De laadtijd van je website op mobiele telefoons wordt een steeds belangrijker voor de SEO. Door op je WordPress website te zorgen voor korte laadtijden voor mobiele bezoekers, verbeter je de vindbaarheid van je website in zoekmachines zoals Google. Je kunt hiervoor gebruik maken van een techniek die ‘AMP’ heet, ofwel Accelerated Mobile Pages. Hiermee lever je een mobiele weergave voor gebruikers die razendsnel inlaadt. Zie ook ons artikel over Accelerated Mobile Pages (AMP) op je WordPress website.

In dit artikel zetten we de beste WordPress themes voor je op een rij die goede support hebben ingebouwd voor Google AMP. Bij het kiezen van een nieuw WordPress thema is het zeker een aanrader om hierop te letten. Zo leg je meteen een goede basis voor je zoekmachine-optimalisatie in de komende jaren.

Aandachtspunten bij WordPress themes en Google AMP

Omdat Google AMP een techniek is die jouw webpagina razendsnel inlaadt, werkt dit het beste wanneer je je WordPress website gericht is op content; tekst en afbeeldingen. Probeer het gebruik van overbodige plugins, ingewikkelde animaties, onnodige filmpjes, etc. zoveel mogelijk te vermijden. Dat zijn namelijk zaken die op mobiele telefoons toch niet goed zullen werken, en zeker niet in combinatie met Google AMP. Lees voor meer informatie hierover ook ons artikel over het inrichten van Google AMP op je WordPress website.

Een ander aandachtspunt is je content-strategie. Zoals gezegd werkt Google AMP vooral goed voor content-gerichte websites. Schrijf je veel artikelen (blogs, nieuws, etc.)? Dan is AMP een hele fijne techniek om te gebruiken. Is je website echter vrij statisch met niet veel meer dan een paar dienstenpagina’s en een contactformulier? Dan zet de keuze voor Google AMP niet heel veel zoden aan de dijk.

WordPress themes met support Google AMP

Hieronder hebben we de beste WordPress themes met support voor Google AMP (Accelerated Mobile Pages) op een rij gezet. Zo kun je overzichtelijk en snel een keuze maken voor een WordPress theme met Google AMP support, met een uitstraling die past bij jouw website.

[av_sidebar widget_area=’Blog AMP’ av_uid=’av-tjeuu2′]

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder

Hoe voorkom je dat ChatGPT je WordPress website crawlt: Een stap-voor-stap gids

Jij weet waarschijnlijk als geen ander: content is koning! En de bescherming van jouw content tegen ongeautoriseerd gebruik is vaak essentieel.

Lees verder

Google Core Web Vitals update: alles over de nieuwe INP Metric

In deze blog leggen we uit wat de Google Core Web Vitals update van maart 2024 inhoudt. Met speciale aandacht voor de nieuw geïntroduceerde ‘Interaction to Next Paint’ – afgekort INP – metric.

Lees verder