WordPress tips voor zorgaanbieders

In dit artikel geven we tips aan zorgaanbieders (onder andere huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, mondhygiënisten, orthodontisten, psychiaters, apotheken, logopedisten, psychologen, thuiszorg) om met behulp van WordPress een professionele website op te zetten. We bespreken tips, plugins en thema’s voor WordPress die helpen helpen om de zorg voor cliënten te verbeteren.

Online afspraken maken in WordPress

Afspraken maken in WordPressEr zijn diverse WordPress plugins waarmee bezoekers online een afspraak kunnen maken, zoals Appointments+, BirchPress, Booked, Booki, Bookly, Checkfront, Pinpoint en Simple Booking Calendar. Deze plugins worden in onze ervaring echter zelden gebruikt door Nederlandse zorgaanbieders, omdat ze niet gekoppeld zijn aan de software op de praktijk. Daarnaast willen zorgaanbieders vaak zelf invloed houden op de duur van afspraken.

Toch is het voor cliënten aantrekkelijk om via de website een afspraak te kunnen maken met hun zorgaanbieder. Mocht een WordPress plugin niet voldoen, dan is het soms ook mogelijk om je interne agenda-software te koppelen met een afspraak-module in je WordPress website. Hiervoor moet je agenda-software over een zogenaamde API-integratie beschikken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Zorgkaart Nederland WordPressBeoordelingen in WordPress

Beoordelingen op de website dragen bij aan het het winnen van het vertrouwen van cliënten. Sinds enige tijd kent Nederland een prachtige website met een overzicht van zorgaanbieders: Zorgkaart Nederland. Op deze website kunnen cliënten hun zorgaanbieder en zorgverlener beoordelen. We adviseren zorgaanbieders om hun klanten te vragen een beoordeling te plaatsen op de website van Zorgkaart Nederland. Het is namelijk eenvoudig mogelijk om deze beoordelingen te tonen op de eigen WordPress website. Zorgkaart Nederland biedt een widget en een rss feed aan waarmee je de beoordelingen op je eigen website kunt weergeven.

Teksten

Teksten schrijven lijkt makkelijk. Toch komen we weinig klanten tegen die het in de vingers hebben. Neem het schrijven van teksten serieus. Maak er tijd voor en laat je er eventueel in begeleiden. Er zijn tekstschrijvers en tekstbureau’s die je prima kunnen helpen om het zelf te doen. Of je kan de teksten aan hen uitbesteden. Wij werken zelf graag samen met Kiezel Communicatie uit Rotterdam. Lezers uit midden Nederland kunnen terecht bij tekstschrijver Marja Stienstra uit Wageningen.

Foto’s

Fysiotherapie website WordPressWij geloven in persoonlijke websites. Daarmee bedoelen we onder andere dat er foto’s van de praktijk, de behandelruimtes en de zorgverleners op de website te zien moeten zijn. Dat vergroot het vertrouwen die de website uitstraalt. Het inhuren van een fotograaf voor een dagdeel hoeft niet duur te zijn, en straalt gelijk veel professionaliteit uit. Vermijd in ieder geval de onpersoonlijke stockfoto’s, die in deze branche toch al te vaak gebruikt worden! Een voorbeeld van een persoonlijke website is Kinderfysiotherapie Utrecht.

WordPress themes

Wanneer je je eigen website bouwt in WordPress, sta je al snel voor de keuze welk theme je wilt gebruiken. Grofweg heb je als zorgverlener twee smaken in de aanbieding: de multipurpose themes en de niche themes.

1. Multipurpose WordPress themes

enfold-themaMultipurpose themes zijn flexibele themes waarmee allerlei soorten websites gebouwd kunnen worden. Voordeel van deze thema’s is dat ze veel functies in zich hebben. Een nadeel is dat de thema’s meer onderhoud vereisen en een hogere leercurve kennen. We adviseren multipurpose thema’s aan ontwikkelaars die zelf handig zijn en zich niet laten afschrikken door de mogelijkheden en de leercurve. Zelf gebruiken we Enfold, een multipurpose theme dat we van harte kunnen aanbevelen. Een ander populair en warm aan te bevelen multipurpose WordPress theme is DIVI van Elegant Themes.

2. Niche WordPress themes voor de zorg

01_previewNiche WordPress themes zijn gericht op een specifieke doelgroep, in dit geval de zorg. Ze blinken uit in functionaliteit die specifiek op de niche is gericht, bijvoorbeeld een inschrijfformulier, aanmeldformulier, of ruimte voor het toelichten van alle behandelingen. Niche thema’s zijn vaak wat eenvoudiger in gebruik dan multipurpose themes. Let bij de keuze voor een niche theme op dat ze nog goed onderhouden wordt door de auteur. Soms wordt een niche theme namelijk zo weinig verkocht dat ze verwaarloosd wordt. Dit kan in de toekomst betekenen dat een veiligheidslek in je theme niet snel gedicht wordt.

Onderhoud

De websites van de meeste zorgaanbieders zijn tamelijk statisch. Na het opzetten van de website worden ze nog maar incidenteel bijgewerkt, bijvoorbeeld voor het wijzigen van de openingstijden, of bij het aanpassen van de personeelsleden. Dat betekent niet dat er geen technisch onderhoud hoeft plaats te vinden. Wij worden bijna wekelijks benaderd door mensen met een gehackte WordPress website. Daarom adviseren we zorgaanbieders met een WordPress website in ieder geval om goed te blijven updaten en regelmatig backups te maken.

Het onderhoud van de WordPress website kan ook aan Sowmedia uitbesteed worden. We houden WordPress, plugins en het theme up-to-date en zorgen dat alles blijf werken. Naast de veiligheid en stabiliteit van de website, zorgen we ook voor snelheid en bieden we een WordPress helpdesk aan om vragen te beantwoorden. Meer informatie.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Website onderhoud uitbesteden of zelf doen?

Website onderhoud is erg belangrijk voor het maximaal laten presteren van je website. De vraag is dan ook: moet je dit uitbesteden of beter zelf doen?

Lees verder
Je WordPress websitebeheer vereenvoudigen met cPanel

Je WordPress websitebeheer vereenvoudigen met cPanel: een uitgebreide gids

Wat is managed WordPress hosting? En hoe kies je de juiste hostingprovider?

Lees verder

AI en WordPress: De kansen en risico’s

AI (Artificial Intelligence) is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp, en dat is niet zonder reden.

Lees verder