Beste gratis WordPress thema’s van 2022

Beste gratis WordPress themes 2021

Inmiddels is het een traditie voor ons geworden: het op een rijtje zetten van de beste gratis WordPress thema’s van het nieuwe jaar. Ieder jaar komen er weer nieuwe thema’s bij en daarom is het lastig om het meest geschikte thema voor jouw website uit te kiezen. Toch zijn er een paar thema’s die er écht uitspringen qua performance, duurzaamheid, aanpasbaarheid en compatibiliteit met de Gutenberg editor. Benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan even verder!

Wat is een snel, duurzaam en gratis WordPress thema in 2022?

Snelheid en performance

Snelheid en performance wordt een steeds belangrijkere metric voor de ranking van je WordPress website in de zoekmachines. Als je website niet aan de snelheidseisen voldoet, dan is de kans groter dat je lager in de zoekmachines scoort. En dit wil niemand natuurlijk.

Ook voor de gebruikerservaring van bezoekers is een snelle website gewoon heel fijn. Als je website snel laadt, is de kans groter dat bezoekers ervoor kiezen om verder te navigeren. Een goede richtlijn is dat je website binnen 2 seconden geladen moet zijn.

In de beste WordPress thema’s van 2022 hebben we veel rekening gehouden met snelheid. Ze hebben allemaal een lichtgewicht code en scoren hoger dan 90% in de PageSpeed Insights test van Google. Zo hoef jij je straks geen zorgen te maken dat Google of andere zoekmachines je minpunten geven omdat je website te sloom laadt.

Duurzaamheid

Het liefste wil je dat een thema lang meegaat en je ondersteuning krijgt als je ergens niet uitkomt. Vooral dat eerste is erg belangrijk omdat het kan leiden tot compatibiliteitsproblemen met WordPress. Dat betekent dat je website niet goed meer laadt en vervangen moet worden met een nieuw thema.

In ons WordPress thema overzicht hebben we daarom gekeken naar het marktaandeel van de thema’s en of er sprake is van een sterke community. Hierdoor is de kans groter dat doorontwikkeling en ondersteuning ook in de toekomst gewaarborgd blijven.

Aanpasbaarheid

Als je een ontwerper bent, of in ieder geval waarde hecht aan het design van je website, dan wil je het kunnen aanpassen. Daarom is het belangrijk dat deze optie ook geboden wordt in thema dat je uitkiest.

De thema’s in dit blog bieden (uitgebreide) opties voor het ontwerpen van je website. Door het samenspel van de customizer in je thema en een gebruikersvriendelijke pagebuilder kun je je website vaak grotendeels naar eigen wens inrichten.

Als je geen verstand hebt van design, kun je het beste een thema aanschaffen dat er standaard al mooi uitziet. Een andere goede optie is een thema op maat laten maken.

Gutenberg editor

Sinds een paar jaar is Gutenberg de standaard editor van WordPress. Door de gebruikersvriendelijkheid, het blokkensysteem en de aanpasbaarheid van de blokjes Gutenberg, wordt het bewerken van je website je nog gemakkelijker gemaakt.

Wij weten het zeker: Gutenberg is de toekomst van WordPress en daarom is het verstandig om te kiezen voor een thema dat Gutenberg ondersteunt. Daar hebben we in dit overzicht veel rekening mee gehouden.

22 beste gratis WordPress thema’s 2022

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder

Hoe voorkom je dat ChatGPT je WordPress website crawlt: Een stap-voor-stap gids

Jij weet waarschijnlijk als geen ander: content is koning! En de bescherming van jouw content tegen ongeautoriseerd gebruik is vaak essentieel.

Lees verder

Google Core Web Vitals update: alles over de nieuwe INP Metric

In deze blog leggen we uit wat de Google Core Web Vitals update van maart 2024 inhoudt. Met speciale aandacht voor de nieuw geïntroduceerde ‘Interaction to Next Paint’ – afgekort INP – metric.

Lees verder