10 populaire gratis responsive WordPress themes in 2016

Sinds 2013 publiceren we jaarlijks een collectie van gratis WordPress themes. In dit artikel sommen we de 10 meest populaire gratis responsive WordPress themes van 2016 op. Deze selectie is tot stand gekomen door te na te gaan op welke gratis responsive WordPress themes het meest geklikt wordt in onze vorige blogs.

Hoeft je theme niet gratis te zijn? Lees ons blog met 10 favoriete websites om WordPress themes te kopen.

1. Starter


Dit prachtige one-page WordPress theme staat niet voor niets op de eerste plaats. Het goed afgewogen flat design maakt dit theme minimalistisch zonder saai te worden. Tel de responsiveness erbij op en je geeft je WordPress website gratis een zeer professionele uitstraling. Starter doet niet veel onder voor veel betaalde one-page WordPress themes.

Demo | Meer info2. Gravida

Dit gratis responsive WordPress theme heeft een donkere toonzetting en leent zich daardoor ideaal voor gebruik in formele websites. Gravida is erg compleet met een blog, portfolio en met shortcodes voor testimonials, teamleden en kolomindelingen. Een prima theme voor gebruik in de zakelijke dienstverlening.

Demo | Meer info


3. Brew House


Brew House presenteert zich als een gratis WordPress theme voor bierbrouwers, maar is ook prima geschikt voor restaurants, koffie-tentjes en andere horeca. Met zijn compacte en strakke vormgeving is het vooral de fotografie die dit gratis WordPress theme tot leven brengt. Brew House is verder uitgerust met een contactformulier en vele shortcodes.

Demo | Meer info4. Elegant

Elegant doet zijn naam eer aan. Dit responsive theme is een warm bad voor de presentatie van een prachtig portfolio, of het nu gaat om foto’s of video’s. Met de minimalistische opmaak is dit gratis WordPress theme alles wat je nodig hebt: strakke typografie, goede nadruk op het portfolio en een contactformulier.

Demo | Meer info


5. Flat Responsive


Met Flat Responsive kun je bijna alle kanten op. Elke pagina is met dit gratis WordPress theme vrij in te delen, of het nu gaat om veel foto’s of veel tekst. Het theme bevat een hele serie icoonboxen, tabellen, gallerijen, testimonials, kolommen en meer. Je zult niet snel dichter bij een multipurpose WordPress theme komen zonder je portemonnee te moeten trekken.

Demo | Meer info6. WallBase

WallBase springt eruit in dit overzicht door een onderscheidend ontwerp. Met het menu links en veel ruimte voor de achtergrond biedt dit gratis responsive WordPress theme mogelijkheden voor een geheel eigen invulling van de website. WallBase is gek genoeg minder geschikt als portfolio website, maar leest wel lekker weg als blog.

Demo | Meer info


7. Magnifique


Magnifique is ontworpen voor datgene waar WordPress ooit groot mee is geworden: blogs. Met een prettige letterzetting en veel ruimte voor fotografie is dit gratis WordPress theme uitstekend te gebruiken voor lifestyle en fashion blogs. Magnifique is uitgerust met een behoorlijke set shortcodes, maar bevat verder niet te veel poespas.

Demo | Meer info8. InstantWP

Met InstantWP zet je met weinig woorden een eenvoudig en overzichtelijk visitekaartje van jezelf online. Dit gratis WordPress theme heeft verder een portfolio aan boord en een blog met veel ruimte voor afbeeldingen. Dat maakt InstantWP een goed theme voor grafisch ontwerpers, webdesigners en illustrators.

Demo | Meer info


9. Photo Grid


Zoals de naam al doet vermoeden is Photo Grid bij uitstek een WordPress theme voor fotografen. De kubieke minimalistische opzet van het portfolio leent zich bovendien ook goed voor de presentatie van architectuur. Het portfolio op de homepage springt het meest in het oog. Photo Grid is verder uitgerust met een eenvoudig contactformulier.

Demo | Meer info10. BLDR

BLDR is een prachtig gratis multipurpose WordPress theme. Qua uitstraling stoot het Flat Responsive (nr. 5) van zijn troon, maar wat de functionaliteiten betreft is BLDR net iets minder uitgebreid. Toch is BLDR een prachtig responsive theme waarmee je je online prima kunt presenteren als professioneel bureau. Met recht staat BLDR dan ook in deze top 10.

Demo | Meer info


5 reacties op “10 populaire gratis responsive WordPress themes in 2016”

  1. Voor onze voetbalclub kvvlosser.nl zoeken we een nieuw theme. Wat adviseer je ons?
    Liefst gratis want we werken met geld van sponsoren en met alleen vrijwiliggers.

    dank je,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

7x voordelen van managed WordPress hosting voor jouw bedrijf

Het beheren van een website kan wel mega tijdrovend en complex zijn. Om die reden bieden wij managed WordPress hosting aan. In deze blogpost leggen we uit waarom dit de beste keuze is voor jouw bedrijf en welke fantastische voordelen er voor jou bij zitten. 

Lees verder

Zo kies je de beste WordPress helpdesk voor jouw website

Je werkt bij een organisatie die al enkele jaren een WordPress website heeft. Hoewel de website functioneert, zijn er voortdurend technische problemen en de prestaties zijn niet optimaal. Je voelt de druk om deze knelpunten snel aan te pakken. De vraag is alleen, hoe pak je zulke problemen aan? En wie kan je daarbij helpen?

Lees verder

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder