Verbeter de laadtijd van je WordPress website met preloading

Zoekmachines hechten steeds meer waarde aan de snelheid waarmee bezoekers je WordPress website kunnen doorlopen. Als je een trage website hebt, dan vallen bezoekers sneller af, en wordt je ook in zoekmachines minder hoog gewaardeerd. Er zijn ontzettend veel maatregelen die je kunt nemen om de snelheid van je WordPress website te verbeteren. Denk daarnaast ook aan snellere WordPress hosting. Maar in dit artikel behandelen we een wel heel eenvoudige manier om de laadsnelheid van je WordPress website voor bezoekers te verbeteren: pagina preloading.

Wat is preloading van WordPress pagina’s en berichten?

Preloading betekent dat pagina’s en berichten van je WordPress website ‘op de achtergrond’ al worden ingeladen voordat je bezoeker ze heeft aangeklikt. Stel dat een bezoeker je homepage bezoekt. In je menu en op pagina zelf staan diverse links naar andere pagina’s en berichten. Terwijl je bezoeker zich aan het oriënteren is, worden de linkjes door een zogenaamde ‘preloader’ alvast in het geheugen van de browser opgeslagen. Zo laadt de volgende pagina sneller in wanneer een bezoeker er eenmaal op klikt.

Preloading WordPress plugin

Je kunt preloading van pagina’s en berichten op je WordPress website eenvoudig activeren met de gratis WordPress plugin Flying Pages. De plugin is eigenlijk zonder configuratie direct goed te gebruiken. De preloader van Flying Pages is ook intelligent; het preloaden op de achtergrond begint pas als de huidige pagina volledig is ingeladen. En als je bezoeker met de muis over een link beweegt, dan krijgt die link voorrang in het preloaden. Zo haal je het optimale uit het verbeteren van de laadtijd van je WordPress website.

Wil je de plugin even uitproberen? Installeer en activeer hem dan, maar log daarna uit. Als ingelogde beheerder van je website staat de preloader namelijk standaard uit, dus dan merk je weinig verschil.

Verbeter je WordPress website nog veel verder met onze dienst voor WordPress website optimalisatie!


Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

plugin tips

8 Plugins voor je WordPress Website die niet mogen ontbreken!

Er zijn talloze plugins beschikbaar, maar wij geven in dit blog de 8 “must have” plugins aan die wij vinden die niet mogen ontbreken op je WordPress website.

Lees verder
verschillende tools

Beveiliging van je WordPress-site: XML-RPC vs WP-JSON

XML-RPC vs WP-JSON. Wat is het? We leggen het graag aan je uit.

Lees verder
Managed WordPress hosting nederland

De 3 beste Managed WordPress hosting providers in Nederland

Op zoek naar een Nederlandse Managed WP hosting? In dit blog vertellen we de top 3 op het gebied van snelheid, veiligheid en support.

Lees verder