Waar kun je allemaal WordPress hulp vinden?

Sowmedia ontzorgt u met Wordpress hosting support

Hoewel WordPress een zeer gebruikersvriendelijk content management systeem (CMS) is, kan het nog wel eens voorkomen dat je ergens niet uitkomt. Dit kan erg frustrerend zijn en je wilt op dat moment ook niets liever dan WordPress hulp.

Online zijn er verschrikkelijk veel verschillende handleidingen en artikelen vindbaar over diverse WordPress problemen en hoe je ze moet oplossen. Toch is het soms moeilijk om een specifieke oplossing voor je probleem te vinden via deze bronnen. En de grote vraag is vaak ook bij wie je dan precies hulp moet inschakelen. In dit blog bespreken we de verschillende opties.

Bedenk eerst goed waar je antwoord op wil hebben

Voordat je verschillende forums of partijen benadert, is het slim om eerst onderzoek te doen naar het exacte probleem van je WordPress website. Hierna kun je een stuk makkelijker bepalen waar het probleem vandaan komt en bij wie je hulp moet inschakelen. Met een beetje Googlen kom je vaak een heel eind! 

Heb je hier geen geduld voor en wil je je probleem héél snel opgelost hebben? Dan kun je ook altijd overwegen om hulp in te schakelen van een premium support partij zoals wij. Je kunt gebruikmaken van onze servicedesk met of zonder een afgesloten hosting of onderhoud abonnement. Als je een abonnement bij ons hebt dan worden sommige kosten vergoed. Als je geen abonnement hebt afgesloten, dan moet je een strippenkaart aanschaffen voor hulp.

Het officiële WordPress forum 

Het support forum van WordPress is de plek om antwoord te krijgen op een specifiek WordPress probleem. Je kunt er bijvoorbeeld vragen stellen over het installeren van WordPress, code oplossingen, CSS/opmaak en plugins. Op dit forum zijn zowel betaalde als niet betaalde specialisten actief die bereid zijn jou verder te helpen, vaak helemaal voor niets. De experts van WP Handleiding zitten ook regelmatig op dit forum om mensen verder te helpen met hun WordPress vragen. 

De ondersteuningsforums worden vooral bemand door vrijwilligers die niet betaald worden door WordPress of een werkgever. Een anders deel is werkzaam voor WordPress-organisaties, -agentschappen of -bedrijven die hun werknemers aansporen om hun expertise te delen via de forums. Ook bieden plugin- en thema-ontwikkelaars vaak hulp via de forums van WordPress.

Voordat je je vraag stelt, is het belangrijk om altijd even onderzoek te doen naar of je vraag niet eerder is gesteld en beantwoord. Is er nog geen antwoord op je vraag dan kun je hem stellen. Houd er echter wel rekening mee dat de forums grotendeels ondersteund worden door vrijwilligers. Wees dus een beetje aardig voor ze en verwacht niet direct antwoord. 

Hoster 

Heb je bijvoorbeeld een probleem met de snelheid van je website, ligt je website er te pas en te onpas uit of heb je niet genoeg website geheugen voor het downloaden van nieuwe thema’s of plugins? Dan ligt de fout waarschijnlijk bij je hoster. Bijna elke hoster heeft een toegewijde pagina waar je naar support kunt vragen, meestal door een ticket in te dienen. Ook zijn de meeste hoster via een live chat te bereiken of via de telefoon, mocht je een abonnement hebben bij een kleinere hoster. 

Is je hoster niet in staat je WordPress probleem op te lossen of staat je ingediende ticket al een hele tijd open? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe hoster. Als je je WordPress website bij ons laat hosten, dan heb je een supervriendelijke WordPress helpdesk, bugfixen, gecontroleerde WordPress updates en doorontwikkeling onder één dak!

Onze dienst is ideaal voor organisaties die doorontwikkeling en alle technische aspecten van hun WordPress website willen onderbrengen bij één partij. Zo bespaar je kosten en heb je één centraal aanspreekpunt.

(Premium) Theme of plugin supporter

Veel thema en plugins ontwikkelaars bieden (gratis) support aan op hun websites en WordPress forums. Vooral betaalde thema’s en plugins bieden gratis support aan omdat deze service in hun dienstverlening valt. Ze willen natuurlijk niet dat jij overstapt naar andere software! Heb je bijvoorbeeld een probleem met het updaten van een thema of plugin of functioneren ze niet meer naar behoren? Dan kun je het best bij de thema of plugin ontwikkelaar terecht. De meeste van hen zullen een toegewijde pagina hebben waarop je een ticket kan indienen. Vaak heb je al binnen een paar uur antwoord op je WordPress vraag. 

WordPress Codex en het Developer Handbook

Als je vraag niet specifiek gaat over een hosting, thema of plugin probleem dan kun je het antwoord waarschijnlijk vinden in de WordPress Codex of het Developer Handbook

De WordPress Codex kan gezien worden als een zeer uitgebreide WordPress bibliotheek met daarin informatie over hoe WordPress werkt, functionaliteiten van WordPress en hoe een thema te gebruiken. De Codex is zowel geschikt voor minder technisch aangelegde WordPress gebruikers als developers. 

Integendeel tot de Codex, is de Developer Handbook vooral gericht op developers. Het is de officiële gids voor de basiscode van WordPress. Het handboek bevat onder andere topics over coderingsstandaarden van WordPress, de ontwikkeling van API’s, de block editor Gutenberg en over hoe je zelf een thema kan ontwikkelen. Als je vraag is gerelateerd aan een development vraagstuk, dan vind je hier vaak het antwoord.

Premium support partij: Sowmedia

Als je direct antwoord wil op je vraag zonder veel moeite te doen en het probleem direct opgelost wil hebben, dan zal je daar hoogstwaarschijnlijk iemand voor moeten betalen. Er zijn veel bedrijven die premium ondersteuning bieden tegen betaling via bijvoorbeeld een ticketsysteem. Voordat je besluit om de diensten van een aanbieder in te huren, moet je het bedrijf altijd goed onderzoeken. 

Goedkoop betekent namelijk niet altijd kwaliteit en je zit straks met de gebakken peren als het probleem niet is opgelost nadat je iemand hebt ingehuurd. Zoek dus altijd goed uit hoe de bedrijven beoordeeld zijn, of hun website er professioneel uitziet en wat ze beloven over hoe snel ze het probleem oplossen.

Bij Sowmedia bieden we ook een supportdienst aan voor slechts € 89,- per maand (excl. BTW). Stel je vraag aan onze WordPress specialisten. Je kunt ons bellen of mailen en wij helpen je (meestal direct) weer op weg. Ook is het mogelijk om een strippenkaart te kopen waarmee je op zeer flexibele basis aanpassingen aan je website kan laten doen. 

Hopelijk weet je nu waar je terecht kunt voor WordPress hulp

Misschien voel je je een beetje overweldigd door de verschillende WordPress ondersteuning kanalen waar jij je vraagstuk kunt stellen. Maar als je goed onderzoek hebt gedaan en je een beter begrip van je vraag hebt, dan kun je op basis daarvan een hulpbron benaderen. Heel veel succes!

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

plugin tips

8 Plugins voor je WordPress Website die niet mogen ontbreken!

Er zijn talloze plugins beschikbaar, maar wij geven in dit blog de 8 “must have” plugins aan die wij vinden die niet mogen ontbreken op je WordPress website.

Lees verder
verschillende tools

Beveiliging van je WordPress-site: XML-RPC vs WP-JSON

XML-RPC vs WP-JSON. Wat is het? We leggen het graag aan je uit.

Lees verder
Managed WordPress hosting nederland

De 3 beste Managed WordPress hosting providers in Nederland

Op zoek naar een Nederlandse Managed WP hosting? In dit blog vertellen we de top 3 op het gebied van snelheid, veiligheid en support.

Lees verder