De beste chat plugins voor WordPress websites

Chat plugins voor je WordPress website helpen enorm om vragen en verzoeken van je bezoekers beter te stroomlijnen. In dit artikel zetten we de beste Chat Plugins voor WordPress op een rij.

Chat mogelijkheid op je WordPress website

Om een chat mogelijkheid op je WordPress website te bieden, heb je niet alleen de juiste WordPress plugin nodig. Maar je moet ook met een aantal medewerkers paraat staan om snel antwoord te kunnen geven op vragen die via de chat binnenkomen. Want bezoekers verwachten bij een chatfunctie op je WordPress website wel een snelle reactie.

Daarom is het een belangrijke voorwaarde om een chat functie op je WordPress website te activeren. Hiervoor moet je heldere afspraken maken met je team, bijvoorbeeld d.m.v. een rooster. Zo zorg je ervoor dat er steeds iemand paraat is om vragen via je WordPress website te beantwoorden. Je zult hierdoor merken dat een goed bemande chat het aantal telefonische contactmomenten omlaag zal brengen. En is er niemand beschikbaar, bijvoorbeeld buiten openingstijden? Deactiveer dan tijdelijk de chat plugin op je WordPress website; zo voorkom je teleurstellingen voor je bezoekers.

WordPress chat plugins op een rij

Om de juiste chat plugin voor je WordPress website te kiezen, moet je over een aantal zaken nadenken. Wil je dat de chat plugin maakt van reeds bestaande diensten, zoals Facebook of Whatsapp? Of wil je liever dat de chat plugin onafhankelijk van zulke diensten in je eigen WordPress website draait? We hebben voor beide situaties aan selectie gemaakt.

Daarnaast kun je uiteraard verder denken dan alleen chat. Want wellicht wil ook de meest gestelde vragen onderbrengen in een FAQ. Of misschien wil je eenvoudige vragen kunnen automatiseren. Ook voor die situaties hebben we enkele chat plugins voor WordPress opgenomen in de selectie. Je kunt ze hieronder allemaal bekijken:

[av_sidebar widget_area=’Blog chat plugins’ av_uid=’av-qf8to4′]

Tip: Lees ook ons artikel met de beste WordPress plugins voor crisiscommunicatie.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder