De WordPress SEO plugin van Yoast is al jaren zeer populair voor de zoekmachine-optimalisatie van je WordPress website. Het helpt je om je pagina’s en berichten in WordPress beter doorzoekbaar te maken voor zoekmachines en biedt veel configuratie-mogelijkheden. Maar inmiddels zijn er ook prachtige gratis alternatieve SEO-plugins voor WordPress. In dit artikel zetten we 5 gratis alternatieven voor de Yoast SEO plugin op een rijtje.

1. Slim SEO

De gratis WordPress SEO-plugin Slim SEO heeft als doel om zoveel mogelijk zoekmachine-optimalisatie voor jou te automatiseren. Vind je het lastig om allerlei configuratie-pagina’s te doorlopen? Of heb je geen tijd om heel veel aandacht te besteden aan de SEO van jouw WordPress website? Dan is dit een heel handige SEO-plugin voor WordPress. Nadat je de plugin installeert en activeert gaat het inrichten van de SEO voor jouw WordPress website eigenlijk vanzelf; meta-tags, redirects, etc. worden allemaal vanzelf voor je aangemaakt. En wanneer je toch een keer een pagina iets beter wil configureren, dan kun je dat onder de pagina zelf doen (zie de afbeelding hiernaast).

2. All in One SEO Pack

Het gratis WordPress SEO alternatief All in One SEO Pack is wellicht de bekendste concurrent van Yoast. De plugin biedt je, net als Yoast SEO, de mogelijkheid om heel veel configuratie te doen om je WordPress website te optimaliseren. Een voordeel ten opzichte van de Yoast SEO plugin is wel dat de instellingen iets makkelijker te vinden zijn via je WordPress admin-menu. Daarnaast biedt de All in One SEO Pack allerlei uitbreidingen (te vinden onder de ‘Feature Manager’). Het voordeel daarvan is dat je enkel uitbreidingen hoeft te activeren die je daadwerkelijk nodig acht. Veel uitbreidingen zijn bovendien gratis.

3. SEOPress (tip!)

SEOPress is, net als Slim SEO, een gratis WordPress SEO-plugin die zeer eenvoudig in het beheer is, maar wel wat meer configuratie-mogelijkheden biedt. Bovendien is de plugin erg prettig vormgegeven, wat het configureren ook een stuk plezieriger maakt. Nadat je de plugin installeert en activeert, krijg je een helder overzicht van adviezen te zien om je WordPress website te optimaliseren voor zoekmachines. Het leuke daarvan is bovendien dat je ook tips voor zoekmachine-optimalisatie krijgt die je buiten je WordPress website om kunt regelen, zoals het aanmaken van een Google My Business-pagina.

4. The SEO Framework

Ook The SEO Framework is een hele mooie SEO-plugin voor WordPress. De makers claimen dat dit de enige SEO-plugin is die zich strikt aan alle zoekmachine-regels houdt. De plugin biedt, net als de All in One SEO Pack, veel configuratie-mogelijkheden, maar dan zonder daarvoor uitbreidingen te installeren. De SEO-instellingen die je per pagina/bericht kunt aanpassen doen weer erg denken aan de mogelijkheden die Yoast SEO biedt. Al met al een mooi alternatief, vooral als je je bij andere SEO-plugins stoort aan de premium aanbiedingen om een betalende gebruiker te worden.

5. Rank Math

De WordPress SEO plugin Rank Math is een zeer uitgebreide SEO plugin voor je WordPress website. Wanneer je de plugin activeert wordt je gevraagd om een account aan te maken, maar die stap kun je overslaan. Vervolgens wordt je door een duidelijke wizard geleid die je helpt om de zoekmachine-optimalisatie van je WordPress website goed geconfigureerd op orde te krijgen. Rank Math is uitbreidbaar met heel veel verschillende modules, die je aan en uit kunt zetten. Bovendien bevat de plugin allerlei add-ons voor andere bekende WordPress plugins, zoals ACF (Advanced Custom Fields) en bbPress.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Content Security Policy inrichten voor WordPress

Helaas, maar waar: cyberbedreigingen zijn dagelijks een gevaar. Het beveiligen van jouw website is niet meer gewoon ‘een optie’. Tegenwoordig is het echt een noodzaak. Ook bij het runnen van een WordPress-site moet je voorbereid zijn op allerlei soorten aanvallen. Van brute force-aanvallen tot meer subtiele tactieken zoals cross-site scripting (XSS). Maar hoe zorg je ervoor dat je website veilig is zonder dat je de gebruiksvriendelijkheid opoffert? 

Lees verder

Wat is webhosting?

Om je website zichtbaar te maken op het internet moet je een hosting abonnement bij een provider afsluiten. Webhosting is simpel gezegd een stukje ruimte op het internet via een zogeheten webserver.

Lees verder

Waar kun je allemaal WordPress hulp vinden?

Hoewel WordPress een zeer gebruikersvriendelijk content management systeem (CMS) is, kan het nog wel eens voorkomen dat je ergens niet uitkomt. Dit kan erg frustrerend zijn en je wilt op dat moment ook niks liever dan WordPress hulp. Lees in dit artikel meer over de verschillende WordPress hulpbronnen.

Lees verder