De beste WordPress themes voor Gutenberg

Met de komst van WordPress 5.0 is er een nieuwe teksteditor geïntroduceerd voor WordPress: Gutenberg. Veel makers van WordPress themes zijn druk bezig om hun bestaande thema’s geschikt te maken voor deze nieuwe editor.

Inmiddels zijn er ook heel veel prachtige nieuwe WordPress themes uitgebracht die gebouwd zijn op alle mogelijkheden die Gutenberg biedt. Een mooie aanleiding om eens over te stappen naar een nieuw jasje voor jouw WordPress website. In dit artikel zetten we de beste WordPress themes voor Gutenberg voor je op een rij. Zo kun je een keuze maken uit prachtige ontwerpen én kun je gelijk met Gutenberg aan de slag!

Waar je op moet letten bij WordPress themes voor Gutenberg

De Gutenberg editor vereist van thema-bouwers een andere manier van denken. Voorheen bestonden veel WordPress themes uit verschillende fraai opgemaakte pagina’s, maar nu kun je veel meer in ‘blokken’ denken; verschillende design-elementen die je door elkaar heen kunt gebruiken op een pagina. Doordat een Gutenberg theme in blokken opgedeeld is, heb je veel meer vrijheid en flexibiliteit om je eigen pagina’s op te maken.

Daarnaast moet je natuurlijk kiezen voor een WordPress thema dat goed onderhouden wordt, zodat je de komende jaren weer vooruit kunt. Om die reden hebben we alleen Gutenberg themes van goed gewaardeerde thema-bouwers opgenomen. Tot slot moet er met een nieuw thema op letten dat mobiel bezoekersverkeer steeds belangrijker wordt. Let er dus op dat je WordPress website ook goed en snel werkt op mobiele apparaten.

Welke WordPress themes zijn geschikt voor Gutenberg?

Heel veel WordPress themes zijn op dit moment nog niet (goed) geschikt voor Gutenberg. In onderstaand overzicht hebben we alleen de beste WordPress themes voor de Gutenberg teksteditor op een rij gezet. Op die manier kun je je WordPress website voorzien van een Gutenberg theme dat bij je past.

[av_sidebar widget_area=’Blog Gutenberg themes’ av_uid=’av-uqecpn’]

2 reacties op “De beste WordPress themes voor Gutenberg”

  1. Hi Steve,

    Nou viel mijn oog op het thema “Qudos”. In de beschrijving op Themeforest staat echter dat dit thema NIET Gutenberg Optimized is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder