Drie WordPress plugins voor crisiscommunicatie

In crisissituaties is de juiste communicatie van groot belang voor je organisatie. Om snel te kunnen handelen bij een calamiteit is crisis management met een goede voorbereiding het halve werk. Zorg er daarom nu vast voor dat jouw WordPress website klaarstaat als communicatiekanaal in het geval van een storing of crisis. Dan kan je je achterban snel en efficiënt informeren bij calamiteiten en storingsmeldingen.

In dit artikel behandelen we de beste drie WordPress plugins voor crisiscommunicatie. Je kunt deze plugins alvast installeren en configureren op je WordPress website. Hierdoor ben je goed voorbereid wanneer een onverwachte gebeurtenis zich aandient.

Liveblog voor WordPress

Met een liveblog heb je een hele efficiënte manier om je achterban op de hoogte te houden van de laatste stand van zaken. Een liveblog kan handig zijn bij storingsmeldingen, maar ook bij voortdurend veranderende gebeurtenissen. Een liveblog op je WordPress website is in een handomdraai ingericht met de LiveCom for WordPress plugin ($30).

Notificatiebalk voor WordPress

Met de Apex Notification Bar ($22) kun je op allerlei manieren een notificatiebalk in je WordPress website plaatsen. zo kun je de bezoekers op je homepage of contactpagina bijvoorbeeld snel informeren over een telefoniestoring, of beperkte bereikbaarheid van je kantoor. Ook als je dienstverlening tijdelijk stil ligt, kun je door zo’n notificatiebalk een hoop telefoontjes met dezelfde vraag voorkomen.

Pushberichten voor WordPress

Wanneer je veel vaste en terugkerende bezoekers op je WordPress website hebt, dan kunnen live pushnotificaties op je website een uitkomst bieden. Door nu al de WordPress Push Notification ($49) op je website te activeren, worden de bezoekers van website gevraagd of ze notificaties willen ontvangen van je website. Zo kunnen je bezoekers zich alvast aanmelden, en kun je in het geval van een calamiteit of crisis direct een notificatie sturen naar deze groep bezoekers. Ze krijgen die melding te zien wanneer ze je website open hebben staan in hun browser.

Eén reactie op “Drie WordPress plugins voor crisiscommunicatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder