De voordelen van WordPress voor marketing- en communicatiemedewerkers

voordelen wordpress

Als marketing-en/of communicatiemedewerker heb je er waarschijnlijk mee gewerkt; WordPress. Zo’n 43% van alle websites is namelijk gemaakt met dit eenvoudige te gebruiken CMS. Waarom het zo eenvoudig te gebruiken is als marketing-en/of communicatiemedewerker leggen we in dit blog graag voor je uit. We zetten een aantal voordelen voor je op een rijtje.

  1. Gemakkelijk te gebruiken: WordPress is een intuïtief platform dat gemakkelijk te leren is, zelfs voor degenen die niet bekend zijn met het werken met het CMS. Dit betekent dat je als marketing- en communicatiemedewerker snel aan de slag kan met het maken van campagnes en het beheren van de online aanwezigheid.
  2. Veel flexibiliteit: WordPress biedt veel opties voor het aanpassen van de look en feel van een website, zodat deze aansluit bij de merkidentiteit van je organisatie. Er zijn honderden gratis en betaalde templates en plug-ins beschikbaar om je WordPress website te personaliseren en te verrijken met extra functies.
  3. Goede SEO: Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is belangrijk voor het verhogen van de online zichtbaarheid van een organisatie. WordPress heeft ingebouwde SEO-functies, zoals de mogelijkheid om meta-tags en titels aan te passen, wat helpt om de website beter te laten ranken in zoekmachines.
  4. Mobiele vriendelijkheid: Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om online te gaan, dus het is belangrijk dat een website goed functioneert op mobiele apparaten. WordPress biedt mobile-first en responsive themes, wat betekent dat de website automatisch wordt aangepast aan het schermformaat van een apparaat, zodat deze altijd goed leesbaar is.
  5. Eenvoudig te integreren met andere tools: Marketing- en communicatiemedewerkers maken vaak gebruik van verschillende tools voor social media, e-mailmarketing en analytics. WordPress kan gemakkelijk worden geïntegreerd met deze tools, zodat alle gegevens op één centrale plek kunnen worden beheerd.
  6. Veiligheid: WordPress wordt voortdurend bijgewerkt met beveiligingspatches om je WordPress website te beschermen tegen hacks en malware. Dit geeft marketing- en communicatiemedewerkers de geruststelling dat hun gegevens en hun merkreputatie veilig zijn. Als je bovendien je WordPress website in beheer brengt bij Sowmedia, houden wij deze updates voor je bij én controleren je website op goed functioneren na die updates.

De techniek en veiligheid van je WordPress
Website liever uitbesteden?

Stel je vraag aan een van onze WordPress experts.

WordPress is dus een uitstekende keuze voor iedere organisatie die op zoek is naar een efficiënt en effectief platform voor het beheren van hun online aanwezigheid en marketingstrategieën. WordPress biedt ook een grote gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars die kennis en hulp kunnen bieden bij het gebruik van het platform. Er zijn tal van online hulpmiddelen, tutorials en forums beschikbaar om te helpen bij het aanpassen en optimaliseren van een WordPress-site.

Bovendien is WordPress een open source platform, wat betekent dat het gratis te gebruiken is en dat iedereen toegang heeft tot de broncode. Dit betekent ook dat er een actief en groeiend aanbod is aan plug-ins en andere tools die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van een WordPress-site te vergroten.

In feite is WordPress een veelzijdig en krachtig platform dat marketing- en communicatiemedewerkers kan helpen om hun onlineaanwezigheid te versterken en hun doelen te bereiken. Het biedt alles wat nodig is om een professionele en effectieve website te maken, en kan gemakkelijk worden aangepast aan de behoeften van elke organisatie.Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder