Nog meer goede WordPress plugins

Beste WordPress Plugins

In dit artikel nog eens tien andere plugins die erg handig zijn, stabiel werken en we daarom regelmatig gebruiken.

1. My Calendar
Met My Calenar kan je evenementen inplannen en op je website tonen. Deze plugin is dan met name handig voor organisaties die evenementen organiseren die openbaar toegankelijk zijn. Denk aan kerken, verenigingen, organisaties die workshops geven, et cetera. Je kan evenementen aanmaken en ze periodiek laten herhalen. Wij gebruiken vooral de sidebar widget om ze te tonen. Op een enkele keer na werkte de plugin vrij stabiel. Ook is er een vertaling in het Nederlands beschikbaar, alhoewel deze niet compleet is. Een nadeel is wel dat je niet via je deze plugin kan aanmelden voor het evenement. Je zal een aparte pagina voor een evenement moeten aanmaken en hier een formulier opzetten. In dat kader kunnen we van harte de betaalde formulierenplugin Gravity Forms aanbevelen.

2. Custom Permalinks
Voor een goede zoekmachineoptimalisatie wil je controle hebben over de url van je pagina. Met de permalink standaardinstellingen van WordPress kan je wel de titel in de url aanpassen, maar blijft WordPress de hiërarchische structuur van de pagina’s ook in de permalink aangeven. De plugin Custom Permalinks biedt uitkomst. Hiermee krijg je de flexibiliteit om bij pagina’s de hele permalink aan te passen. Alternatief is de plugin Permalink Editor.

3. Newsletter
Deze plugin geeft je de mogelijkheid om abonnees een overzicht te sturen van de laatste artikelen op je website. Doordat je veel kan configureren, werkt de plugin erg plezierig. Het nadeel daarvan is dat het er op het eerste oog erg ongebruiksvriendelijk uitziet. Je moet de plugin en de mogelijkheden wel leren kennen. Een ander nadeel is dat je niet direct een e-mail kan sturen bij het plaatsen van een nieuw artikel. In de betaalde variant, Newsletter Pro, zit deze optie wel.

4. WP DB Backup
Met deze plugin kan je automatisch een backup laten maken van je MySQL database en deze naar je laten e-mailen. Veel hostingsbedrijven bewaren backups slechts enkele weken. Eenmaal gearchiveerd in je e-mail kan je met deze plugin over een langere periode backups bewaren.

5. WP Security Scan
Deze plugin is gemaakt om je WordPress website veilig te houden. De plugin helpt je onder andere met wachtwoorden, scan van de rechten van je WordPress mappen, tips voor aanpassing van de database, et cetera. Kortom, prima plugin als je het lastiger wilt maken om je website te laten hacken.

6. J Shortcodes
Shortcodes helpen je om via codes visuele effecten op je website te realiseren. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk knoppen genereren, tabellen aanmaken, teksten centreren, et cetera. Bij veel Premium WordPress Themes zitten shortcodes opgenomen. Deze shortcodes zijn vaak beter dan de shortcodes die via plugins beschikbaar zijn. J Shortcodes is nu nog een van de betere gratis plugins. Dat zal snel veranderen als er een shortcode plugin beschikbaar komt die meer mogelijkheden heeft (o.a. veel gestelde vragen, prijstabellen) en gebruiksvriendelijker is. Bij deze plugin moet je namelijk eerste de code opzoeken op de website en hem dan toepassen. Bij Premium Themes zitten de shortcodes vaak in de editor verwerkt.

7. Search and Replace
Deze plugin werkt geniaal op grote sites, waar je veel pagina’s hebt met overeenkomstige teksten. Stel je voor dat je in de tekst van je website via shortcodes overal knoppen hebt opgenomen met een bepaalde kleur. En je wilt deze kleur veranderen. Zonder deze plugin moet je dan alle pagina’s afzonderlijk veranderen. Met deze plugin kan je de de shortcode teksten ‘zoeken en vervangen’. Let wel op bij het gebruiken van de plugin. Er zit geen undo optie in, dus eenmaal een verkeerde opdracht gegeven, kan je hele database om zeep helpen.  En dat vertellen we uit ervaring…

8. Google Website Optimizer for WordPress
Vroeger was het uitvoeren van A/B testen alleen voor grote websites met veel budget weggelegd. Deze plugin maakt het met een handomdraai ook voor het grote publiek mogelijk. De plugin werkt in combinatie met Google Website Optimizer. Het klinkt leuk, maar bedenk wel dat het testen van je website alleen zin heeft als de website ook veel conversie oplevert. Hoe kleiner je website, des te langer het duurt voordat je statistisch relevante resultaten hebt.

9. Wp Smush it
Omdat snelheid nou eenmaal heel belangrijk is, is het ook belangrijk om je afbeeldingen klein te houden. Daarmee kan deze plugin je helpen. WP Smush.it verkleint elke afbeelding die je uploadt. Wil je bestaande afbeeldingen verkleinen? Installeer dan eerst WP Smush.it en daarna de plugin  AJAX Thumbnail Rebuild. Zodra je deze plugin aan de slag laat gaan, worden alle bestaande afbeeldingen door WP Smush.it verkleint.

10. Sharebar
In het artikel Overzicht van goede WordPress plugins hebben we al een aantal plugins geadviseerd die gebruikt kunnen worden voor het delen van content in de social media. Deze plugin doet dat ook, alleen hij plaatst de social media buttons in de sidebar naast het artikel of de pagina. Handig bij lange pagina’s, want de sidebar blijft in beeld bij bezoekers die scrollen.

Een ander interessant Nederlandstalig artikel over WordPress Plugins is te vinden op: Linkbuilding expert Dave uit België.

Gebruik je zelf nog handige en goede plugins, die niet in de lijst staan? Laat het ons weten in een reactie!

Eén reactie op “Nog meer goede WordPress plugins”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder