De voordelen van WordPress.com voor eenvoudige websites

We hebben afgelopen jaren gemerkt dat WordPress.com niet zo populair is onder ondernemers. Dat is deels ten onrechte. In dit blog laten we zien dat veel ondernemers winst kunnen halen in termen van tijd en geld als ze overwegen om hun website op te zetten via WordPress.com.

Het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com

WordPress.org
is an open source software. To launch a website with it, you need to first download the software, and then install it on your own web server (or a web server you’re renting from a third-party).

WordPress.com
is an online platform where you can go, sign up, and create your website/blog all in one place.

Bij WordPress.org download je WordPress, themes en plugins en installeer je deze op je eigen server. Je bent van je hostingbedrijf en je eigen technische kennis afhankelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van de website. Bij Sowmedia werken we volledig via WordPress.org. Je hebt alles onder eigen beheer en bent daarmee volledig eigenaar en verantwoordelijk voor de website.

WordPress.com is een Software as a Service (SaaS). Het is een gehoste WordPress applicatie. Met de gratis variant kan je een website opzetten als subdomein van WordPress. Bijvoorbeeld https://jouwwebsite.wordpress.com. Als je een betaalde variant afneemt, kan je de website op je eigen domein presenteren. https://jouwwebsite.wordpress.com wordt gepresenteerd op http://www.jouwwebsite.nl.

Waarom is WordPress.com onpopulair?

WordPress is groot geworden als CMS voor bloggers en magazines. Gebruikers van de WordPress.org variant gingen WordPress al snel gebruiken voor andere doeleinden, zoals bedrijfswebsites en later intranets en webshops. Het aantal beschikbare plugins en themes groeide explosief. Het WordPress.com platform bleef achter. Via WordPress.com waren er nauwelijks bedrijfsthemes beschikbaar. Voor een goedkope en kwalitatief goede bedrijfswebsite moest je daarom bij WordPress.org zijn.

Inmiddels zijn we alweer enkele jaren verder. Met de mogelijkheden van WordPress.org is ook de complexiteit gestegen. In 2010 verkochten we onze zelf gehoste WordPress websites voor gemiddeld € 1499. Nu zijn de websites responsive, gebruiken we custom post types, page builders en maken we net zo makkelijk een webshop of intranet in WordPress. De websites zijn dus mooier en beter geworden. Maar ook duurder. Voor veel kleinere ondernemers, stichtingen en kerken zijn we te duur geworden. Onze focus ligt met name op het MKB en overheden.

Aan de andere kant daarentegen heeft WordPress.com een inhaalslag gemaakt. In de basis zijn alle functionaliteiten die een kleine website nodig heeft beschikbaar. Het prijsmodel is aantrekkelijk geworden en er zijn mooie themes beschikbaar.

Voordelen van WordPress.com

Geen sores met je design

Er is weliswaar veel minder keuze. Bij WordPress.com kies je uit enkele honderden themes. Voor WordPress.org zijn er tienduizenden themes beschikbaar. Echter – aan de andere kant – zal je ook veel minder problemen met de themes ervaren. Bij de WordPress.org themes die je op een eigen server installeert, moet je zelf veel meer ontwerpkeuzes maken. En daarbij zitten er geregeld bugs in de themes. En de themes hebben onderhoud nodig. Daar heb je allemaal geen last van bij WordPress.com

Bespaar tijd

Doordat je bij WordPress.com niet zoveel aanpassen, zal je heel gericht nadenken over hoe je binnen de kaders van een gekozen theme tot je website kan komen. Exotische wensen zijn niet mogelijk,. Dus daar hoef je geen tijd aan te besteden. Ofwel, binnen no-time kan je website technisch gereed zijn.

Bespaar geld

Bij de zelf gehoste WordPress.org variant betaal je een internetbureau eenmalig om de website voor je te ontwikkelen. Dit kan voor kleine websites oplopen tot tot enkele duizenden euro’s. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor de hosting en het onderhoud. Houd rekening met een kostenpost van enkele honderden tot duizend euro per jaar.

De prijzen van een WordPress.com website liggen beduidend lager. Een Premium abonnement voldoet aan wat kleine websites nodig hebben. Deze kost ongeveer $8,25 per maand (april 2016). Voor ongeveer $100-$150 per jaar heb je dus een volledige website. Daar komen eenmalig kosten bij voor een theme. Themes kosten gemiddeld tussen de €40 en €200.

Geen onderhoud

Bij WordPress.com hoef je WordPress zelf, plugins of theme te updaten. Dat wordt geregeld door Automattic, het bedrijf achter WordPress.

Geen veiligheidsproblemen

Zelf gehoste WordPress.org websites staan voortdurend onder druk van hackers. Bij WordPress.com ligt de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van je website bij Automattic. Maak je dus geen zorgen meer om gehackt te worden.

Themes

De afgelopen jaren zijn er mooie professionele themes beschikbaar gekomen voor WordPress.com. We hebben er hier een aantal op een rij gezet.
[/av_textblock]


Creative Portfolio ($175)

Doelgroep: (creatieve) bedrijven, divers

Demo | Meer infoVenture ($125)

Doelgroep: divers

Demo | Meer infoSwell ($75)

Doelgroep: zakelijk, divers.

Demo | Meer infoCollective ($69)

Doelgroep: kerken, stichtingen en bedrijven.

Demo | Meer infoFortune ($150)

Doelgroep: bedrijven

Demo | Meer infoCorporate ($175)

Doelgroep: bedrijven

Demo | Meer infoMaisha ($89)

Doelgroep: stichtingen

Demo | Meer infoBlink ($55)

Doelgroep: blogs

Demo | Meer infoDidi ($79)

Doelgroep: blogs

Demo | Meer infoRosalie ($49)

Doelgroep: blogs

Demo | Meer infoHuntt ($69)

Doelgroep: blogs

Demo | Meer infoWorldview ($75)

Doelgroep: blogs

Demo | Meer info


Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder