WordPress

Wat is content?

wat is content?

Content is een containerbegrip dat alle lees-, zicht- of hoorbare inhoud van een medium aanduidt. Dit kunnen teksten en afbeeldingen op bijvoorbeeld een webpagina zijn, maar ook een podcast van een digitale service. Content beperkt zicht niet alleen tot online-uitingen, zoals teksten, afbeeldingen en videos. Het kan namelijk ook voorkomen in de vorm van een videogame of evenement. 

Vormen van content in marketing

In de marketing wereld wordt het begrip content vaak gebruikt. Vaak wordt hier ‘inhoud’ mee bedoelt en deze inhoud kan in verschillende vormen voorkomen:

En nog veel meer.

Content marketing

Content vormt eigenlijk altijd de basis voor effectieve marketing. 

Zonder content is het niet mogelijk om een doelgroep te bereiken en te laten converteren. 

Neem een evenement als voorbeeld. Zonder promotie van een evenement op Facebook, valt er bijna niks te promoten omdat er geen inhoud is. Ook het evenement zelf heeft geen bestaansrecht zonder content. 

Goede content is altijd afgestemd op een doelgroep, een medium en de visie van een bedrijf.

Content creatie 

Zowel bij contentcreatie voor de zoekmachine als voor een evenement, richt je je altijd op een specifieke doelgroep. Daarom is het belangrijk dat je content uniek is en deze de doelgroep aanspreekt. Door enkel het creëren van content wordt een bepaalde boodschap niet goed opgenomen. Nee, hier moet een doordachte strategie achter zitten die resoneert met de waarde van de doelgroep. 

Content en zoekmachines 

Vooral voor zoekmachine optimalisatie (SEO) is het juist inzetten van content van grote waarde. Zo is het niet alleen belangrijk dat je content op je webpagina’s hebt verwerkt, ook het gebruik van de juiste ‘keywords’ kan de positie van de content in de zoekmachine verbeteren. Dit zijn trefwoorden waar gebruikers van Google op zoeken. 

Ook zogeheten ‘richt content’ elementen op een webpagina, zoals video’s, afbeeldingen en podcasts, kan de positie van je content in de zoekmachine verbeteren. 

Naast deze content gerelateerde ranking factoren, zijn er nog een hele hoop andere zoals: technische optimalisatie, website snelheid en backlinks

Sowmedia biedt ook SEO-diensten aan die zich richten op bovenstaande punten. Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan eens een kijkje op de pagina

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

 • website schijfruimte hostingruimte

  WordPress en hostingruimte verbruik

  WordPress wordt vaak aangeprezen als een gratis systeem om een website of webshop mee te realiseren. Alhoewel WordPress zelf kosteloos is, zijn er wel degelijk…

 • Matomo, een AVG-proof alternatief voor Google Analytics

  Wil je een AVG-proof alternatief voor Google Analytics, dan is Matomo aan te bevelen. Data ownership, AVG proof en 100% nauwkeurig.

 • werken aan een website

  Waarom WordPress geschikt is voor (grote) bedrijven: 10 redenen

  Veilig, stabiel, toekomstbestendig en héél prettig om in te werken! WordPress is voor bedrijven van iedere omvang een heel geschikt CMS.