WordPress thema recensie: Enfold

Het Enfold thema is compleet vernieuwd waardoor onderstaand blogbericht niet up-to-date is. Binnenkort komen we met een update, omdat Enfold ons favoriete thema is. Schrijf je in het blauwe blok in voor onze nieuwsbrief en je blijft automatisch op de hoogte. Bekijk hier de nieuwste demo.

In april 2013 bracht het in Wenen gevestigde Kriesi een nieuw WordPress thema uit: Enfold. Dit legde de gerenommeerde ontwikkelaar geen windeieren; met meer dan 30.000 verkopen is het uitgegroeid tot één van de best verkochte WordPress thema’s die momenteel op de markt beschikbaar is. Wat maakt Enfold zo krachtig? Is het ook voor jouw WordPress website interessant om over te stappen op Enfold? In dit artikel onderwerpen we dit populaire WordPress thema aan een grondige analyse.

Uitstraling

Wanneer je de Enfold-demo bekijkt, zou je misschien niet gelijk zeggen dat we hier met een winning theme te maken hebben. Hoewel de uitstraling en de gebruikte fotografie prima in orde is, springt de layout nou ook weer niet bijzonder opvallend in het oog. De indeling is vrij traditioneel; een logo links, het menu ernaast en daaronder de header. Maar mischien is dat gelijk wel de eerste kracht van dit WordPress thema; hierdoor is het namelijk in te zetten voor een behoorlijk breed scala aan doeleinden. Het thema oogt fris en minimalistisch, wat erg goed aansluit bij de ontwerp-trends van deze tijd. De gebruikte letter is wel erg fijntjes. Enerzijds schept dit de mogelijkheid om relatief veel tekst te gebruiken zonder dat het visueel stoort. Aan de andere kant wil je soms juist met minder tekst meer zeggen, en dan is een groter font wel gewenst. Of dit makkelijk is aan te passen zullen we verderop bespreken. Enfold theme Het WordPress thema is responsive, wat wil zeggen dat de inhoud goed meeschaalt op allerlei schermgroottes; van hd-scherm tot op je smartphone. Bovendien is het thema retina-ready, zodat bijvoorbeeld iconen en grafische elementen ook op hoge-resolutieschermen scherp worden weergeven.

Installatie Enfold thema in WordPress

Wanneer je Enfold aanschaft, kun je direct het installatiebestand downloaden. Ga nu in WordPress naar Weergave > Thema’s. Klik op ‘Nieuwe toevoegen’ en vervolgens op ‘Thema uploaden’. Blader nu op je computer naar je installatiebestand en klik op ‘Nu installeren’. Activeer vervolgens het thema en de installatie is voltooid. In onze ervaring levert dit proces geen problemen op in een standaard WordPress website. Bij de thema-opties kun je instellen dat je thema automatisch geupdate wordt. Dit is een aanrader omdat Enfold regelmatig interessante nieuwe functionaliteiten toevoegt. Bij de installatie van Enfold krijg je overigens ook de LayerSlider WP, een geavanceerde slider plugin voor WordPress waarmee je prachtige visuele slideshows kunt maken.

Aanpasbaarheid van WordPress theme Enfold

Nadat je Enfold hebt geïnstalleerd, kom je direct op de pagina met de thema-opties. De optie-pagina bestaat uit negen tabbladen met verschillende instellingen. Onder ‘General styling’ vind je een ‘styleswitcher’ waarin 18 verschillende kleurpaletten zijn voorgedefinieerd. De meeste van deze paletten zijn opgebouwd uit pastel-tinten en passen goed bij de frisse minimalistische uitstraling. Een paar voorinstellingen bieden een feller kleurgebruik. Enfold thema instellingen Onder de voorinstellingen vind je echter ook de mogelijkheden om je eigen palet samen te stellen. Hierdoor kun je elke gewenste kleurencombinatie samenstellen voor de achtergronden, titels, teksten, randen en hyperlinks. Bovendien kun je deze kleuren apart instellen voor vijf verschillende ruimtes in je website, waaronder de header, de content en de footer. Verder kun je ook de lettertypes aanpassen. Hierbij heb je keuze uit enkele standaard lettertypes, maar ook uit een selectie van Google fonts. Opvallend genoeg kun je hier echter niet de standaard lettergrootte aanpassen, wat voor websites met weinig teksten jammer is. Het thema biedt verder de keuze uit verschillende layout-modi; stretched en boxed. Een stretched layout biedt meer ruimte voor grote brede afbeeldingen, zoals panoramafoto’s. Een boxed layout voelt wat traditioneler aan en maakt het makkelijker om je website in de lengte op te bouwen. Hoewel dit – voor de globale indeling van je website – grofweg de enige twee layout-opties zijn, geven ze je website wel een heel andere uitstraling. Hiermee zijn we gelijk wel min of meer door alle aanpassingsmogelijkheden van Enfold heen. Gebruikers die hun WordPress website graag eens grondig onder handen zouden willen nemen, zijn wat dat betreft snel uitgekeken. Wil je echt een eigen look & feel aan je website geven, dan zul je met Enfold dan ook snel met eigen CSS-code aan de slag moeten.

Pagina-editor in WordPress theme Enfold

Enfold geavanceerde layout editorHet bewerken van pagina’s met Enfold is een genot. Het WordPress thema biedt een eigen ‘geavanceerde indeling bewerker’, waarmee pagina’s met eenvoudige klik-en-sleep bewegingen op te bouwen zijn. Dit doet erg intuïtief aan. Allereerst verdeel je je pagina eenvoudig onder in één of meerdere kolommen. De breedte van deze kolommen kan variëren van de volle breedte tot 1/5 van je website. Bovendien kun je kolommen laten afwisselen. Dit biedt tal van mogelijkheden. In het voorbeeld rechts zie je een pagina-indeling die begint met een rij 1/5-, 3/5-, en 1/5-kolommen, daarna een 1/3- en 2/3-kolom en vervolgens een kolom op volle breedte. In elke kolom kun je inhoud- en media-elementen slepen. Dit kunnen titels, paragrafen, iconen, informatieboxen, buttons, formulieren, tabellen, afbeeldingen, slideshows en nog veel meer zijn. Elk element is vervolgens in te stellen en aan te passen. Bij het wijzigen van teksten zie je bovendien weer de oude vertrouwde tekst-editor van WordPress zelf terug. Enfold inhoud elementenDoordat deze pagebuilder ontwikkeld is door Kriesi zelf, integreert het eenvoudige klik-en-sleep-mechaniek ontzettend goed met het thema. Hierdoor zien alle elementen er gelijk stijlvol uit in je website. Je bereikt zo sneller een mooi resultaat dan wanneer je een pagina opbouwt met een losse pagebuilder-plugin, zoals de Visual Composer. De Visual Composer biedt daarentegen wel meer verschillende inhoud- en media-elementen. Toch zijn in Enfold alle belangrijkste inhoudselementen gewoon beschikbaar, waardoor je de extra mogelijkheden van Visual Composer zelden mist. De pagebuilder van Enfold werkt overigens ook een stuk sneller dan de Visual Composer. Opvallend genoeg is de geavanceerde layout editor van Enfold alleen beschikbaar voor pagina’s en portfolio-items. Bij het schrijven en bewerken van blog- of nieuwsberichten is ontbreken van de pagebuilder dan ook een groot gemis. Op het forum van Kriesi lezen we dat de pagebuilder met een paar aanpassingen in de code toch geactiveerd kan worden voor berichten, maar hier laat de Oostenrijkse thema-bouwer toch een kans liggen.

Portfolio

Enfold portfolioEnfold biedt verschillende manieren om je eigen portfolio te presenteren. Elk portfolio-item krijgt daarbij een eigen pagina. Het voordeel hiervan is dat je naar losse portfolio-items kunt linken en dat je deze kun delen op bijvoorbeeld social media. Het portfolio is duidelijk ingericht voor grafische doeleinden; de verschillende portfolio-varianten werken eigenlijk alleen goed als je mooi beeldmateriaal hebt om te presenteren. Voor een audio of tekstueel portfolio is Enfold wat dat betreft dus minder geschikt.

Compatibiliteit

Enfold biedt ondersteuning voor weergave vanaf Internet Explorer 8. Dit betekent dat het thema ook op computers met oude browsers goed werkt. Daarnaast is bij de de ontwikkeling van Enfold al rekening gehouden met de implementatie en weergave van veel voorkomende WordPress plugins, waaronder WooCommerce (WordPress webshop), Gravity Forms (formulieren bouwer) en WPML (voor meertalige websites). Je kunt dus met WordPress, Enfold, WPML en WooCommerce in principe een meertalige webshop beginnen zonder dat je een regel code hoeft te typen. Dat klinkt trouwens wel makkelijker dan het is, want het instellen van al deze pakketten kost bij elkaar veel tijd. Let er bovendien ook op dat dit je website trager maakt, dus ga dan voor goede WordPress hosting.

SEO

Enfold is in de basis goed ingericht voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Door onder andere een goede implementatie van de richtlijnen van Schema.org, wordt in de code heel goed aangegeven waar elk inhoudselement toe dient. Deze implementatie wordt erg op prijs gesteld door zoekmachines. Verder is de code goed op orde en wordt door middel van breadcrumbs duidelijk waar je je in de website bevindt. Het effect van deze ondersteuning door Enfold voor SEO staat of valt overigens wel met de manier waarop je je website verder inricht.

Enfold als framework

Sowmedia past Enfold toe in grotere en kleinere projecten. Bij grotere projecten wordt de Enfold basisstijling losgelaten en de css volledig aangepast aan de wensen van de klant. Bij kleinere projecten proberen we zoveel mogelijk binnen de stijlmogelijkheden van Enfold te blijven werken en de css minimaal aan te passen. Hieronder een aantal voorbeelden van projecten waarin Enfold als framework is toegepast en de basisstijling van Enfold is losgelaten.

Bata Industrials Veiligheidsschoenen

Bata IndustrialsBata Industrials is marktleider in de Benelux op het gebied van industriële schoenen en deel van de grootste schoenenfabrikant ter wereld (Bata Shoe Organisation). Bata Industrials is gevestigd in 35 landen over de hele wereld. Sowmedia heeft de opdracht gekregen om stapsgewijs voor elk land een eigen website te ontwikkelen.

ICT Automatisering

Portfolio ICTICT Automatisering is een beursgenoteerd bedrijf dat software oplossingen levert binnen de informatie- en communicatietechnologie. ICT Automatisering werkt voor uitlopende branches: van de gezondheidszorg tot de high tech industrie. Sowmedia heeft voor ICT Automastisering de WordPress website ontwikkeld met Enfold als framework.

Portbase

portbase-comPortbase verbindt verschillende bedrijven in de havens van Rotterdam en Amsterdam middels organisatieovertijgende ICT services. Via het Port Community System biedt Portbase momenteel meer dan 40 verschillende services aan circa 3600 klanten in alle sectoren van de Nederlandse havens.

Conclusie

Met Enfold heeft Kriesi een zeer compleet en robuust WordPress thema geleverd dat met recht vele WordPress gebruikers voor zich heeft gewonnen. Het thema wordt bovendien actief doorontwikkeld, waardoor je met regelmaat getrakteerd wordt op nieuwe functionaliteit. De grootste kracht van Enfold schuilt echter in de zeer gebruiksvriendelijke en supersnelle layout builder. Hiermee is het indelen en vullen van pagina’s een ware attractie geworden. Het is wel jammer dat de layout builder niet standaard gebruikt kan worden bij berichten. De thema-opties die Enfold biedt volstaan, maar zijn niet heel uitgebreid. Zo worden de aanpassingsmogelijkheden behoorlijk beperkt doordat je de lettergrootte niet kunt aanpassen. Custom CSS is dan ook de enige manier om de layout grondig onder handen te nemen. Voor de beginnende WordPress gebruiker kan dat een drempel zijn om met dit thema aan de slag te gaan. Anderzijds kun je het thema ook accepteren zoals het is, dan heb je een van de beste tools van dit moment in handen om je eigen professionele website te bouwen. Je kunt Enfold aanschaffen op ThemeForest.

 • Maaike schreef:

  Das toevallig! Heb m net bij n paar klanten gebruikt.

  En wat je schrijft herken ik. Klopt helemaal.

  Daarbij vind ik ook dat de support van kriesi goed op orde is. Snel en behulpzaam.

 • Maaike schreef:

  Oh ja. En nog n ienieminie nadeel: met de pagebuilder gemaakte pagina’s en hun indeling kun je niet zomaar kopiëren naar een andere pagina. Of heb je daar een maniertje voor dat ik nog niet ken?

  Verder: prettig, degelijk theme :-)

 • Prachtig!!
  Dank voor de tip, ik ga hem zeker nader bestuderen…

 • Luuk schreef:

  Maaike,

  Kopiëren van de lay-out naar een andere pagina is een fluitje van een cent; Boven je kolomindeling zie je een knop “templates”. Wanneer je daarop drukt kun je kiezen voor “Sla artikel als Template op”. Vervolgens kun je op een andere pagina door middel van dezelfde knop het template inladen.

 • Maaike schreef:

  Hoi Luuk,
  :-)
  Dank voor die goeie tip!!
  Fijne dag!

 • Alida schreef:

  Nog een vraagje. Betaal je iedere keer dat je de template gebruikt opnieuw of kun je de template eenmalig aanschaffen voor meerdere klanten?

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Alida,

  Dat hangt helemaal af van van de licentie die de verkoper verstrekt. Als je een theme meerdere keren mag gebruiken, dan wordt dat vaak duidelijk op de website vermeld als extra verkoopargument. Maar voor de meeste verkopende partijen geldt dat je voor elke website een aparte licentie (dus thema) moet aanschaffen.

 • olga schreef:

  Hi Steve, vraag van een beginnende wp enfold/photography gebruiker :). De pagina ‘my shop’ is leeg, hoe maak ik daar een shop zoals in de demo? Vind ik die in het theme?
  Alvast dank voor je antwoord,
  gr Olga

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Olga,

  Voor de webshop-functionaliteit moet je WooCommerce (gratis) installeren. Let echter wel op, WooCommerce maakt je website wel complex. Hierover heb ik toevallig net een artikel geschreven, die lees je hier.

 • tonkonings2014 schreef:

  Hallo Steve, is het mogelijk om de bestaande slider in te wisselen voor een andere? Ik zou graag de Traffica slider hier gebruiken omdat die minder plaats inneemt en je daarom niet meteen hoeft te scrollen.

 • Peter schreef:

  Als ik op ThemeForest zoek op meest verkochte WordPress Woocommerce themes dan komt Enfold niet direct naar voren als “best selling”, maar komen er thema’s in de lijst te staan met een kleiner verkoopaantal. Betekent dit dat Enfold minder geschikt is voor Woocommerce? Volgens de specificaties is het wel compatibel.

  Groet,
  Peter

 • Jan-Willem Visser schreef:

  Hoi Peter, mijn ervaring is dat Enfold geschikt is voor WooCommerce. Er zijn sommige thema’s die wat meer bijzondere opties hebben voor een webshop, dat is bij Enfold niet echt het geval alhoewel de winkelwagen wel erg netjes werkt. Wanneer het design van het Enfold thema voor jou volstaat is Enfold ook voor WooCommerce een goede keuze.

 • Peter schreef:

  Hartelijk dank voor je antwoord Jan-Willem! Ik ga met Enfold aan de slag.
  Peter

 • Peter schreef:

  Is het mogelijk om een overzicht te krijgen van de standaard aanwezige fonts in Enfold? Als ik bijvoorbeeld de H1-header wil aanpassen dan kan ik alternatieve fonts kiezen, maar een direct voorbeeld ontbreekt.

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Peter, je kunt nagenoeg alle meestgebruikte Google Fonts gebruiken. Eventueel kun je zelf nog ontbrekende Google Fonts toevoegen aan Enfold, een uitleg daarover vind je hier

 • Brigitte schreef:

  Twee vragen eigenlijk:
  1 – hoe kan je het lettertype van een nieuwsfeed aanpassen welke geplaatst is op de website als widget. Deze heeft nu een compleet afwijkend lettertype dan de rest van de site.
  2 – mijn klant wil eigenlijk het menu (wat nu boven de gekleurde balk staat) IN de gekleurde balk geplaatst hebben. Is dat te realiseren en hoe?

  Hopelijk kan iemand me op weg helpen :-)

 • Hoi Brigitte,

  De eerste moet je in de css aanpassen. Ben je op de hoogte hoe je dat kan doen?

  Voor de tweede hebben we de hele website nodig om te zien wat de groene balk is en waar het menu nu staat.

 • Brigitte schreef:

  nee, niet helemaal, waar vind ik het css in WordPress (ik werk er helaas nog niet zo heel lang mee, ben nog lerende)
  De groene balk is onderdeel van de template Enfold. Ik kan nu alleen het kruimelpad erin krijgen. de website is http://www.stichtinghondinnood.nl Ik hou voor hen als vrijwilliger de website bij.

 • Hoi Brigitte,

  De css bepaalt hoe voor een groot deel het design van je website. Je kan custom css toevoegen aan je thema. Dat betekent dat de css van het thema wordt overschreven met je eigen css. De custom css kan je aanpassen in de WordPress backend bij het menuitem Enfold en dan de tab General Styling. Daarvoor moet je wel css begrijpen.

  Ander alternatief is dat je bij de Enfold instellingen het menu onder het logo plaatst. Dat kan bij Header, Header layout en dan Menu and Logo Position.

  Maar ik denk dat je ook eerlijk moet zijn. Zo te zien ben je handig in het gebruiken en configureren van Enfold en niet CSS. Dat zou ik ook aan de stichting vertellen. Dus gewoon aangeven wat de mogelijkheden van Enfold zijn en ze daaruit laten kiezen.

 • Brigitte schreef:

  ja, ik weet wat het css is en weet ongeveer hoe het werkt. Ik heb bijv. wel de kleur groen veranderd in het css, maar ik kon niet alles van het theme vinden. Ik ben altijd erg voorzichtig met aanpassingen doen in css. Weten jullie op welke term ik moeten zoeken om de widget aan te passen?
  Het alternatief van menu onder logo heb ik al laten zien maar dat wil men niet ;-) Maar ik begrijp dat ik wel in het css zou kunnen aanpassen dat het menu in de balk getoond wordt?
  Dank in ieder geval alvast voor jullie reacties!

 • Als je Chrome gebruikt kan je met je muis op de tekst/widget gaan staan. Klik op de rechtermuisknop en selecteer ‘Element inspecteren’. In dat geval zie je welke css code er wordt gebruikt. Deze kan je aanpassen en overnemen in je custom css. Ook andere browsers hebben een soortgelijke functie.

  De groene balk is niet geschikt voor het menu. Denk ook aan responsive weergave bijvoorbeeld. Maar niets in onmogelijk. Dan moet je wel echt met de CSS aan de slag gaan.

 • Brigitte schreef:

  Helder! Dank voor alle hulp ik ben een stuk wijzer :-)

 • Sibren Zeeuw schreef:

  Hallo,
  Twee vraagjes:
  1. Kan ik een afbeelding toevoegen in de footer?
  2. Kan ik icoontjes toevoegen in de footer?

  Zoals op deze foto

 • Beste Sibren,

  Binnen Enfold wordt de footer aangestuurd door widgets. Binnen widgets kan je afbeeldingen gebruiken.

  Bedoel je de iconen bij Contact info? Enfold heeft standaard geen widget die dit zo doet. Wel kan je iconen gebruiken op basis van shortcodes. De shortcodes is even uitzoeken, maar wel te doen.

 • Sibren Zeeuw schreef:

  Ik heb de afbeelding inmiddels geplaatst, maar van die icoontjes baal ik..
  Weten jullie toevallig shortcodes er voor? Ik wil echt zoals op deze afbeelding staat (helemaal rechts)

 • Ga naar een willekeurige pagina/bericht. In de WYSIWYG editor zie je rechts een toverstokje staan. Klik deze aan en selecteer Inhoud Elementen, Icoon. Hiermee genereer je shortcodes voor iconen. Je kan de code kopieren en in een widget plaatsen. Alternatief is dat je een plugin zoekt die exact doet wat je wil. Wellicht kan deze plugin je helpen: https://wordpress.org/plugins/simple-contact-info/. Of deze: https://nl.wordpress.org/plugins/rich-contact-widget/

 • Sibren Zeeuw schreef:

  Ben ik zo op de goede weg?

 • Je hebt het Element Inspecteren niet nodig. Je kan daar wel zien welke nummers de iconen hebben en dat is handig voor aanpassingen. De shortcode verschijnt als je op Opslaan klikt.

 • Sibren Zeeuw schreef:

  Dus wanneer ik met mijn muis op een icoon blijf, zie ik /ue842 verschijnen.
  Is dat dan automatisch je shortcode?

  Betekent dat dat ik:
  /ue842 Kerkenlaan 82 (als voorbeeld) moet doen?

 • De shortcode verschijnt als je op Opslaan klikt.

 • Anouk Smit schreef:

  Hai, ik vind Enfold ook te gek alleen krijg ik 1 ding niet voor elkaar. Ik wil een foto op de achtergrond van mijn hele homepage, dus transparant. Maar ondanks de uren die ik er al in heb zitten is het me nogsteeds niet gelukt. Kan je me helpen?

 • Anouk Smit schreef:

  Hai, ik vind Enfold ook te gek alleen krijg ik 1 ding niet voor elkaar.
  Ik wil een foto op de achtergrond van mijn hele homepage, dus
  transparant. Maar ondanks de uren die ik er al in heb zitten is het me
  nogsteeds niet gelukt. Mijn logo area en main content kan ik niet transparant maken, ze blijven zichtbaar als een blok. Kan je me helpen?

 • Op de betreffende pagina bij Indeling (rechtsonder), bij Header zichtbaarheid en transparatie instellen: Transparante header. Daarna een content-sectie in de pagina zetten. Deze zet je bij Minimale hoogte op 100%. En bij Achtergrond van de Sectie zet je een achtergrondafbeelding. Daarmee zou het moeten lukken. Succes!

 • Anouk Smit schreef:

  Hallo,

  Bedankt voor de snelle reactie. het is me niet duidelijk waar ik de minimale hoogte op 100% kan zetten. Op de betreffende pagina? Als ik de achtergrond van de sectie verander in die foto dan wordt deze alsnog weergegeven als een blok en niet over de gehele pagina. Wat doe ik verkeerd? Groetjes Anouk

  Subject: Re: Comment on WordPress thema recensie: Enfold

 • Anne-lys Herder schreef:

  Hoi,
  Ik ben bezig met het maken van een website in Enfold. Nu wil ik graag op elke pagina in de header een icoon met wat tekst erachter, zoals op de afbeelding. Dit moet bij elke pagina terugkomen. Heb je een idee hoe ik dat kan realiseren?

  Groet Anne-lys

 • Hoi Anne-lys,
  wat bedoel je met de afbeelding? Dan begrijpen we wat je voor ogen hebt.

 • Anne-lys Herder schreef:

  Hoi, bedankt voor je reactie. Ik dacht dat ik de afbeelding bijgevoegd had, sorry. Probeer ik het nogmaals.

 • Beste Anne-lys,

  Standaard zit er in de Avia Layout Bewerker geen element dat de USP’s op deze manier weergeeft. Wel kan je met shortcodes iconen oproepen en daarnaast een stuk tekst zetten. Dan heb je waarschijnlijk wel CSS kennis nodig om het netjes te krijgen. Anderzijds kan je op internet een check icoon zoeken en in kolommen de afbeelding tekstblokjes inzetten om dit voorbeeld te realiseren.

 • Jan schreef:

  De ingestelde home pagina laat op deze home pagina ook de afbeeldingen en tekst zien van de andere pagina’s, hoe kan ik dat uitzetten.

 • Zowel in Enfold als in WordPress zelf kan je instellen welke pagina de homepage en berichtenpagina is. Dat is eigenlijk dubbel en daarom niet zo’n sterk punt van Enfold. Wellicht heb je bij WordPress afwijkende instellingen (Instellingen, Lezen) als bij Enfold (Basisopties, Instellingen voorpagina)?

 • André Koenen schreef:

  Beste Steve,
  Ik heb teksten staan in enfold op H1 t/m H6. Maar de ruimte tussen teksten van H6 is zo groot. Hoe die ruimte kleiner maken

 • lies te Velde schreef:

  Hallo,
  Kan ik met dit theme eenvoudig het logo rechts uitlijnen?

 • Tim schreef:

  Ik ben opeens in de footer de widgets kwijt ( 4 kolommen). Ze komen als standaard naar voren en kan ze niet aanpassen. Zodra een tekst widget wordt aangepast komt er een foutmelding?
  Waar en hoe kan ik dit aanpassen?

  Bvd voor de reactie
  Tim Huizer

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Lies, ja dat kan zeker. Dit is een standaard optie.

 • Steve Lock schreef:

  Hoi André, je kunt in de special heading-elementen een hoeveelheid ruimte aan de onderkant kiezen.

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Tim,

  Dit is waarschijnlijk gebeurt na een thema-update. Je kunt de widgets nog wel zien onder ‘Gedeactvieerde widgets’ en terugplaatsen naar de juiste widget area’s.

 • Anouk schreef:

  Hoi, als ik een pagina aanmaak en die niet in mijn menu terug wil laten komen, hoe doe ik dat dan? Ik heb een aantal pagina’s niet in mijn menu toegevoegd (bij weergave/menu’s) maar ze staan toch in mijn menu. Wat moet ik doen om pagina’s niet zichtbaar te laten zijn in het menu?

 • Marieke Wouters schreef:

  Hi Steve, ik bouw mijn website met Enfold en krijg nu een e-mail dat de support verloopt en dat ik dat voordelig kan kopen. Is dat nodig? Als ik het niet doe, krijg ik dan geen updates van het thema meer? mvg, Marieke

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Marieke, je blijft wel updates krijgen, maar je hebt geen ‘recht’ meer om vragen te stellen aan de bouwer. Onze ervaring is dat je over het algemeen prima zonder kunt, maar om de ontwikkelaar te steunen kun je natuurlijk alsnog overwegen om de support te verlengen.

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Aouk,
  Dat heeft niet met Enfold te maken, maar met de instelling onder je menu navigatie om pagina’s automatisch toe te voegen. Dit kun je uitschakelen bij Weergave -> Menu’s (en dan onderaan bij ‘Automatisch pagina’s toevoegen’.)

 • Jolanda Grevers schreef:

  Hoe compatibel is Enfold met Learndash?

 • Steve Lock schreef:

  Hoi Jolanda,

  Wat ik heb begrepen is dat Enfold met Learndash niet is doorgetest. Sensei (een andere LMS plugin) is wel doorgetest met Enfold, en zou dus een betere combinatie zijn.