WordPress

Verbeter de laadtijd van je WordPress website met preloading

Zoekmachines hechten steeds meer waarde aan de snelheid waarmee bezoekers je WordPress website kunnen doorlopen. Als je een trage website hebt, dan vallen bezoekers sneller af, en wordt je ook in zoekmachines minder hoog gewaardeerd. Er zijn ontzettend veel maatregelen die je kunt nemen om de snelheid van je WordPress website te verbeteren. Denk daarnaast ook aan snellere WordPress hosting. Maar in dit artikel behandelen we een wel heel eenvoudige manier om de laadsnelheid van je WordPress website voor bezoekers te verbeteren: pagina preloading.

Wat is preloading van WordPress pagina’s en berichten?

Preloading betekent dat pagina’s en berichten van je WordPress website ‘op de achtergrond’ al worden ingeladen voordat je bezoeker ze heeft aangeklikt. Stel dat een bezoeker je homepage bezoekt. In je menu en op pagina zelf staan diverse links naar andere pagina’s en berichten. Terwijl je bezoeker zich aan het oriënteren is, worden de linkjes door een zogenaamde ‘preloader’ alvast in het geheugen van de browser opgeslagen. Zo laadt de volgende pagina sneller in wanneer een bezoeker er eenmaal op klikt.

Preloading WordPress plugin

Je kunt preloading van pagina’s en berichten op je WordPress website eenvoudig activeren met de gratis WordPress plugin Flying Pages. De plugin is eigenlijk zonder configuratie direct goed te gebruiken. De preloader van Flying Pages is ook intelligent; het preloaden op de achtergrond begint pas als de huidige pagina volledig is ingeladen. En als je bezoeker met de muis over een link beweegt, dan krijgt die link voorrang in het preloaden. Zo haal je het optimale uit het verbeteren van de laadtijd van je WordPress website.

Wil je de plugin even uitproberen? Installeer en activeer hem dan, maar log daarna uit. Als ingelogde beheerder van je website staat de preloader namelijk standaard uit, dus dan merk je weinig verschil.

Verbeter je WordPress website nog veel verder met onze dienst voor WordPress website optimalisatie!


Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen

 • Veiligheid wachtwoorden

  Hoe veilig zijn jouw wachtwoorden?

  Wij merken dat veel gebruikers niet altijd veilige wachtwoorden kiezen. Heb jij veilige wachtwoorden? Doe de test!

 • website schijfruimte hostingruimte

  WordPress en hostingruimte verbruik

  WordPress wordt vaak aangeprezen als een gratis systeem om een website of webshop mee te realiseren. Alhoewel WordPress zelf kosteloos is, zijn er wel degelijk…

 • Matomo, een AVG-proof alternatief voor Google Analytics

  Wil je een AVG-proof alternatief voor Google Analytics, dan is Matomo aan te bevelen. Data ownership, AVG proof en 100% nauwkeurig.