WordPress

Op welke website koop je de beste stockfoto’s?

We adviseren onze klanten altijd om websites zo persoonlijk mogelijk te maken. In eerste instantie raden we organisaties aan om te investeren in het inhuren van een fotograaf voor de fotografie van producten, gebouwen en mensen. Zo zorg je ervoor dat de website persoonlijk wordt. Wanneer je organisatie een blog heeft, kan stockfotografie een uitkomst bieden. Bij kennisartikelen is het geen probleem om gebruik te maken van algemene foto’s. De prijzen van stockfotografie liggen ver uiteen per aanbieder. Zo zijn er gratis stockfoto websites, kan je elders stockfoto’s kopen vanaf een dollar per stuk, en vragen weer andere aanbieders soms tot honderden euro’s per foto. In dit artikel geven we een overzicht van websites waar je kwalitatief goede foto’s kan kopen tegen een goede prijs.

De links in deze categorie zijn in een aantal gevallen voorzien van een affiliatecode.

Licentie

Zorg er altijd voor dat je rechten hebt om afbeeldingen en foto’s op je website te gebruiken. Het is eerlijk naar de maker van de afbeelding. Bovendien voorkom je dat je juridisch in de problemen komt. Regelmatig horen we van organisaties dat ze een advocaat op zich afgestuurd krijgen omdat ze de eigendomsrechten van foto’s op hun website niet goed geregeld hebben.

Budget: $1 tot $10 per foto

De websites in onderstaande lijst verkopen stockfoto’s die scherp geprijsd zijn. De prijs van de foto is vaak afhankelijk van de grootte waarin je de foto wilt downloaden. Kleine foto’s zijn al te koop vanaf $1. Grotere foto’s kosten maximaal $10.

 1. Dreamstime (+19 miljoen foto’s; vanaf 11 credits voor € 12)
 2. 123RF (+24 miljoen foto’s; vanaf 20 credits voor €20)
 3. Shutterstock (+30 miljoen foto’s; vanaf 12 foto’s voor € 39)
 4. Photodune (+4 miljoen foto’s; vanaf $ 1 per foto)
 5. Depositphotos (+10 miljoen foto’s; vanaf 50 credits voor $50)
 6. Stockfresh (vanaf 5 credits voor $5)
 7. Bigstockphoto (+16 miljoen foto’s; vanaf 10 credits voor € 30)
 8. Fotolia (+25 miljoen foto’s; vanaf 10 credits voor € 14)
 9. CanStockPhoto (+5 miljoen; vanaf 15 credits voor € 10)
 10. Creative Market (+139.000; vanaf $4 per foto)

Noot: eigenaren van foto’s verkopen via meerdere van deze websites hun foto’s. Je kan dezelfde foto op meerdere websites tegenkomen.

Budget: vanaf $10

 1. Nationale Beeldbank; Nederlandse website met voornamelijk Nederlandse stockfoto’s. Gemiddelde foto’s kosten tussen de €10 en €65 per stuk.
 2. Holland in Beeld; Nederlandse website met voornamelijk Nederlandse stockfoto’s. De foto’s kosten tussen de €14 en €70 per stuk.
 3. Regiostock; Regionale Nederlandse stockfoto’s. De foto’s kosten tussen de €35 en €85 per stuk.
 4. iStockphoto; iStockphoto is één van de bekendse websites die stockfotografie aanbiedt. Ze hebben één van de beste databases met foto’s en afbeeldingen. Inmiddels is iStockphoto onderdeel geworden van Getty Images en is de gemiddelde prijs in afgelopen jaren gestegen. Er zijn nog steeds goedkope afbeeldingen en foto’s beschikbaar, maar je kan soms ook zomaar 30 à 40 euro kwijt zijn voor een afbeelding op webformaat.
 5. Thinkstockphoto; Deze aanbieder is net als iStockphoto onderdeel van Getty Images. Een image-pack van 5 foto’s is verkrijgbaar vanaf €39.
 6. Stocksey; Stocksey is een relatief nieuwe website. Achter Stocksey zit Bruce Livingstone, de oorspronkelijke oprichter van iStockphoto. De website biedt stockfoto’s aan vanaf $10 per stuk.
 7. Getty Images; Getty Images was één van de eerste bedrijven die online foto’s verkocht. Getty Images is populair en wordt veel gebruikt door kranten, magazines, etc. Getty Images biedt ook foto’s aan die ingaan op de actualiteit.

8 reacties op “Op welke website koop je de beste stockfoto’s?”

 1. Aanvullende tip: inschrijven bij een fotosite kost niets. iStockphoto biedt een foto per week en een illustratie+video+geluid per maand gratis te downloaden, Shutterstock vrijwel iedere week een foto en een illustratie. Gratis en zonder enige verplichting. En je wordt er per nieuwsbrief op geattendeerd. Vergeet ook niet voor je een abo koopt even de googelen op een kortingscoupon, bv. ‘couponcode Shutterstock’.

 2. is er een plaats waar je foto’s kan aanschaffen die je daarna dan kan verspreiden op facebook voor commercieel gebruik ? Hoe zit het met die licenties ?

 3. Hallo, ik ben op zoek naar een site waar ik afbeeldingen kan kopen van beroemdheden zoals brigitte Bardot, Audrey Heburn, Marylin Monroe, James Dean enz. en dan afbeeldingen van goede kwaliteit om te kunnen printen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

 • Managed WordPress hosting nederland

  De 3 beste Managed WordPress hosting providers in Nederland

  Op zoek naar een Nederlandse Managed WP hosting? In dit blog vertellen we de top 3 op het gebied van snelheid, veiligheid en support.

 • voorkom hacks

  Tien tips om te voorkomen dat je WordPress website wordt gehackt!

  Een gehackte website kan grote gevolgen hebben voor je online aanwezigheid en reputatie. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om de kans op een hack te verkleinen. Hier lees je tien tips.

 • voordelen wordpress

  De voordelen van WordPress voor marketing- en communicatiemedewerkers

  Waarom WordPress zo eenvoudig te gebruiken is als marketing-en/of communicatiemedewerker leggen we in dit blog graag voor je uit.