WordPress

De voordelen en nadelen van WordPress

Wordpress voordelen nadelen

Regelmatig vragen klanten ons om de voordelen en nadelen van WordPress. Onlangs gaf een multinational met vestigingen in meer dan 30 landen aan dat ze overwegen om hun huidige CMS te vervangen door WordPress. We hebben voor hen in het kort de voor- en nadelen van WordPress op een rijtje gezet. Dit overzicht delen we graag met iedereen.

Waarom WordPress?

Bron: http://trends.builtwith.com/cms
Bron: http://trends.builtwith.com/cms

De afgelopen jaren zijn de open-source CMS’en razendsnel gegroeid en volwassen geworden. Dagelijks worden er door duizenden ontwikkelaars wereldwijd vele professionele functionaliteiten en koppelingen ontwikkeld. Commerciële CMS’en hebben niet die brede ontwikkelkracht. Dat er met open-source CMS’en snel kan worden ingespeeld op actuele ontwikkelingen bleek onder andere met de opkomst van social media. Ontwikkelaars van commerciële CMS’en richten zich dan ook steeds meer op nichemarkten.

Sowmedia bouwde reeds in 2006 een eerste WordPress blog. In 2010 waren we één van de eerste internetbureau’s die WordPress als volwaardig CMS aan grote MKB bedrijven leverde. Deze keuze was gebaseerd op de uitgebreide mogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid en – last but not least – de mogelijkheid om effectief internetmarketing in te richten (SEO, koppeling e-mailmarketing, social media, etc.). We konden toen niet vermoeden dat het gebruik van WordPress wereldwijd een enorme vlucht ging nemen. Eind 2011 werd 22% van alle nieuwe websites in de VS ontwikkeld op basis van WordPress. Sindsdien is het gebruik alleen maar toegenomen en wordt WordPress meer gebruikt dan alle open-source alternatieven bij elkaar.

Bron: http://trends.builtwith.com/cms

Voordelen WordPress

Nadelen WordPress

Hoe gaat Sowmedia met de nadelen van WordPress om?

Veiligheid
We zijn we erg trots op onze goed beveiligde WordPress hosting. We hebben de reputatie dat WordPress websites in ons beheer nog nooit zijn gehacked, en dat houden we graag zo. We gebruiken hiervoor een eigen beheersysteem: websites van onze klanten blijven up-to-date en er wordt dagelijks een backup gemaakt. Bovendien worden onze websites 24/7 gemonitord tegen hackers.

Snelheid
Onze servers zijn geoptimaliseerd om WordPress websites snel te vertonen. Die snelheid verbeteren we bovendien door middel van caching (bijvoorbeeld met W3 Total Cache, WP-Super Cache en WP Minify) en door het gebruik van een Content Delivery Network (CDN).

Onderhoud
Dagelijks worden er backups gemaakt en rollen we gecontroleerd updates uit.

Compatibiliteit plug-ins & thema’s
Nieuwe en rigoureus gewijzigde thema’s en plug-ins worden eerst uitvoerig getest op onze staging servers voordat we ze live zetten.

6 reacties op “De voordelen en nadelen van WordPress”

 1. Hallo Erwin,
  Hallo, ik wil een WordPress site bouwen, nu zijn er gratis en betaalde themes. Is het officieel toegestaan om bv. een gratis theme aan te passen en vervolgens te publiceren? Hoe zit het met auteursrechten? Ik heb geen zin om achteraf allerlei claims te krijgen. Waar kan ik op de officiéle site van WordPress vinden dat dit daadwerkelijk is toegestaan?

 2. Frans, gratis thema’s kan je in principe gewoon aanpassen en gebruiken. Je zou kunnen kijken of de distributeur er een (CreativeCommons) licentie bij levert. Maar zo niet, dan zou ik me ook niet druk maken. Tenzij je vermoedt dat de distributeur een thema verspreidt dat niet van hem/haar is.

 3. Hai, ik kijk net naar de alinea’s getiteld voor- en nadelen en zie dan dat onderhoud toch wel een dingetje is…
  Jullie voor- en nadelen staan in html code en zijn praktisch onleesbaar.
  Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

 • website schijfruimte hostingruimte

  WordPress en hostingruimte verbruik

  WordPress wordt vaak aangeprezen als een gratis systeem om een website of webshop mee te realiseren. Alhoewel WordPress zelf kosteloos is, zijn er wel degelijk…

 • Matomo, een AVG-proof alternatief voor Google Analytics

  Wil je een AVG-proof alternatief voor Google Analytics, dan is Matomo aan te bevelen. Data ownership, AVG proof en 100% nauwkeurig.

 • werken aan een website

  Waarom WordPress geschikt is voor (grote) bedrijven: 10 redenen

  Veilig, stabiel, toekomstbestendig en héél prettig om in te werken! WordPress is voor bedrijven van iedere omvang een heel geschikt CMS.