Beste gratis WordPress thema’s 2023

wordpress theme

Ben je op zoek naar de beste gratis WordPress thema’s voor 2023? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met zoveel opties beschikbaar is het moeilijk om te weten welke thema’s het beste zijn voor je website. Niet getreurd, wij zetten onze traditie voort en hebben ook dit jaar de 23 beste gratis WordPress thema’s voor je op een rijtje gezet. Trends die we dit jaar meenemen zijn full site editing, duurzaamheid, snelheid en performance en de Gutenberg editor. Benieuwd naar de thema’s met deze trends? Lees dan snel verder!

Snelheid en performance

Snelheid en performance is ook dit jaar een belangrijke metric voor de ranking van je WordPress website en de zoekmachines. Een snelle website zorgt voor een hogere ranking in de organische zoekresultaten, verlaagt het bouncepercentage, behaalt meer klikken en conversies en zorgt ervoor dat gebruikers terugkomen. Een leuk weetje is dat 47% van de gebruikers verwacht dat een webpagina binnen 2 seconden wordt geladen. Dit is natuurlijk wat je wil!

In onze selectie van de beste gratis WordPress thema’s van 2023 hebben we opnieuw veel rekening gehouden met snelheid en performance. Ze hebben allemaal een lichtgewicht code en scoren hoger dan 90% in de Pagespeed Insights test van Google. Handig, omdat jij je hierdoor geen zorgen hoeft te maken dat Google of andere zoekmachines je minpunten geven voor je websitesnelheid.

Aanpasbaarheid

Ook aanpasbaarheid staat centraal in onze beste thema’s, waardoor ontwerpers unieke ontwerpen kunnen maken die zijn afgestemd op hun behoeften. Met tools voor slepen en neerzetten, geavanceerde kleurenpaletten en honderden lettertypen en afbeeldingen om uit te kiezen, kunnen deze thema’s worden omgezet in iets heel speciaals!

De thema’s in dit blog hebben elk uitgebreide mogelijkheden om eenvoudig je website (zelf) te ontwerpen door een customizer in je thema en een gebruikersvriendelijke pagebuilder. Mocht je geen verstand hebben van design, schaf dan een thema aan dat er al mooi uitziet, of laat je WordPress thema door ons op maat maken.

Duurzaamheid

De 23 gratis WordPress thema’s in dit blog zijn gekozen om langer mee te gaan dan ooit tevoren! Compatibiliteit is hierbij erg belangrijk. Ook wel de mate waarin verschillende systemen samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan plugins die je gebruikt of een samenwerking met andere grote paginabouwers.

In ons WordPress thema overzicht hebben we daarom gekeken naar deze compatibiliteit en of er sprake is van een sterke community. Bij een sterke community is de kans groter dat doorontwikkeling en ondersteuning ook in de toekomst gewaarborgd blijft.

Gutenberg editor

Tot slot hebben we ook dit jaar de Gutenberg editor meegenomen in de thema’s. Vorig jaar kon je niet om deze editor heen en dit jaar al helemaal niet meer. Met deze gebruikersvriendelijke editor ben je eenvoudig in staat om Gutenberg blokken op de website aan te passen, maar – nog belangrijker – met Gutenberg ben je veel beter in staat om goede Google Core Vital scores te behalen, dan bijvoorbeeld Elementor!

Gutenberg is de toekomst van WordPress en daarom is het verstandig om te kiezen voor een thema dat Gutenberg ondersteunt. Dus ook dit jaar houden we rekening met deze trend in ons overzicht. Bekijk hieronder snel de gekozen thema’s:

23 beste gratis WordPress thema’s 2023

Astra

Twenty Twenty-Two

WordPress thema

Blockpress

WordPress thema

WeCodeArt

WordPress thema

Kemet

WordPress thema

Blockify

WordPress thema

Bricksy

WordPress thema

Gutena

WordPress thema

Grigora Blocks

WordPress thema

Extendable

WordPress thema

Bright Mode

WordPress thema

Avant-Garde

WordPress thema

Catch FSE

WordPress thema

Driven

WordPress thema

Lensation

WordPress thema

Björk

WordPress thema
Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Waarom je jouw Core Web Vitals zou moeten testen in Google Search Console

Het testen van je website’s Core Web Vitals in Google Search Console is niet slechts een technische noodzaak; het biedt een strategisch voordeel. Leer waarom het cruciaal is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van je SEO.

Lees verder

Hoe voorkom je dat ChatGPT je WordPress website crawlt: Een stap-voor-stap gids

Jij weet waarschijnlijk als geen ander: content is koning! En de bescherming van jouw content tegen ongeautoriseerd gebruik is vaak essentieel.

Lees verder

Google Core Web Vitals update: alles over de nieuwe INP Metric

In deze blog leggen we uit wat de Google Core Web Vitals update van maart 2024 inhoudt. Met speciale aandacht voor de nieuw geïntroduceerde ‘Interaction to Next Paint’ – afgekort INP – metric.

Lees verder