Beste gratis WordPress themes 2021

Elk jaar worden er weer duizenden nieuwe gratis WordPress thema’s aangeboden. Het is daarom lastig om het kaf van het koren te scheiden en het juiste thema uit de kiezen. Om het jou iets makkelijker te maken hebben we ook dit jaar weer de beste gratis WordPress thema’s voor je op een rij gezet, mét ondersteuning voor de Gutenberg editor. Zo kun je het jaar 2021 goed beginnen!

Wat is een goed gratis WordPress thema in 2021?

Gutenberg editor

Het is al een tijdje geleden dat Gutenberg de standaard editor is geworden van WordPress. Door de gebruikersvriendelijkhied, het blokkensysteem en de ‘customizability’ van de blokjes van de nieuwe editor, wordt het bewerken van je website je nog gemakkelijker gemaakt.

Omdat Gutenberg naar alle waarschijnlijkheid de onvermijdelijke toekomst is van WordPress, is het verstandig om te kiezen voor WordPress thema dat Gutenberg ondersteunt. Daarom hebben we in dit Gutenberg WordPress theme overzicht rekening gehouden met twee dingen: ze zijn gratis en volledig compatibel met de nieuwe block editor.

SEO: Mobile first

Sinds september 2020 gebruikt Google mobile-first indexering bij het crawlen van websites. Dit betekent dat de zoekmachine van Google voornamelijk de mobiele versie van een website gebruikt bij het evalueren van een pagina. In andere woorden: zoekmachines zoals Google hechten er heel veel waarde aan als je WordPress website snel laadt op mobiele telefoons.

Als je op zoek bent naar een goed gratis WordPress thema met ondersteuning voor Gutenberg, doe je er dus verstandig aan om ook te bekijken hoe ie er op de mobiel uitziet en of het thema snel laadt.

Als je een gratis WordPress thema hebt gekozen en geïnstalleerd, moet je ook bij het inrichten van je pagina’s op blijven letten of je pagina’s goed op de mobiele telefoon werken. Ook daar is de Gutenberg editor erg handig voor; je kunt namelijk tijdens het bewerken wisselen naar de mobiele versie!

Nieuwe ranking factoren 2021:

Vanaf mei 2021 gaat Google websites sterker beoordelen op basis van gebruikerservaring factoren aan de hand van ‘Core Web Vital-statistieken’. Dit omvat factoren zoals paginasnelheid, responsiviteit en de stabiliteit van content tijdens het laden.

De aanstaande Google update combineert deze factoren met eerder aangekondigde UX-gerelateerde signalen voor mobielvriendelijkheid, veilig browsen, HTTPS-beveiliging en opdringerige interstitials (tussenpagina’s of webelementen die verschijnen voor of op de mobiele webpagina die je eigenlijk wilt bezoeken, bijvoorbeeld advertenties, banners of pop-ups).

In de beste WordPress themes van 2021 hebben we dus ook rekening gehouden met deze nieuwe ranking factoren aangezien deze waarschijnlijk een groot effect gaan hebben op het rankingsysteem.

Lees in het artikel ‘Google ranking factors: wat gaat er veranderen in 2021?‘ meer over welke ranking factoren van grote invloed gaan zijn op het algoritme van Google in 2021.

30 beste gratis WordPress themes 2021


Generate Press

Meer info



Ocean WP

Meer info



Getwid Base

Meer info



Storefront

Meer info



Responsive

Meer info



Zakra

Meer info



Twenty Twenty

Meer info



Neve

Meer info



Astra

Meer info



Hestia

Meer info



Page Builder Framework

Meer info



Go

Meer info



Potter

Meer info



Digital Agency Life

Meer info



Blover

Meer info



Miyazaki

Meer info



Quna

Meer info



Hamilton

Meer info



Elementare

Meer info



Loose

Meer info



Portfolio Lite

Meer info



Enliven

Meer info



Munk

Meer info



Axiohost

Meer info



Store Commerce

Meer info



Astrid

Meer info



Music Lite

Meer info



BusinessX

Meer info



Block Lite

Meer info



Keenshot

Meer info


Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Content Security Policy inrichten voor WordPress

Helaas, maar waar: cyberbedreigingen zijn dagelijks een gevaar. Het beveiligen van jouw website is niet meer gewoon ‘een optie’. Tegenwoordig is het echt een noodzaak. Ook bij het runnen van een WordPress-site moet je voorbereid zijn op allerlei soorten aanvallen. Van brute force-aanvallen tot meer subtiele tactieken zoals cross-site scripting (XSS). Maar hoe zorg je ervoor dat je website veilig is zonder dat je de gebruiksvriendelijkheid opoffert? 

Lees verder

Wat is webhosting?

Om je website zichtbaar te maken op het internet moet je een hosting abonnement bij een provider afsluiten. Webhosting is simpel gezegd een stukje ruimte op het internet via een zogeheten webserver.

Lees verder

Waar kun je allemaal WordPress hulp vinden?

Hoewel WordPress een zeer gebruikersvriendelijk content management systeem (CMS) is, kan het nog wel eens voorkomen dat je ergens niet uitkomt. Dit kan erg frustrerend zijn en je wilt op dat moment ook niks liever dan WordPress hulp. Lees in dit artikel meer over de verschillende WordPress hulpbronnen.

Lees verder