WordPress

De beste WordPress themes voor Gutenberg

Met de komst van WordPress 5.0 is er een nieuwe teksteditor geïntroduceerd voor WordPress: Gutenberg. Veel makers van WordPress themes zijn druk bezig om hun bestaande thema’s geschikt te maken voor deze nieuwe editor.

Inmiddels zijn er ook heel veel prachtige nieuwe WordPress themes uitgebracht die gebouwd zijn op alle mogelijkheden die Gutenberg biedt. Een mooie aanleiding om eens over te stappen naar een nieuw jasje voor jouw WordPress website. In dit artikel zetten we de beste WordPress themes voor Gutenberg voor je op een rij. Zo kun je een keuze maken uit prachtige ontwerpen én kun je gelijk met Gutenberg aan de slag!

Waar je op moet letten bij WordPress themes voor Gutenberg

De Gutenberg editor vereist van thema-bouwers een andere manier van denken. Voorheen bestonden veel WordPress themes uit verschillende fraai opgemaakte pagina’s, maar nu kun je veel meer in ‘blokken’ denken; verschillende design-elementen die je door elkaar heen kunt gebruiken op een pagina. Doordat een Gutenberg theme in blokken opgedeeld is, heb je veel meer vrijheid en flexibiliteit om je eigen pagina’s op te maken.

Daarnaast moet je natuurlijk kiezen voor een WordPress thema dat goed onderhouden wordt, zodat je de komende jaren weer vooruit kunt. Om die reden hebben we alleen Gutenberg themes van goed gewaardeerde thema-bouwers opgenomen. Tot slot moet er met een nieuw thema op letten dat mobiel bezoekersverkeer steeds belangrijker wordt. Let er dus op dat je WordPress website ook goed en snel werkt op mobiele apparaten.

Welke WordPress themes zijn geschikt voor Gutenberg?

Heel veel WordPress themes zijn op dit moment nog niet (goed) geschikt voor Gutenberg. In onderstaand overzicht hebben we alleen de beste WordPress themes voor de Gutenberg teksteditor op een rij gezet. Op die manier kun je je WordPress website voorzien van een Gutenberg theme dat bij je past.

[av_sidebar widget_area=’Blog Gutenberg themes’ av_uid=’av-uqecpn’]

2 reacties op “De beste WordPress themes voor Gutenberg”

 1. Hi Steve,

  Nou viel mijn oog op het thema “Qudos”. In de beschrijving op Themeforest staat echter dat dit thema NIET Gutenberg Optimized is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

 • Managed WordPress hosting nederland

  De 3 beste Managed WordPress hosting providers in Nederland

  Op zoek naar een Nederlandse Managed WP hosting? In dit blog vertellen we de top 3 op het gebied van snelheid, veiligheid en support.

 • voorkom hacks

  Tien tips om te voorkomen dat je WordPress website wordt gehackt!

  Een gehackte website kan grote gevolgen hebben voor je online aanwezigheid en reputatie. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om de kans op een hack te verkleinen. Hier lees je tien tips.

 • voordelen wordpress

  De voordelen van WordPress voor marketing- en communicatiemedewerkers

  Waarom WordPress zo eenvoudig te gebruiken is als marketing-en/of communicatiemedewerker leggen we in dit blog graag voor je uit.