WordPress

De beste chat plugins voor WordPress websites

Chat plugins voor je WordPress website helpen enorm om vragen en verzoeken van je bezoekers beter te stroomlijnen. In dit artikel zetten we de beste Chat Plugins voor WordPress op een rij.

Chat mogelijkheid op je WordPress website

Om een chat mogelijkheid op je WordPress website te bieden, heb je niet alleen de juiste WordPress plugin nodig. Maar je moet ook met een aantal medewerkers paraat staan om snel antwoord te kunnen geven op vragen die via de chat binnenkomen. Want bezoekers verwachten bij een chatfunctie op je WordPress website wel een snelle reactie.

Daarom is het een belangrijke voorwaarde om een chat functie op je WordPress website te activeren. Hiervoor moet je heldere afspraken maken met je team, bijvoorbeeld d.m.v. een rooster. Zo zorg je ervoor dat er steeds iemand paraat is om vragen via je WordPress website te beantwoorden. Je zult hierdoor merken dat een goed bemande chat het aantal telefonische contactmomenten omlaag zal brengen. En is er niemand beschikbaar, bijvoorbeeld buiten openingstijden? Deactiveer dan tijdelijk de chat plugin op je WordPress website; zo voorkom je teleurstellingen voor je bezoekers.

WordPress chat plugins op een rij

Om de juiste chat plugin voor je WordPress website te kiezen, moet je over een aantal zaken nadenken. Wil je dat de chat plugin maakt van reeds bestaande diensten, zoals Facebook of Whatsapp? Of wil je liever dat de chat plugin onafhankelijk van zulke diensten in je eigen WordPress website draait? We hebben voor beide situaties aan selectie gemaakt.

Daarnaast kun je uiteraard verder denken dan alleen chat. Want wellicht wil ook de meest gestelde vragen onderbrengen in een FAQ. Of misschien wil je eenvoudige vragen kunnen automatiseren. Ook voor die situaties hebben we enkele chat plugins voor WordPress opgenomen in de selectie. Je kunt ze hieronder allemaal bekijken:

[av_sidebar widget_area=’Blog chat plugins’ av_uid=’av-qf8to4′]

Tip: Lees ook ons artikel met de beste WordPress plugins voor crisiscommunicatie.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

 • website schijfruimte hostingruimte

  WordPress en hostingruimte verbruik

  WordPress wordt vaak aangeprezen als een gratis systeem om een website of webshop mee te realiseren. Alhoewel WordPress zelf kosteloos is, zijn er wel degelijk…

 • Matomo, een AVG-proof alternatief voor Google Analytics

  Wil je een AVG-proof alternatief voor Google Analytics, dan is Matomo aan te bevelen. Data ownership, AVG proof en 100% nauwkeurig.

 • werken aan een website

  Waarom WordPress geschikt is voor (grote) bedrijven: 10 redenen

  Veilig, stabiel, toekomstbestendig en héél prettig om in te werken! WordPress is voor bedrijven van iedere omvang een heel geschikt CMS.