Professionele gratis website

Zo krijg je een professionele en goedkope website

Regelmatig worden we benaderd door kleine ondernemers, zzp’ers, kleine stichtingen, freelancers en hobbyisten met de vraag of we ze kunnen helpen met een website. Onze dienstverlening concentreert zich op MKB bedrijven en over het algemeen liggen onze prijzen buiten hun budget. Vanuit die situatie hebben we dit artikel geschreven. In dit artikel helpen we je om met een beperkt budget toch een professionele en goedkope website te realiseren. Je kan met deze tips al voor 5 tot 10 euro per maand een complete website maken!

Online website bouwers

We houden van WordPress. WordPress kent zoveel mogelijkheden dat zowel kleine als grote organisaties er simpele en hele complexe websites mee kunnen maken. Echter, WordPress is niet het meest geschikt voor alle situaties. Voor mensen die een beperkt budget hebben en een eenvoudige website nodig hebben, geven we in dit artikel advies hoe je met een online website bouwer nog sneller en goedkoper je website kan realiseren..Er zijn op internet verschillende website bouwers beschikbaar waarmee je online je eigen website kan bouwen. Nadat je je hebt geregistreerd mag je een template uitzoeken. Je kan daarna online de teksten, het menu en foto’s van je website aanpassen. Je website komt voorlopig op een subdomein van deze diensten te staan. Dit is nog gratis. Je gaat betalen zodra je de website op een eigen domein getoond wil hebben. De prijzen hiervoor zijn al vanaf € 6.

Wanneer kan je het best een online website bouwer gebruiken?

 • Als je een kleine website nodig hebt (maximaal 5 tot 10 pagina’s).
 • Als de belangrijkste functionaliteit van de website het tonen van teksten en afbeeldingen is.
 • Als je wensen zich beperken tot de basis. Wanneer je een webshop wilt bijvoorbeeld, dan adviseren we deze websitebouwers niet.

De mogelijkheden van Wix en Moonfruit

Wix en Moonfruit zijn grote aanbieders. Hun websitebouwers bieden veel mogelijkheden. Daarnaast zijn er voldoende professioneel ontworpen templates beschikbaar bij beide diensten. Zowel Wix als Moonfruit hebben een rijke editor met veel mogelijkheden om je website naar wens aan te passen.

WixMoonfruit
BeheermogelijkhedenLettertypes aanpassen
Achtergrond
Kleuren
Video
Audio
Afbeeldingen
Verschillende pagina layoutsBeperkt
HTML invoegenOnbekend
BlogOnbekend
AfbeeldingenAfbeeldingen invoegen
Afbeeldingen slideshow
Afbeedlingen grid
BeheerVerschillende gebruikers
Zoekmachine optimalisatieTitel en meta description aanpassen per pagina (SEO)
Social mediaSocial media iconen
Twitter stream
Facebook like
Facebook reacties
Nieuwsbrief koppelingVia app marktVia html blok
MobielResponsive
Mobiele website
KostenKosten per maand€ 8,25 (€ 4 met advertenties)€ 6 (€ 12 met mobiele website)
Wijze van betalingCreditcardCreditcard
BijzonderApp markt met extra functiesGetty images beschikbaar

Koppelen met je eigen domein

Wix en Moonfruit bieden de mogelijkheid aan om .com, .org en .eu domeinen te reserveren en de website daarop te presenteren. Voor zoekmachineoptimalisatie is het aan te bevelen dat Nederlandse organisaties een .nl domeinnaam gebruik. In dit geval kan je de domeinnaam makkelijk reserveren via bijvoorbeeld Yourhosting. Via een domain pointer kun je daarna je domeinnaam koppelen aan je website. Bij beide genoemde diensten is hiervoor uitleg op de website aanwezig.

 • Miranda schreef:

  Mijn domeinnaam is een .nu domein. Is dit ook te integreren in Wix?

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Hoi Miranda. Je kan zeker je domein koppelen bij Wix aan een .nu domein. Daarvoor moet je de DNS van een account aanpassen. Zie ook http://www.wix.com/support/html5/domains/managing-your-domain-records/faq/how-to-add-dns-records-1.

 • Miranda schreef:

  Oh super! Bedankt voor je reactie!!

 • Esther schreef:

  Hoe gaat het met de betaling via een moonfruit website? Kun je daar een ideal koppeling in maken bijv?

 • Erwin van Ginkel schreef:

  Beste Esther, bedoel je wanneer mensen je via de shop betalen? Verwacht niet dat je iDeal koppelingen kan maken. Dat is het manco aan veel internationale webshops. Die zijn standaard niet ingericht om klanten via iDeal te laten betalen.

 • Anouk schreef:

  Welk pakket koop ik bij WIX om mijn .nl-domeinnaam te kunnen koppelen?

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Anouk, dat is mogelijk bij elk pakket dat WIX biedt.