je themes van verschillende uitgevers kan kopen. Een groot voordeel is het grote aanbod van enkele duizenden WordPress themes. De kwaliteit van de themes verschilt, maar er zitten themes tussen die bij de beste horen. De prijs is met $ 35 tot $ 60 ook redelijk. Een kanttekening is wel dat we regelmatig van mensen horen we dat ze bij Themeforest door het grote aanbod de bomen het bos niet zien. Maar desondanks een terechte nummer 1, waar we regelmatig WordPress themes kopen.

Elegant themes2. Elegant Themes (ontwikkelaar)
Goedkoop en goed

Elegant themes stond in de vorige lijst ook al op twee. Veel van onze bezoekers klikten op de link. En niet voor niets. Voor $ 39 krijg je de beschikking over 76 themes. Wij zijn erg tevreden over de techniek achter de themes. Er zijn uitgebreide mogelijkheden om een portfolio te tonen en er is een goede set met shortcodes beschikbaar. Sinds juli 2012 is er zelfs een theme builder plugin beschikbaar, waarmee de gebruiker nog meer flexibiliteit krijgt. Omdat het ontwerp van veel themes er ook goed uitziet, is Elegant Themes een aanrader!

Woothemes3. WooThemes (ontwikkelaar)
Technisch sterk; vooral goed in WordPress webshops

WooThemes heeft van oudsher een sterk technisch framework achter de themes zitten. De themes werken dan ook solide; wij zijn bijna nooit tegen bugs aangelopen. WooThemes heeft de afgelopen jaren volledig ingezet op een e-commerce module, genaamd WooCommerce. Daar zijn we ook erg tevreden over. Sinds Woocommerce er is, bieden we ook aan om webshops in WordPress te bouwen. Bij WooThemes kan je themes afzonderlijk kopen of een abonnement nemen. Met het abonnement heb je voor eenmalig $125 en $ 20 per maand onbeperkt toegang tot alle themes en updates.

Update

Dit artikel is uitgebreid en herschreven met onze ervaringen van afgelopen jaar. Lees: Waar koop je de beste WordPress themes in 2013?

Mojo Themes4. Mojo Themes (marktplaats)
Themes voor business en creatieve professionals

Net als ThemeForest is MOJO-Themes een plek waar ontwikkelaars hun themes aanbieden. Het aanbod is minder groot, maar met meer dan 350 themes nog steeds niet slecht.  De prijs is met $ 39 per theme concurrerend ten opzichte van de ThemeForest themes.

Theme Trust

5. Theme Trust (ontwikkelaar)
Zakelijke markt en creatieve sector

In de vorige lijst stond Theme Trust er nog niet bij, maar we hebben ze ontdekt. Ze bieden mooi ontworpen themes aan die meegaan met de technische ontwikkelingen. De man achter Theme Trust is Henry Jones. Henry Jones heeft ook een populair blog: Web Design Legder. Daarmee toont hij de laatste ontwikkelingen op de voet te volgen.

6. CSSIgniter
Goedkope aanbieder van mooie WordPress themes

Cssigniter biedt mooie themes aan die uitgerust zijn met de laatste technieken zoals Masonry, Responsive, Single page, etc. Voor $ 39 kan je een jaar lang alle themes downloaden. Er zijn nu 30 themes en ze claimen elke maand met 2 nieuwe themes te komen. Daarmee hebben ze een scherpe prijs/kwaliteit. De themes zijn eenvoudig te gebruiken. Weinig aanpassingsmogelijkheden, maar daardoor geschikt voor beginners en voor ‘snelle websites’. Wij hebben de website van De Weerhaan met het Mustache theme van CSSIgniter in 2 uur gebouwd van a tot z.

Template Monster7. TemplateMonster
Mooie themes, vooral geschikt voor beginners

TemplateMonster biedt allerlei templates aan, waaronder WordPress. De WordPress themes zien er goed uit, maar hebben weinig technische mogelijkheden. What you see is what you get. Je zal zelf met plugins extra functionaliteiten moeten installeren, zoals Google Analytics, SEO, Shortcodes, et cetera. Je kan de themes van TemplateMonster prima gebruiken als je weinig aanpassingen wilt hebben in het ontwerp.

Organic Themes8. Organic Themes
Simplistische ontwerpen

Organic Themes is sterk qua design. De WordPress themes zijn vaak minimalistisch ontworpen. Geen poespas. Dat maakt ze erg geschikt voor een diversiteit aan doeleinden.

Organized Themes9. Organized Themes
Themes voor kerken en stichtingen

Wat gebruikers van Organized Themes vooral waarderen is de eenvoud van de themes. De ontwerpen van de themes zijn rechttoe rechtaan. Ze zijn met name bedoeld voor kerken en stichtingen. Dat wordt gewaardeerd. De backend is degelijk. Het werkt en biedt flexibiliteit om een een beperkt nuances aan te brengen. Niet meer, niet minder. Erg geschikt voor als je nog niet zo ervaren met WordPress bent.

Press7510. Press75
Themes voor videowebsites en portfolio’s 

De themes van Press75 zijn gespecialiseerd op portfolio’s voor fotografen en video websites. Jason Schuller, de persoon achter Press75 is al jaren actief op het gebied van WordPress Themes. We hebben de themes niet zelf gebruikt, maar verwachten dat ze technisch prima zijn.

PageLines themes11. Pagelines (ontwikkelaar)
Technisch sterk door Drag & drop themebuilder, responsive design en buddypress ondersteuning

De themes van Pagelines hebben een aantal technische kenmerken die ze voor ontwikkelaars erg aantrekkelijk maken: drag & drop pagebuilder, responsive design, layout control, webshop, et cetera. Je kan er zonder een regel code te programmeren een geavanceerde website mee in elkaar zetten. Pagelines is wat duurder, maar biedt grote flexibiliteit en je kan Pagelines uitproberen voordat je besluit om wel of niet te kopen.

Templatic WordPress themes12. Templatic
Themes voor diverse doeleinden

Templatic heeft een aanbod van WordPress themes voor diverse doeleinden: restaurants, webshops, corporate, et cetera. Onze laatste ervaring met Templatic is van anderhalf jaar geleden. Technisch gezien werkte het theme stabiel. Het aantal aanpassingsmogelijkheden vanuit de backend (kleuren en lettertypes) was beperkt, wat het theme geschikt maakt voor beginners.  Voordeel van Templatic is dat je een theme kan testen voordat je besluit om hem wel of niet te kopen. Zo kan je testen of het theme de flexibiliteit heeft om te doen wat je ermee voor ogen hebt.

Graph Paper Press13. Graph Paper Press
Themes voor fotografen en creatieve professionals

Ben je een fotograaf, dan moet je echt een kijkje op de website van Graph Paper Press nemen. De themes die ze aanbieden zijn vooral voor fotografen en creatieve professionals gericht. Ze komen regelmatig met nieuwe themes die van de laatste technieken zijn voorzien.

Nog meer websites waar ze WordPress themes verkopen!

Mint Themes
De WordPress themes die Mint Themes aanbiedt zijn vooral geschikt voor kerken en bands.

Frogs Themes
Met een aanbod van enkele themes een kleintje, maar wel meer dan het benoemen waard. De themes zijn stuk voor stuk sterk qua ontwerp, originaliteit en beleving.

StudioPress
StudioPress is de ontwikkelaar van het Genesis Framwork. Genesis kenmerkt zich door een uitstekende technische backend. Onze kritiek op StudioPress blijft dat het ontwerp niet goed genoeg is. Met goed zoeken kan je er een aantal mooie themes uithalen, maar het is niet goed genoeg wat ons betreft.

Themify.me
Selectie van 24 themes, die geschikt zijn op diverse doeleinden zoals portfolios, restaurants, multimedia, et cetera.

Themefuse
Verzameling van meer dan 30 themes, waarvan een aantal qua ontwerp erg aansprekend en origineel zijn.

Headway Themes
Headway is een drag & drop builder, waarmee je zelf je website kan bouwen zonder dat je hoeft te programmeren. We hebben het zelf nog niet gebruikt, maar wel positieve reacties van anderen over gehoord. Je moet wel zelf het ontwerp erin brengen; dat is bij andere themes meer voorgekookt. Dat kan een voordeel of een nadeel zijn.

Viva Themes
Verzameling van meer dan 30 themes, waarvan een aantal qua ontwerp origineel zijn.

Gabfire Themes
Ongeveer 20 WordPress themes voor diverse doeleinden, zoals restaurants, bruiloften, politiek, magazines, et cetera.

iThemes
Sinds jaar en dag is iThemes op de markt van WordPress themes aanwezig. Zij waren ook één van de eerste met een themebuilder. Ooit kocht ik daar een theme, omdat zij de enigen waren die themes met fotosliders aanboden. Echter, qua ontwerpen hebben ze zich de laatste jaren echter niet  verbeterd.

Bizzthemes
Bizzthemes biedt truim 20 themes. Interessant is dat ze de themes richten op specifieke doelgroepen zoals restaurants, consultants, haarsalons, et cetera.

Solostream
Solostream heeft een collectie van meer dan 20 themes. Je kan lid worden, waarna je alle themes kan gebruiken.

WP Zoom
Meer dan 40 WordPress themes die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.

Obox Design
30 Verschillende themes die voor verschillende type websites gebruikt kunnen worden.

NattyWP
Selectie van 39 themes.

Cloverthemes
11 Keurige themes. Interessant is dat ze de themes richten op specifieke doelgroepen zoals massagesalons, restaurants, mode, et cetera.

Themes Kingdom
26 Themes die geschikt zijn voor diverse doeleinden, zoals goede doelen, apps, portfolio’s en zelfs een Groupon site.

Yootheme
Yootheme biedt een flexibel framework aan waarmee themes gebouwd kunnen worden.

AppThemes
Appthemes maakt themes voor het verrichten van een taak, bijvoorbeeld een vacaturesite. Met hun themes spreken ze dus niches aan. Dat maakt de themes minder algemeen, maar des te interessanter voor een specifieke doelgroep.

  • Karlijn schreef:

    http://Www.designerblogs.com is ook een hele leuke voor wordpress en blogs