Beste WordPress webshop themes 2022: onze top 8

Als je een WordPress webshop wilt beginnen dan heb je de keuze om hem zelf te maken of dit uit te besteden. Is dat laatste het geval? Dan kun je eens een kijkje nemen naar onze website ontwikkeling pakketten. Ben je van plan je webshop zelf te maken? Dan heb je een aantrekkelijk, snel en responsive WordPress webshop thema nodig dat ook nog eens gebruiksvriendelijk is. 

Een snel antwoord

Als je snel een webshop wil optuigen, is het een optie om te kiezen voor het Storefront thema van WooCommerce zelf. WooCommerce is één van de meest bekende open-source e-commerce plugins voor WordPress. 

Storefront is een gratis thema met een redelijk mooi design en het scoort aardig in de Google Page Experience scores, een belangrijke test voor de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van je website. Ook biedt het thema een aantal opties voor het doorvoeren van een eigen huisstijl en wordt het onderhouden door de hoofdontwikkelaars van WooCommerce zelf. Hierdoor is de integratie met WordPress en andere WooCommerce extensies erg goed.

Voordelen van een betaald thema

Als je doel is om een website grotendeels naar eigen wens in te richten, kun je het beste kiezen voor een betaald thema met een naadloze Woocommerce integratie. De meeste thema’s kosten zo tussen de 50 en 70 dollar en bieden tal van opties voor het doorvoeren van een eigen huisstijl. 

Bovendien zijn de thema’s vaak volledig responsive en hebben ze een goede snelheidsscore. Verder is in de thema’s doorgaans veel rekening gehouden met gebruiksgemak en overzichtelijkheid, waardoor bezoekers sneller zullen converteren als je webshop eenmaal gebouwd is! 

Ben je benieuwd geworden naar welke thema’s dit zijn? We gaan het je vertellen!

Op zoek naar een hosting partij voor je Woocommerce webshop?

Ben je misschien nog op zoek naar een gespecialiseerde hoster voor je WordPress webshop? Bij Sowmedia bieden we razendsnelle, veilige en stabiele hosting aan. Ook beheren en onderhouden we je webshop. Dit is erg handig als je een drukke ondernemer bent!

Top 8 WordPress webshop themes

1. Astra

WordPress webshop theme: Astra

Astra is een lichtgewicht WordPress thema dat kan worden gebruikt voor webshops, portfolio’s, blogs en nog veel meer. Het thema is bovenal zeer geschikt voor het bouwen van webshops omdat het heel gebruiksvriendelijk is en het goed doet in de Google Page Experience scores. Ook biedt het thema veel opties voor het customizen van je webshop.

Verder heeft het Astra thema zeer goede support en wordt er dagelijks flink doorontwikkeld vanwege het groot aantal gebruikers. Je kunt ervoor kiezen om de functionaliteiten van Astra uit te breiden door te upgraden naar de betaalde pro-versie. Dit is vaak niet nodig omdat veel functionaliteiten helemaal gratis te gebruiken zijn.

2. OceanWP

WordPress webshop theme: OceanWP

OceanWP is een flexibel WordPress thema dat vrijwel voor elke webshop geschikt is, in welke sector of van welke omvang dan ook. Het thema is volledig responsive, werkt het heel goed samen met Woocommerce, heeft het een uitgebreid mega menu en is het compatibel met vrijwel alle populaire page builders zoals Gutenberg en Elementor. Bovendien worden er maandelijks updates uitgevoerd, waardoor het thema eigenlijk steeds beter wordt.

3. Shoptimizer

WordPress webshop theme: Shoptimizer

Shoptimizer is een WooCommerce thema van CommerceGurus. Omdat Shoptimizer uitstekend scoort op het gebied van snelheid, ben je er zeker van dat bezoekers razendsnel door je webshop navigeren! 

Naast de razendsnelle websitesnelheid, heeft Shoptimizer ook een aantal zeer handige conversiegerichte functies, waaronder een afleidingsvrij afrekenproces, vertrouwens-badges en een terugbeloptie. Dit thema is ontworpen om volledig mobile-first te zijn, wat ook weer zeer voordelig is voor de SEO van je webshop.

4. Jayla

WordPress webshop theme: Jayla

Als je voor een minimalistische en moderne Woocommerce website wilt gaan dan is Jayla zeker een geschikte optie. Jayla bevat elke functionaliteit die je nodig hebt om een professioneel ogende webshop te creëren. Het thema is volledig responsive en super flexibel door middel van het geavanceerde paneel met opties. 

Bovendien heb je veel opties voor customization door de Multi Builder-blokken en een onbeperkt aantal kleuren voor de lay-out. Ook zijn er standaard video-achtergronden en diverse templates beschikbaar om je webshop verder op te maken. Het bouwen van je pagina’s kun je doen met de gebruiksvriendelijke page builder Visual Composer en het Bootstrap-framework.

5. Metro

WordPress webshop theme: Metro

Net als Jayla, is Metro een excellente keuze als je wilt gaan voor een minimalistisch webshop design. Het thema komt samen met twee premium plugins, genaamd WooCommerce Variation Swatches Pro en Woocommerce Variation Images Gallery Pro. Deze twee plugins zijn gebouwd om je webshop nog aantrekkelijker te maken en beter te laten converteren.

Verder biedt Metro een breed scala aan lay-out keuzes, met een onbeperkt aantal kleurcombinaties en zeven unieke homepage templates. Ook is Metro volledig responsive en mobielvriendelijk, waardoor je webshop er op alle devices fantastisch gaat uitzien!

6. Divi

WordPress webshop theme: Divi

Divi is een immens populair thema geschikt voor allerlei soorten websites: van het maken van blogs tot het bouwen van webshops. Vooral in combinatie met de gebundelde WooCommerce plugin, wordt Divi getransformeerd tot een waar e-commerce monster.

Door de zeer gebruikersvriendelijke page builder van Divi genaamd Divi Builder, is het ontwerpen van lay-outs voor iedereen een eitje. Als je Divi gebruikt, kun je kiezen uit standaard templates voor bijvoorbeeld je homepage, producten, e-commerce store front en contactpagina. 

7. Storefront

WordPress webshop theme: Storefront

Storefront is het officiële WooCommerce thema van WordPress, welke bovendien gratis te downloaden is op WordPress.org. Het thema wordt gezien als een lichtgewicht basisthema dat een uitstekende basis vormt voor het maken van een webshop. De integratie met WooCommerce is naadloos en maakt het gemakkelijk om een volledig functionele webshop te creëren.

Het thema ziet er vrij eenvoudig uit, maar door het lichtgewicht en bloat-vrij ontwerp is het makkelijk Storefront uit te breiden en aan te passen naar eigen wensen.

8. Atelier

WordPress webshop theme: Atelier

Atelier biedt een hoogwaardige uitstraling die je zou verwachten bij een premium WooCommerce thema. Door zijn luxe uitstraling is het thema zeer geschikt voor het verkopen van bijvoorbeeld kunst of luxere kleding. Ook bevat en ondersteunt Atelier een aantal populaire plugins, zoals Yoast, Visual Composer en Gravity Forms.

Het thema heeft ook een groot aantal lay-outs om uit te kiezen, met zeven demo’s, drie productpagina’s, 10 headers en nog vele andere opties. Verder zijn er ook shortcodes en een child-thema inbegrepen voor het beter beheerbaar maken van je webshop.

Genoeg WordPress webshop thema’s..

Zoals je ziet, is er genoeg keuze voor jouw ideale WordPress webshop thema. Ons favoriete thema is Astra vanwege de lichtgewichte code en de vele functionaliteiten. We hebben dit thema dan ook voor diverse klanten ingezet. 

Voldoen de thema’s in deze video niet aan je wensen en ben je op zoek naar een specifieke oplossing? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. We ontwikkelen webshops op maat op basis van de Gutenberg editor en je eigen huisstijl. Uiteraard zijn deze ook volledig geoptimaliseerd voor de Google Page Experience scores.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Hoe voorkom je dat ChatGPT je WordPress website crawlt: Een stap-voor-stap gids

Jij weet waarschijnlijk als geen ander: content is koning! En de bescherming van jouw content tegen ongeautoriseerd gebruik is vaak essentieel.

Lees verder

Google Core Web Vitals update: alles over de nieuwe INP Metric

In deze blog leggen we uit wat de Google Core Web Vitals update van maart 2024 inhoudt. Met speciale aandacht voor de nieuw geïntroduceerde ‘Interaction to Next Paint’ – afgekort INP – metric.

Lees verder

GDPR Consent Pro voor WordPress ondersteunt nu Google Consent Mode V2

Als je bekend bent met Google Analytics en Ads, dan weet je waarschijnlijk wel dat je voor maart 2024 Google Consent Mode V2 moet installeren. Doe je dat niet, dan loop je alle nauwkeurige metingen via het marketingplatform mis. 

Lees verder