WordPress diensten

WCAG 2.0 voor WordPress

Voldoet jouw WordPress website aan de WCAG 2.0 richtlijnen (EN301549)? Wij maken website digitoegankelijk.

Voldoe aan de richtlijnen van de WCAG 2.0.

We analyseren je WordPress website op zaken die in strijd zijn met WCAG 2.0 niveau AA.

We implementeren de richtlijnen en maken je WordPress website digitoegankelijk.

We helpen je met het opstellen van de verplichte toegankelijkheidsverklaring voor op je website.

De laatste ontwikkelingen van de WCAG 2.0 voor WordPress

Wat houdt WCAG 2.0 (EN301549) precies in?

Vanaf 23 september 2018 moeten websites van de (semi-)overheid gaan voldoen aan nieuwe richtlijnen voor digitoegankelijkheid. Deze richtlijnen zijn vastgelegd in de standaarden EN301549 en WCAG2.0. Vanaf 23 september 2020 geldt deze wettelijke verplichting zelfs voor alle websites van de (semi-)overheid. Zo worden overheidswebsites ook goed toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking.

Om de WCAG 2.0 richtlijnen goed te implementeren, moet er zowel technisch als redactioneel werk verzet worden. In onze WCAG 2.0 implementatie infographic hieronder zie je samengevat waar je dan zoal aan moet denken. We hebben ook blogs geschreven over de impact van WCAG 2.0 en de implementatie van WCAG 2.0.

Blogs over WordPress en de WCAG

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder

Google Core Web Vitals update: alles over de nieuwe INP Metric

In deze blog leggen we uit wat de Google Core Web Vitals update van maart 2024 inhoudt. Met speciale aandacht voor de nieuw geïntroduceerde ‘Interaction to Next Paint’ – afgekort INP – metric.

Lees verder
WordPress snelheid optimalisatie

WordPress snelheid optimalisatie: 6 trucs voor een razendsnelle website

WordPress snelheid optimalisatie is een must voor iedere WordPress website. Leer in dit artikel 6 trucs kennen voor snelheid optimalisatie!

Lees verder

Kosten WCAG 2.0 voor WordPress

De kosten van een succesvolle implementatie van de WCAG 2.0-richtlijnen op je WordPress website zijn afhankelijk van de huidige staat van je website. Daarom beginnen we met een intake, waarbij we je WordPress website gezamenlijk op twaalf punten checken. Hieruit volgt een concrete lijst met acties om te voldoen aan de WCAG 2.0-richtlijnen.

Sommige van deze actiepunten wil je misschien zelf oppakken en andere uitbesteden. Aan de hand van die keuzes maken wij een prijsopgaaf om je WordPress website helemaal WCAG 2.0-compatible te maken. Je bent na de intake overigens ook vrij om de actiepunten door een ander uit te laten voeren.

Kosten intake, consult en rapportage

  • De intake duurt één dagdeel en kost € 625 excl. 21% BTW.
  • Het vervolgtraject kost, afhankelijk van de complexiteit van je website, tussen de € 625 en € 2.900 excl. 21% BTW.
Bespreking van de WCAG 2.0 voor WordPress aanpak.

Jouw WordPress website laten beheren door een betrouwbare WordPress partij?