Zo krijg je een professionele en goedkope website

Professionele gratis website

Regelmatig worden we benaderd door kleine ondernemers, zzp’ers, kleine stichtingen, freelancers en hobbyisten met de vraag of we ze kunnen helpen met een website. Onze dienstverlening concentreert zich op MKB bedrijven en over het algemeen liggen onze prijzen buiten hun budget. Vanuit die situatie hebben we dit artikel geschreven. In dit artikel helpen we je om met een beperkt budget toch een professionele en goedkope website te realiseren. Je kan met deze tips al voor 5 tot 10 euro per maand een complete website maken!

Online website bouwers

We houden van WordPress. WordPress kent zoveel mogelijkheden dat zowel kleine als grote organisaties er simpele en hele complexe websites mee kunnen maken. Echter, WordPress is niet het meest geschikt voor alle situaties. Voor mensen die een beperkt budget hebben en een eenvoudige website nodig hebben, geven we in dit artikel advies hoe je met een online website bouwer nog sneller en goedkoper je website kan realiseren..Er zijn op internet verschillende website bouwers beschikbaar waarmee je online je eigen website kan bouwen. Nadat je je hebt geregistreerd mag je een template uitzoeken. Je kan daarna online de teksten, het menu en foto’s van je website aanpassen. Je website komt voorlopig op een subdomein van deze diensten te staan. Dit is nog gratis. Je gaat betalen zodra je de website op een eigen domein getoond wil hebben. De prijzen hiervoor zijn al vanaf € 6.

Wanneer kan je het best een online website bouwer gebruiken?

  • Als je een kleine website nodig hebt (maximaal 5 tot 10 pagina’s).
  • Als de belangrijkste functionaliteit van de website het tonen van teksten en afbeeldingen is.
  • Als je wensen zich beperken tot de basis. Wanneer je een webshop wilt bijvoorbeeld, dan adviseren we deze websitebouwers niet.

De mogelijkheden van Wix en Moonfruit

Wix en Moonfruit zijn grote aanbieders. Hun websitebouwers bieden veel mogelijkheden. Daarnaast zijn er voldoende professioneel ontworpen templates beschikbaar bij beide diensten. Zowel Wix als Moonfruit hebben een rijke editor met veel mogelijkheden om je website naar wens aan te passen.

WixMoonfruit
BeheermogelijkhedenLettertypes aanpassen
Achtergrond
Kleuren
Video
Audio
Afbeeldingen
Verschillende pagina layoutsBeperkt
HTML invoegenOnbekend
BlogOnbekend
AfbeeldingenAfbeeldingen invoegen
Afbeeldingen slideshow
Afbeedlingen grid
BeheerVerschillende gebruikers
Zoekmachine optimalisatieTitel en meta description aanpassen per pagina (SEO)
Social mediaSocial media iconen
Twitter stream
Facebook like
Facebook reacties
Nieuwsbrief koppelingVia app marktVia html blok
MobielResponsive
Mobiele website
KostenKosten per maand€ 8,25 (€ 4 met advertenties)€ 6 (€ 12 met mobiele website)
Wijze van betalingCreditcardCreditcard
BijzonderApp markt met extra functiesGetty images beschikbaar

Koppelen met je eigen domein

Wix en Moonfruit bieden de mogelijkheid aan om .com, .org en .eu domeinen te reserveren en de website daarop te presenteren. Voor zoekmachineoptimalisatie is het aan te bevelen dat Nederlandse organisaties een .nl domeinnaam gebruik. In dit geval kan je de domeinnaam makkelijk reserveren via bijvoorbeeld Yourhosting. Via een domain pointer kun je daarna je domeinnaam koppelen aan je website. Bij beide genoemde diensten is hiervoor uitleg op de website aanwezig.

7 reacties op “Zo krijg je een professionele en goedkope website”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Collega's aan het werk

Houd je website veilig door regelmatige updates en back-ups

Als eigenaar van een WordPress website is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website veilig is. Het is belangrijk om regelmatige updates en…

Lees verder
wordpress hosting

Alles wat je moet weten over Managed WordPress hosting

Wat is managed WordPress hosting? En hoe kies je de juiste hostingprovider?

Lees verder
plugin tips

8 Plugins voor je WordPress Website die niet mogen ontbreken!

Er zijn talloze plugins beschikbaar, maar wij geven in dit blog de 8 “must have” plugins aan die wij vinden die niet mogen ontbreken op je WordPress website.

Lees verder