De laadtijd van je website op mobiele telefoons wordt een steeds belangrijker voor de SEO. Door op je WordPress website te zorgen voor korte laadtijden voor mobiele bezoekers, verbeter je de vindbaarheid van je website in zoekmachines zoals Google. Je kunt hiervoor gebruik maken van een techniek die ‘AMP’ heet, ofwel Accelerated Mobile Pages. Hiermee lever je een mobiele weergave voor gebruikers die razendsnel inlaadt. Zie ook ons artikel over Accelerated Mobile Pages (AMP) op je WordPress website.

In dit artikel zetten we de beste WordPress themes voor je op een rij die goede support hebben ingebouwd voor Google AMP. Bij het kiezen van een nieuw WordPress thema is het zeker een aanrader om hierop te letten. Zo leg je meteen een goede basis voor je zoekmachine-optimalisatie in de komende jaren.

Aandachtspunten bij WordPress themes en Google AMP

Omdat Google AMP een techniek is die jouw webpagina razendsnel inlaadt, werkt dit het beste wanneer je je WordPress website gericht is op content; tekst en afbeeldingen. Probeer het gebruik van overbodige plugins, ingewikkelde animaties, onnodige filmpjes, etc. zoveel mogelijk te vermijden. Dat zijn namelijk zaken die op mobiele telefoons toch niet goed zullen werken, en zeker niet in combinatie met Google AMP. Lees voor meer informatie hierover ook ons artikel over het inrichten van Google AMP op je WordPress website.

Een ander aandachtspunt is je content-strategie. Zoals gezegd werkt Google AMP vooral goed voor content-gerichte websites. Schrijf je veel artikelen (blogs, nieuws, etc.)? Dan is AMP een hele fijne techniek om te gebruiken. Is je website echter vrij statisch met niet veel meer dan een paar dienstenpagina’s en een contactformulier? Dan zet de keuze voor Google AMP niet heel veel zoden aan de dijk.

WordPress themes met support Google AMP

Hieronder hebben we de beste WordPress themes met support voor Google AMP (Accelerated Mobile Pages) op een rij gezet. Zo kun je overzichtelijk en snel een keuze maken voor een WordPress theme met Google AMP support, met een uitstraling die past bij jouw website.

[av_sidebar widget_area=’Blog AMP’ av_uid=’av-tjeuu2′]

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Collega's aan het werk

Houd je website veilig door regelmatige updates en back-ups

Als eigenaar van een WordPress website is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website veilig is. Het is belangrijk om regelmatige updates en…

Lees verder
wordpress hosting

Alles wat je moet weten over Managed WordPress hosting

Wat is managed WordPress hosting? En hoe kies je de juiste hostingprovider?

Lees verder
plugin tips

8 Plugins voor je WordPress Website die niet mogen ontbreken!

Er zijn talloze plugins beschikbaar, maar wij geven in dit blog de 8 “must have” plugins aan die wij vinden die niet mogen ontbreken op je WordPress website.

Lees verder