WordPress en Veiligheid: een Security White Paper

De grote populariteit van WordPress maakt van websites met dit CMS een interessant doelwit voor hackers en spammers. Via één lek kun je soms immers op vele miljoenen websites inbreken. Zo’n kwetsbaarheid kan zitten in WordPress zelf, maar ook in een thema, een plugin, het hostingsplatform of een onveilig wachtwoord van een gebruiker. Bij Sowmedia voeren we bijna dagelijks veiligheidsupdates uit om de websites van onze klanten veilig te houden.

Wij zijn trots op WordPress en de community waar we onderdeel van zijn. Tegelijkertijd krijgen we soms terecht de vraag of WordPress wel veilig en geschikt is voor grote organisaties. De veiligheid hangt er echter vooral vanaf hoe je WordPress gebruikt. Je kunt WordPress heel onveilig gebruiken door geen updates uit te voeren, twijfelachtige plugins te installeren, of door zwakke wachtwoorden en onjuist ingestelde bestandsrechten op hosting-niveau. Maar je kunt WordPress ook heel veilig gebruiken door regelmatig te updaten, gespecialiseerde WordPress hosting te gebruiken, sterke wachtwoorden te kiezen en eventueel voor extra beveiliging te gaan.

WordPress Security White Paper

WordPress heeft onlangs een Security White Paper gepubliceerd om aan een groter publiek duidelijk te maken hoe de veiligheid van WordPress in elkaar steekt. Het document behandelt de core van WordPress (oftewel de code van WordPress zelf) die je kunt downloaden via WordPress.org. Het paper geeft inzicht in de wijze waarop het leiderschapsteam, de release-cyclus, het versiebeheer en veiligheidsupdates zijn ingericht. De documentatie is hiermee erg interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in de veiligheid van WordPress. Verder helpt het beleids- en ICT-medewerkers van grote organisaties om een goed onderbouwde keuze voor WordPress te maken.

Download de WordPress Security White Paper
Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Collega's aan het werk

Houd je website veilig door regelmatige updates en back-ups

Als eigenaar van een WordPress website is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website veilig is. Het is belangrijk om regelmatige updates en…

Lees verder
wordpress hosting

Alles wat je moet weten over Managed WordPress hosting

Wat is managed WordPress hosting? En hoe kies je de juiste hostingprovider?

Lees verder
plugin tips

8 Plugins voor je WordPress Website die niet mogen ontbreken!

Er zijn talloze plugins beschikbaar, maar wij geven in dit blog de 8 “must have” plugins aan die wij vinden die niet mogen ontbreken op je WordPress website.

Lees verder